€8,45
Distribuie

Doctrina Trinitatii

(Nici o recenzie) Scrie o Recenzie
Adaugă în coş

Opțiuni

€8,45
Or

Informații

,Împachetare Cadou:

Informații

Împachetare Cadou:
Opțiuni disponibile

Specificaţii

Numar pagini, Tip coperta, Limba, Editura, ISBN,

Specificaţii

Numar pagini:
184
Tip coperta:
Cartonata
Limba:
Romana
Editura:
Logos
ISBN:
978-973-9212-88-5

Descriere

"Doctrina Trinitatii" prezinta concetia crestina despre Dumnezeu, care culmineaza cu doctrina Trinitatii, si importanta ei pentru crestini. 
"Daca il intelegi, nu este Dumnezeu" (Augustin de Hippo). Augustin a afirmat pe buna dreptate ca nici o minte omeneasca nu ar putea sa-L inteleaga vreodata pe deplin pe Dumnezeu, dar trebuie cel putin sa incercam sa intelegem cine este Dumnezeu si cum este El.

Totusi la ce ne referim noi, cind vorbim despre "Dumnezeu"? Exista o tendinta din partea multora – mai ales a acelora care au o inclinatie spre filozofie – de a vorbi despre Dumnezeu ca si cum El ar fi un fel de concept. Este insa mult mai corect sa ne gindim la Dumnezeu ca la o persoana pe care o cunoastem prin experienta sau o intilnim. Dumnezeu nu este o idee pe care o putem pasa de colo-colo, in salile seminarului – El este o realitate vie, care patrunde in experienta noastra si o transforma. Experienta pe care o avem cu Dumnezeu este un lucru despre care putem vorbi cu altii, iar intilnirea noastra cu El este un lucru pe care putem incerca sa-l punem in cuvinte, insa, in spatele ideilor si al cuvintelor noastre, se afla realitatea, mai mare, a lui Dumnezeu Insusi.

 De cele mai multe ori, cartile care trateaza doctrina despre Trinitate presupun ca cititorii stiu deja de ce cred aceasta doctrina, astfel ca tot ce trebuie facut este sa se explice doctrina. 
"Doctrina Trinitatii" este scrisa din convingerea ca modul cel mai bun de a intelege despre ce vorbeste doctrina despre Trinitate este sa aflam mai intii motivul pentru care crestinii cred aceasta doctrina si cartea arata cum ideea de Dumnezeu ca Trinitate este presupusa chiar din acest stadiu. Conceptia crestina despre Dumnezeu, care culmineaza cu doctrina despre Trinitate, este deosebit de adinca si de bogata, iar cititorul trebuie sa fie avertizat, de la bun inceput, ca o carte precum cea de fata nu face decit sa zgirie suprafata problemei. Insa cartea este scrisa cu convingerea ca poate fi utila celor carora le este greu sa-L inteleaga pe Dumnezeu sau sa inteleaga doctrina despre Trinitate. Pe masura ce parcurgem cartea, Alister McGrath ne invita sa vedem ca doctrina despre Trinitate nu este altceva decit ultimul cuvint al credinciosului cu privire la Dumnezeul pe care Il cunoaste, Il iubeste si Il adora.

Alți Clienți au mai vizualizat şi