50,00lei
Distribuie

Exegeza Noului Testament

(Nici o recenzie) Scrie o Recenzie
Adaugă în coş

Opțiuni

50,00lei
Or

Informații

,Împachetare Cadou:

Informații

Împachetare Cadou:
Opțiuni disponibile

Specificaţii

Numar pagini, Format, Tip coperta, Limba, Anul aparitiei, Editura, ISBN,

Specificaţii

Numar pagini:
233
Format:
16.4 x 23.4 cm
Tip coperta:
brosata
Limba:
Romana
Anul aparitiei:
2006
Editura:
Logos
ISBN:
978-973-8461-07-9

Descriere

"Exegeza Noului Testament" isi propune sa prezinte in mod metodic pasii care trebuie parcursi pentru exegetarea unui text. Acestia include analiza lexicala, istorica, teologica, a genului literar si critica textuala princare exegetul este obligat sa efectueze o cercetare temeinica si amanuntita.
 
Combatand implicit predicarea si invatarea Bibliei la nivel superficial, redusa la o simpla expunere a unei pozitii asumate fara o baza solida si pornind de la preferinte personale si prejudecati mostenite, lucrarea de fata aduce o corectie binevenita prin insistenta pe care o pune pe studiul aprofundat, serios, si cercetarea necesare in proclamarea Cuvantului. Aplicarea pasilor prezentati in carte in exegeza divverselor pasaje din Noul Testament il va ajuta pe studentul diligent sa progreseze mai mult in cateva luni de studiu serios al pasajelor selectate decat in ani intregi de studii dezorganizate si fara obiectii clare.
 
Cu ajutorul ei, exegetul va fi echipat sa poata oferi o critica inteligenta si eficace a mesajelor expozitive, cartilor sau articolelor care esueaza in demersul aprofundarii adecvate a textului scriptural.

Adresata cu precadere segmentului academic - indeosebi pastorilor si studentilor la seminariile si institutele teologice, cititorul interesat de redactarea unei ucrari sau a unei predici expozitive, "Exegeza Noului Testament" se va dovedi nu doar utila, ci chiar indispensabila si nespecialistului dornic sa studieze mai eficace Biblia, pentru a o intelege si aplica mai bine la propria viata. Reeditarea ei succesiva si recomandarile elogioase de care se bucura in lumea academica nu fac decat sa confirme locul gol de pe piata, in acest domeniu, pe care lucrarea lui Gordon Fee reuseste sa-l completeze cu succes.
Cumpărate frecvent împreună:

Alți Clienți au mai vizualizat şi