14,00lei
Distribuie

Leul din Sion

(Nici o recenzie) Scrie o Recenzie
Adaugă în coş

Opțiuni

14,00lei
Or

Informații

,Împachetare Cadou:

Informații

Împachetare Cadou:
Opțiuni disponibile

Specificaţii

Numar pagini, Format, Tip coperta, Limba, Anul aparitiei, Editura, ISBN,

Specificaţii

Numar pagini:
193
Format:
13.4 x 20.3 cm
Tip coperta:
Brosata
Limba:
Romana
Anul aparitiei:
2008
Editura:
Casa Cartii
ISBN:
978-973-8998-40-7

Descriere

Lucrarea aceasta recupereaza cartile lui Amos, Tefania si Hagai pentru pupitrul si amvonul Bisericii din Romania, cautand sa conecteze principiile care au fundamentat discursul profetic cu doctrina crestina a Noului Testament. Inspiratia pneumatica a profetilor si apostolilor este, astfel, demonstrata prin studii pe caz.

Cei trei profeti alesi sunt reprezentativi pentru literatura profetica de mici dimensiuni a Vechiului Testament, deoarece fiecare profet si-a indeplinit mandatul intr-o perioada istorica bine definita. Amos a cunoscut perioada de eflorescenta economica si culturala din perioada domniei lui Ieroboam al II-lea al Regatului de Nord (Israel). Tefania a asistat la ultimii ani ai Regatului de Sud (Iuda), pe cand Israel fusese deja desfiintat de asirieni. Hagai activeaza in perioada refacerii statului evreu dupa exilul babilonian.

Desi problematica atinsa de profeti este specifica epocii in care au trait fiecare in parte, preocuparea pentru moralitatea concetatenilor lor este comuna tuturor profetilor. Invatamintele pe care le putem extrage din scrierile lor ne pot fi folositoare si noua astazi deoarece sunt fundamentate in principii imuabile, inspirate de Dumnezeu.

Cumpărate frecvent împreună:

Alți Clienți au mai vizualizat şi