null

Politică Returnare

In acest sens, vom respecta prevederile Ordonantei Guvernului nr. 130/2000  privind regimul juridic al contractelor la distanta, cu modificarile si completarile ulterioare, prin care cumparatorul (numai in conditiile actului normativ mentionat) are dreptul ca in termen de 30 de zile, de la intrarea in posesie fizica a produselor, sa denunte unilateral contractul.

Denuntarea unilaterala a contractului se va face in scris printr-un document semnat de cumparator si transmis, electronic sau prin posta cu confirmare de primire, catre EDITURA STEPHANUS SRL, str. Bibescu Voda, nr.1, Bl. P4, sect. 4, Bucuresti, email office@stephanus.ro, tel. 0748065431, 021/335.65.77, fax. 021/335.59.48. Denuntarea unilaterala a contractului se poate face si completand formularul de returnare standard din cadrul siteului nostru.

Daca cumparatorul denunta unilateral contractul, acesta va primi in termen de 30 de zile de la denuntarea unilaterala in scris (document semnat de cumparator si transmis electronic sau prin posta cu confirmare de primire) pretul contractului, conditionat de returnarea bunurilor in ambalajul original, si doar daca acestea nu au suferit deteriorari. Rambursarea poate fi amanata pana la data la care se primesc inapoi produsele sau pana la momentul la care s-a furnizat dovada ca s-au trimis produsele inapoi (va fi luata in calcul data cea mai apropiata).

Cheltuielile aferente returnarii bunurilor vor fi suportate de catre cumparator. Vanzatorul are dreptul ca in situatia in care considera ca actiunile cumparatorului au fost cu rea intentie sa solicite daune interese de la acesta, in conditiile legislatiei.

Deasemenea, consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de maxim 30 de zile de la primirea produsului.

Exceptie de la dreptul de returnare fac inregistrarile audio sau video sigilate care au fost desigilate dupa livrare, ziarele, periodicele si revistele, continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a inceput cu acordul prealabil expres al cumparatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat la cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul de returnare. (ex. Voucher cadou)

Cu alte cuvinte, ai dreptul sa renunti la produsele pe care le-ai cumparat online in termen de 30 zile de la data de la care ai primit produsele (prin curier sau posta). Ni le trimiti inapoi si noi iti returnam banii. Din punct de vedere legal, nu trebuie sa invoci niciun motiv, dar o explicatie ne-ar ajuta sa evitam astfel de situatii pe viitor.