Categorii

 Se încarcă… Te rugăm să aştepţi...
  • Contul meu

Blog

LET’S CELEBRATE LOVE!

Postat de Stephanus.ro pe

Slujirea: dovada vie a dragostei

Dragostea, creație a lui Dumnezeu și cea mai mare dintre virtuți, se bucură de o zi dedicată: Valentine’s Day. Deși recunoscută internațional, sărbătoarea este deseori pusă sub amprenta superficialității. De ce? Pentru că poate interveni presiunea inutilă de a fi într-o relație, cu orice preț (a lipsei iubirii, chiar). Și pentru că nu avem nevoie de o zi anume în care să spunem cuiva “Te iubesc” sau în care să dezvăluim prin fapte iubirea necondiționată, nu-i așa?

Având în minte și în inimă sacrificiul lui Isus, cea mai vie dovadă de dragoste, Dumnezeu ne îndeamnă să iubim concret, prin fapte, ca parte din ritmul nostru zilnic de umblare la pas cu El.

Fie că este vorba despre partenerul de viață, membri ai familiei, prieteni apropiați sau chiar persoane pe care nu le cunoști, oportunitățile sunt la fiecare pas. Noi am cuprins doar câteva, mai jos:

  • Roagă-te cu putere. Poate cea mai la îndemână dovadă de dragoste, rugăciunea rostită cu credință în inimă chiar face minuni. La propriu :). Susține-ți partenerul în rugăciune în fiecare zi, iar în momentele în care știi că are cel mai mult nevoie, spune-i doar “Astăzi m-am rugat pentru tine.”
  • Iubește sacrificial. Simplu de zis, deseori greu de pus în practică. Nu și dacă tu ești condus mai întâi de dragostea transformatoare a lui Isus. De-a lungul vieții, El a ales să pună nevoile celor din jur înaintea alor Sale. Prin puterea Lui, poți face și tu la fel. Dumnezeu te cheamă să te gândești întâi la nevoile soției tale și să o slujești, devenind astfel bărbatul visurilor ei .
  • Slujește de 70 de ori câte 7. Biecunoscuta expresie a lui Isus se referă la iertare, dar credem că poate fi la fel de actuală și în privința slujirii :). Fapte concrete, neașteptate, surprinzătoare, care te costă uneori, ești chemat(ă) să le faci. Și ce dacă tu ai pregătit micul dejun în fiecare zi din ultima săptămână? Alege să o faci din nou, cu motivația sănătoasă. Fii sigur(ă) că mult dorita cafea este dovada de iubire de care are nevoie în fiecare dimineață :).
  • Clădește-ți căsnicia. Așa cum plantele au nevoie de apă pentru a crește, așa “strigă” căsnicia ta după Dumnezeu. O astfel de relație presupune inițiativă, timp și energie investite în fiecare zi. Dar fii sigur(ă) că roadele unei căsnicii după voia Lui merită din plin toate sacrificiile. Descoperă din ce în ce mai mult profunzimea sensului ei.
  • Decorează-ți sufletul și căminul cu iubire. Casa ta este probabil locul în care petreci cel mai mult timp. Dacă avem dreptate, atunci este timpul să o împodobești cu dragoste! :) Alege-ți decorațiunile preferate și lasă-ți creativitatea să-și facă de cap! :)  

Crăciunul: Dumnezeu este cu noi!

Aproape toată lumea iubeşte Crăciunul. Ne place atmosfera, zăpada, mâncarea, cadourile, luminile, mini-vacanţa, timpul cu familia şi cu oamenii dragi, optimismul etc. Toate acestea sunt lucruri bune pe care Dumnezeu ni le dă ca să ne bucurăm de ele, aşa că să le primim cu recunoştinţă drept cadouri oferite de Tatăl nostru generos. Mulţi dintre noi ştim însă că sărbătoarea aceasta înseamnă mai [...]

Citeşte mai mult


FII O BINECUVÂNTARE!

Inima mulțumitoare te provoacă la acțiune Atunci când Dumnezeu cultivă în inimă o profundă atitudine de mulțumire, nu rămâi nepăsător. Cum caracterul inimii se reflectă în comportament, El te provoacă să-ți manifești recunoștința în moduri concrete! Și, din fericire, acestea sunt numeroase! :) Luna aceasta, alege să fii o binecuvântare și să deschizi ochii pentru a vedea nevoile celor din jurul tău. Slujirea [...]

Citeşte mai mult


​LET’S CELEBRATE!

5 idei de cadouri colorate pentru sărbătoriții iernii Alegerea cadourilor pentru cei dragi este mai mereu o decizie complicată? Uneori da, alteori nu, probabil :). Pentru momentele în care nu ai idee ce și-ar dori, ce le-ar folosi sau ce ar avea nevoie, mizează pe cadouri pe care ți-ar placea să le primești si tu, la noi funcționează tot [...]

Citeşte mai mult


BACK TO SCHOOL

5 noi ritmuri de toamnă pentru tine și copilul tău Poate că micuțul tău încă mai visează la vacanța de vară ce tocmai s-a încheiat, însă tu cu siguranță te-ai adaptat deja noilor ritmuri ce vin odată cu începerea școlii. Pe lângă trezitul de dimineață, pregătirea ghiozdanului și a pachețelului cu mâncare, însoțirea micuțului până la [...]

Citeşte mai mult


Nu trebuie să fii perfect!

Nu vreau să spun că sunt perfect. Și încă nu am învățat tot ce trebuia să învăț. Dar mă străduiesc pentru ziua aceea când, în sfârșit voi fi tot ceea ce Hristos vrea să fiu, și voi împlini scopul pentru care m-a salvat El. Filipeni 3.12 TLB Gigi, tu n-ai să reușești niciodată. Oricât am încercat, n-am [...]

Citeşte mai mult