Termeni și condiții

SC Editura Stephanus SRL Str. Bibescu Vodă, nr. 1, bl. P4, sector 4, București

Banca BCR, Contul: RO33 RNCB 0082 0954 7721 0001 J40/23541/2007; RO22935630

Telefon: 021/335.65 77

Email: office@stephanus.ro

Utilizarea, vizitarea și cumpărarea produselor de pe site-ul stephanus.ro, presupune acceptarea în totalitate a termenilor și condițiilor sub care sunt furnizate serviciile și produsele noastre. Te invităm să citești cu atenție capitolul Termeni și condiții pentru a fi în cunoștință de cauză în momentul în care finalizezi o comanda.

La finalizarea comenzii, prin apăsarea butonului „Trimite comanda”, confirmi că ești de acord cu Termenii și condițiile de utilizare a site-ului stephanus.ro, prezentate în acest document.

Termenii și condițiile acestor servicii pot fi schimbate în orice moment de către Editura Stephanus SRL, fără a fi necesara o notificare prealabilă.

www.stephanus.ro – site aflat în proprietatea exclusivă a societății Editura Stephanus SRL, cu sediul în București, str. Bibescu Vodă, nr.1, bl. P4, sector 4, înregistrată la Registrul Comerțului cu nr. J40/23541/2007, CUI RO22935630.

SITE – domeniul www.stephanus.ro și subdomeniile acestuia

PUNCT DE LUCRU: punct de lucru al SC Editura Stephanus SRL (Librăria Stephanus) situat în Bucuresti, str. Bibescu Vodă, nr.1, bl. P4, sector 4. Program de lucru: Luni-Vineri: 10.00 – 19.00, Sâmbătă: 10.00-14.00.

CONȚINUT – toate informațiile de pe SITE care pot fi vizitate, vizualizate sau accesate prin utilizarea unui echipament tehnic;

 • - conținutul oricărui e-mail trimis UTILIZATORILOR sau CLIENȚILOR săi de către SC Editura Stephanus SRL prin mijloace electronice și/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
 • - orice informație comunicată UTILIZATORULUI sau CLIENTULUI prin orice mijloc de către un angajat sau colaborator al SC Editura Stephanus SRL
 • - informații legate de produsele, serviciile și/sau tarifele practicate de SC Editura Stephanus SRL într-o anumită perioadă.

SERVICIU – serviciul de comerț electronic pus la dispoziția CLIENTULUI, având posibilitatea contractării de produse și/sau servicii folosind mijloace electronice, incluzând și alte mijloace de comunicare la distanță (ex. telefonic).

UTILIZATOR – persoana fizică/juridică ce are sau obține acces la CONȚINUT, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau în baza unui acord între SC Editura Stephanus SRL și acesta.

CONT- ansamblu format dintr-o adresă de email și o parolă care permit unui singur MEMBRU accesul la zone restricționate ale SITE-ULUI.

CLIENT - persoana fizică/juridică care are sau obține acces la CONȚINUT.

DOCUMENT – prezenții Termeni și Condiții

CONTRACT la distanță – orice contract incheiat între profesionist și consumator în cadrul unui sistem de vânzări sau de prestare servicii organizat la distanță, fără prezența fizică simultană a profesionistului și a consumatorului, cu utilizarea exclusivă a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanță, până la și inclusiv în momentul în care este încheiat contractul. (definiție conform OUG 34 din 4 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii)

NEWSLETTER – mijlocul de informare periodic, prin e-mail, asupra produselor serviciilor și/sau promoțiilor desfășurate de către SC Editura Stephanus SRL într-o anumită perioadă, fără nici un angajament din partea SC Editura Stephanus SRL cu referire la informațiile conținute de acesta.

TRANZACȚIE – încasare sau rambursarea unei sume rezultate din vânzarea unui produs de către SC Editura Stephanus SRL către Client.

2.1. Documentul stabileste termenii si conditiile de utilizare a Site-ului/Continutului/Serviciului de catre Membru sau Client, in cazul in care acesta nu dispune de un alt acord de utilizare valid, incheiat intre SC Editura Stephanus SRL si acesta.

2.2. Folosirea, inclusiv dar nelimitandu-se la accesarea, vizitarea si vizualizarea, Continutului/Serviciului, implica aderarea Membrului sau Clientului la prezentele termeni si conditii; Clientul se angajeaza sa monitorizeze permanent termenii si conditiile care pot fi actualizate, modificate si completate. In cazul unor neintelegeri se aplica Termenii si conditiile valabile la momentul plasarii comenzii si notificarii acestuia in scris catre SC Editura Stephanus SRL.

2.3. Accesul la Serviciu se face exclusiv prin accesarea site-ului public disponibil pe www.stephanus.ro.

2.4. Prin folosirea Site-ului/Continutului/Serviciului, Membrul sau Clientul este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg prin folosirea acestuia. De asemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice alta natura produse Site-ului, Continutului, Serviciului, SC Editura Stephanus SRL, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

2.5. In cazul in care Utilizatorul sau Clientul nu este de acord si/sau nu accepta si/sau isi revoca acceptul dat pentru Document:

2.5.1. Acesta renunta la: accesul la Serviciu, alte servicii oferite de SC Editura Stephanus SRL prin intermediul Site-ului, primirea newslettere-lor si/sau comunicarilor din partea SC Editura Stephanus SRL de orice natura (electronic, telefonic, etc).

2.5.2. SC Editura Stephanus SRL va sterge toate datele care fac referire la acesta din baza sa de date, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

2.5.3. Poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a nu fi de acord si/sau a nu accepta documentul, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.

2.6. Pentru a-si exercita dreptul prevazut la art 2.5, acesta poate sa contacteze SC Editura Stephanus SRL la adresa office@stephanus.ro sau sa foloseasca legaturile din continutul primit de la SC Editura Stephanus SRL destinate acestui scop.

2.7. Clientul nu poate sa revoce unilateral acordul exprimat in favoarea Documentului pe perioada derularii unui Contract sau pana in momentul in care acesta nu va achita contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de SC Editura Stephanus SRL. In cazul in care Clientul a achitat contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de SC Editura Stephanus SRL si isi revoca acordul exprimat in favoarea Documentului pe perioada derularii unei Comenzi, SC Editura Stephanus SRL va anula Comanda acestuia fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

2.8. Acest Site este adresat doar Membrilor persoane fizice care au cel putin 18 ani si au capacitatea legala de a incheia acte juridice. Devenind Membru, persoana declara faptul ca intruneste conditiile sus-mentionate.

3.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a SC Editura Stephanus SRL, acesteia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

3.2. Membrului sau Clientului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de SC Editura Stephanus SRL, includerea oricarui continut in afara site-ului SC Editura Stephanus SRL, indepartarea insemnelor protejate de dreptul de autor al SC Editura Stephanus SRL asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul expres al SC Editura Stephanus SRL.

3.3. Orice continut la care Membrul sau Clientul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre SC Editura Stephanus SRL.

3.4. Membrul sau Clientul poate copia, transfera si/sau utiliza continutul numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederi ale prezentului Document.

3.5. In cazul in care SC Editura Stephanus SRL confera Membrului sau Clientului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Membrul sau Clientul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite.

3.6. Niciun continut transmis catre Membru sau Client, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea SC Editura Stephanus SRL si/sau al angajatului sau colaboratorului SC Editura Stephanus SRL care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

3.7. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

4.1. Datele de identificare complete si corecte ale SC Editura Stephanus SRL sunt publicate pe site pentru a fi contactat de catre Client sau Membru.

4.2. Prin utilizarea formularului de contact sau al serviciului prezent pe site, Membrul sau Clientul permite automat SC Editura Stephanus SRL sa il contacteze prin orice mijloc disponibil incluzand si mijloacele electronice.

4.3. Completarea partiala sau integrala a formularului de contact si trimiterea acestuia nu reprezinta in niciun fel un angajament din partea SC Editura Stephanus SRL de a contacta Membrul sau Clientul.

4.4. Accesarea Site-ului, folosirea informatiilor prezentate in cadrul acestuia, vizitarea paginilor sau trimiterea de e-mail-uri sau notificari adresate SC Editura Stephanus SRL se realizeaza in mod electronic, telefonic, sau orice alt mod de comunicare disponibil Membrului sau Clientului si SC Editura Stephanus SRL, considerandu-se astfel ca acesta consimte primirea notificarilor din partea SC Editura Stephanus SRL in modalitate electronica si/sau telefonica, incluzand si comunicari prin e-mail sau prin anunturi pe site.

4.5. SC Editura Stephanus SRL isi rezerva dreptul de a nu raspunde tuturor solicitarilor de orice natura, primite prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, personal etc).

5.1. Membrul sau Clientul are dreptul de a-si exprima sau nu acordul cu privire la primirea de newslettere si/sau alerte din partea SC Editura Stephanus SRL.

5.2. Datele preluate de la Membru sau Client in scopul expedierii newslettere-lor si/sau alertelor, pot si vor fi folosite de catre SC Editura Stephanus SRL in limitele Politicii de confidentialitate.

5.3. Renuntarea la primirea newslettere-lor si/sau alertelor de catre Membru sau Client se poate face in orice moment:

5.3.1. Folosind legatura special destinata din cadrul oricaror newslettere si/sau alerte primite.

5.3.2. Prin contactarea SC Editura Stephanus SRL, conform cu informatiile de contactare, si fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

5.4. Renuntarea la primirea newslettere-lor si/sau alertelor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru document.

5.5. SC Editura Stephanus SRL isi rezerva dreptul de a selectiona persoanele carora le va trimite newslettere si/sau alerte cat si dreptul de a elimina din baza sa de date orice Membru sau Client care si-a exprimat anterior consimtamantul de a primi newslettere si/sau alerte, fara nici un angajament ulterior din partea SC Editura Stephanus SRL, sau a vreunei notificari prealabile a acestuia

6.1. SC Editura Stephanus SRL colecteaza, pe baza furnizarii voluntare a persoanei vizate, date cu caracter personal iar tipurile de date colectate depind de natura modului in care vizitatorul site-ului doreste sa interactioneze cu www.stephanus.ro. Astfel, pentru inregistrarea unui cont nou, se colecteaza numele, prenumele, adresa de e-mail, adresa de livrare si numarul de telefon, date utilizate ulterior pentru finalizarea si transmiterea comenzii; pentru a putea fi contactat de SC Editura Stephanus SRL pentru orice intrebari sau informatii privind produsele comercializate, se colecteaza numele, prenumele si adresa de e-mail; in scop de marketing, se colecteaza numele, prenumele si adresa de e-mail.

6.2. SC Editura Stephanus SRL poate sa colecteze involuntar si alte date ce nu conduc la identificarea unica a persoanei vizate (ora vizitei, locul de unde se face accesul, sistem de operare, inclusiv alti parametri tehnici) furnizate de catre browserul internet prin intermediul caruia se face accesul la site si pot fi folosite de catre SC Editura Stephanus SRL pentru a imbunatati serviciile oferite Clientilor sau Utilizatorilor sai.

6.3. SC Editura Stephanus SRL poate sa colecteze involuntar si informatii care ar putea conduce la identificarea vizitatorilor www.stephanus.ro cum ar fi adresa IP. SC Editura Stephanus SRL nu va utiliza astfel de informatii pentru a identifica vizitatorii site-ului si nu va face publice astfel de informatii, altfel decat in conditiile descrise in prezenta Politica de Confidentialitate;

6.4. SC Editura Stephanus SRL poate obtine date de la institutia financiara prin intermediul careia se realizeaza cumpararea de pe www.stephanus.ro, daca plata se face on-line prin card bancar sau prin ordin de plata;

6.5. SC Editura Stephanus SRL prelucreaza datele cu caracter personal in urmatoarele scopuri si temeiuri legale:

6.5.1. in scopul executarii contractului: pentru a asigura accesul acestuia la serviciu, in vederea validarii, expedierii si facturarii comenzilor catre acesta sau pentru rezolvarea anularilor ori a problemelor de orice natura referitoare la o comanda sau un contract, la serviciile sau produsele achizitionate de catre acesta;

6.5.2. in baza consimtamantului utilizatorului site-ului, pentru contactarea acestuia, spre a oferi informatii privind activitatile stephanus.ro sau produsele comercializate, la cererea sa voluntara;

6.5.3. in baza consimtamantului expres al utilizatorului site-ului in scopuri de marketing, pentru trimiterea de newslettere, in format exclusiv electronic;

6.5.4. in interes legitim, datele personale prevazute la art. 6.2.- art. 6.4., pentru a imbunatati serviciile oferite Clientilor sau Membrilor;

6.6. Prin vizitarea site-ului, prin crearea contului sau a completarii formularelor de contact ori de solicitare informatii pentru produs, fiecare Membru sau Client si-a exprimat consimtamantul ca SC Editura Stephanus SRL sa prelucreze datele acestuia cu caracter personal, in conformitate cu scopurile declarate in prezenta Politica de Confidentialitate, cu respectarea prevederilor Regulamentului nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor) si cu a prevederilor nationale in vigoare;

6.7. SC Editura Stephanus SRL prelucreaza datele in mod legal, echitabil si transparent. Prelucrarea datelor se realizeaza in scopuri determinate, explicite si legitime. Procesarea datelor este adecvata si limitata, doar in raport de necesitatea realizarii scopului pentru care acestea au fost colectate. Datele cu caracter personale vor fi retinute doar pe perioada de timp necesara indeplinirii scopurilor pentru care sunt procesate, iar prelucrarea se va realiza de o maniera adecvata pentru asigurarea securitatii si integritatii datelor. Niciun transfer de date nu se va realiza fara masuri de precautie adecvate.

6.8. SC Editura Stephanus SRL a implementat masurile organizatorice si de securitate necesare pentru protectia impotriva accesului neautorizat, a utilizarii, alterarii sau distrugerii datelor cu caracter personal conform prevederilor legale internationale si nationale in vigoare. Pentru protejarea informatiilor colectate in scopurile mentionate de la Membru sau Client SC Editura Stephanus SRLutilizeaza certificarea Secure Sockets Layer (SSL).

6.9. SC Editura Stephanus SRL nu va dezvalui datele cu caracter personal colectate prin intermediul site-ului www.stephanus.ro, cu exceptia angajatilor autorizati si contractorilor/partenerilor ce au calitatea de persoane imputernicite (contabilitate) carora aceste date le sunt necesare pentru a le procesa in numele SC Editura Stephanus SRLsau in cazul in care obligatia de dezvaluire reprezinta o obligatie legala a SC Editura Stephanus SRLsau a angajatilor ori contractorilor/paretenerilor acesteia. SC Editura Stephanus SRL, impreuna cu colaboratorii sai (persoane imputernicite), isi asuma responsabilitatea implementarii unor masuri tehnice si organizatorice corespunzatoare privind protectia confidentialitatii si securitatii datelor cu caracter personal.

6.10. Oricare Membru sau Client are, ca persoana vizata, urmatoarele drepturi in raport cu SC Editura Stephanus SRL, ca operator de date cu caracter personal:

6.10.1. Dreptul de acces inseamna dreptul Membrului sau Clientului de a obtine o confirmare din partea SC Editura Stephanus SRLca sunt prelucrate sau nu datele cu caracter personal care privesc persoana in cauza si, in caz afirmativ, se poate obtine acces la datele respective si la informatii privind modalitatea in care sunt prelucrate datele.

6.10.2. Dreptul la portabilitatea datelor se refera la dreptul de a primi datele personale intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat si la dreptul ca aceste date sa fie transmise direct altui operator, insa doar daca acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.

6.10.3. Dreptul la opozitie vizeaza dreptul Memberului sau Clientului de a se opune prelucrarii datelor personale atunci cand prelucrarea este necesara pentru indeplinirea unei sarcini care serveste unui interes public sau cand are in vedere un interes legitim al operatorului. Atunci cand prelucrarea datelor cu caracter personal are drept scop marketingul direct, Membrul sau Clientul are cu precadere dreptul de a se opune prelucrarii in orice moment.

6.10.4. Dreptul la rectificare se refera la corectarea, fara intarzieri nejustificate, a datelor cu caracter personal inexacte. Rectificarea va fi comunicata fiecarui destinatar la care au fost transmise datele, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate din partea SC Editura Stephanus SRL.

6.10.5. Dreptul la stergerea datelor ("dreptul de a fi uitat") inseamna dreptul Membrului sau Clientului de a solicita sa fie sterse datele cu caracter personal, fara intarzieri nejustificate, in cazul in care se aplica unul dintre urmatoarele motive: acestea nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate; persoana in cauza decide sa isi retraga consimtamantul si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare; persoana in cauza se opune prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze; datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal; datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale; datele cu caracter personal au fost colectate in legatura cu oferirea de servicii ale societatii informationale.

6.10.6. Dreptul la restrictionarea prelucrarii poate fi exercitat in cazul in care Membrul sau Clientul contesta exactitatea datelor prelucrate de SC Editura Stephanus SRL, pe o perioada care permite verificarea corectitudinii datelor; prelucrarea este ilegala, iar persoana in cauza se opune stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea; in cazul in care SC Editura Stephanus SRL nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar persoana in cauza le solicita pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta; in cazul in care persoana s-a opus prelucrarii pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale SC Editura Stephanus SRLprevaleaza asupra celor apartinand Membrului sau Clientului.

6.10.7. Dreptul de a depune o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP).

In situatia in care se considera ca drepturile prevazute in Regulamentul nr. 679/2016 au fost incalcate, orice persoana vizata are posibilitatea de a se adresa ANSPDCP prin depunerea unei plangeri.

Datele de contact ale ANSPDCP sunt urmatoarele: Bucuresti, B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod postal 010336; Telefon: +40.318.059.211/+40.318.059.212; Fax: +40.318.059.602; E-mail: anspdcp@dataprotection.ro; Pagina web: www.dataprotection.ro.

6.11. Pentru exercitarea drepturilor conform art. 6.10, Membrul sau Clientul se va adresa SC Editura Stephanus SRL , printr-o cerere formulata in scris si transmisa la punctul de lucru din Bucuresti, Str. Bibescu Voda, nr. 1, bl. P4, Sector 4 sau prin intermediul unui e-mail, transmis la adresa office@stephanus.ro.

6.12. SC Editura Stephanus SRL utilizeaza platforma MailChimp pentru pentru transmiterea mesajelor de marketing-newslettere. MailChimp se declara a fi in conformitate cu Regulamentul 679/2016 si ofera posibilitatea renuntarii in orice moment la abonarea la newsletter.

6.13. Datele cu caracter personale procesate de SC Editura Stephanus SRL sunt retinute pentru o perioada cuprinsa intre 3 si 10 ani, in functie de scopul colectarii datelor personale, dupa cum urmeaza: datele furnizate prin intermediul formularului de comanda vor fi stocate pentru o perioada de 10 ani de la momentul colectarii, datele furnizate pentru crearea unui cont vor fi retinute pentru o perioada de 3 ani de la ultima logare a Membrului, datele furnizate prin completarea formularului de contact sau de solicitare informatii pentru produs pentru o perioada de 3 ani de la momentul colectarii iar datele prelucrate in scop de marketing pentru o perioada de 5 ani, calculata de la momentul oferirii consimtamantului expres al persoanei in cauza. Anterior expirarii termenului de 5 ani valabil pentru comunicari de marketing, SC Editura Stephanus SRL isi rezerva dreptul de a contacta persoana vizata in vederea reinnoirii consimtmantului in scop de marketing.

6.14. SC Editura Stephanus SRLnu promoveaza SPAM-ul, obligandu-se ca datele colectate ale Clientului sau Membrului sa fie folosite numai in conformitate cu scopurile declarate si sa nu faca publica, sa vanda, inchirieze, licentieze, transfere, etc. baza de date continand informatii referitoare la datele cu caracter personal sau special ale Membrului sau Clientului vreunui tert neimplicat in indeplinirea scopurilor declarate.

6.15. Exceptie de la prevederile art. 6.14. va face situatia in care transferul/accesarea/vizualizarea/etc este ceruta de catre organele abilitate in cazurile prevazute de reglementarile in vigoare la data producerii evenimentului.

6.16. Daca SC Editura Stephanus SRLva aprecia ca este necesara o schimbare a regulilor de confidentialitate, va publica respectivele moficari pentru a informa persoanele vizate cu privire la informatiile pe care le colecteaza si modul in care le utilizeaza.

7.1. Accesul la serviciu

7.1.1. Accesul la serviciu este permis oricarui Client sau Membru, fiind obligatorie crearea unui cont pentru a cumpara prin intermediul site-ului www.stephanus.ro.

7.1.2. Pentru a i se permite accesul la serviciu, Clientul va trebui sa accepte prevederile Documentului.

7.1.3. SC Editura Stephanus SRL isi rezerva dreptul de a limita accesul Clientului la Servicii si/sau Contul Membrului pe perioada nedeterminata, in cazuri justificate de comportamentul Clientului, dreptul de a anula comenzile si de a bloca/sterge Contul acestuia in cazul in care considera ca in baza comportamentului avut de catre Client, accesul si existenta Contului Clientului ar putea prejudicia in vreun fel SC Editura Stephanus SRL si site-ul www.stephanus.ro. Acest drept poate fi exercitat in orice moment si nu este necesara notificarea Clientului in acest sens.

7.1.4. Fiecare Membru poate avea un singur Cont. Este interzisa partajarea unui Cont intre mai multi Membri/Clienti.

7.1.5. In situatia in care se descopera accese partajate de mai multi Clienti, SC Editura Stephanus SRLisi rezerva dreptul de a anula sau a suspenda accesul Clientului la Continut.

7.2. Produse si servicii

7.2.1. SC Editura Stephanus SRL poate publica pe site-ul www.stephanus.ro informatii despre produse, servicii si/sau promotii practicate de catre acesta, intr-o anumita perioada si in limita stocului disponibil.

7.2.2. SC Editura Stephanus SRL poate limita capacitatea de achizionare a unor produse sau servicii disponibile pe site la un moment dat, unuia sau mai multor Clienti.

7.2.3. Toate tarifele aferente produselor sau serviciilor prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON) si includ TVA.

7.2.4. Facturarea produselor achizitionate se face exclusiv in RON folosind informatiile furnizate de Client in formularul destinat. SC Editura Stephanus SRL nu raspunde de corectitudinea informatiilor furnizate de Client pentru factura. In cazul in care plata se face prin card bancar, aceasta va fi confirmata in momentul in care se va emite factura catre Client. Pana in acel moment contravaloarea comenzii va fi blocata pe contul Clientului nefiind transferata in conturile SC Editura Stephanus SRL.

7.2.5. Toate informatiile din evenimentele de vanzare folosite pentru descrierea produselor, caracterisitici si greutate, a preturilor, a stocurilor per produs si/sau serviciilor disponibile pe site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / link-uri catre alte site-uri etc) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea SC Editura Stephanus SRL, acestea fiind cu titlu de prezentare. SC Editura Stephanus SRLpoate retrage o oferta de produse sau o poate modifica in orice moment, pana la plasarea comenzii, fara a datora daune sau alte penalitati catre nici un potential client.

7.2.6. Plata produselor si/sau a serviciilor achizitionate prin intermediul serviciului se poate face in urmatoarele modalitati:

7.2.7.1. In Libraria Stephanus, in numerar, cu cardul de debit, la momentul ridicarii comenzii.

7.2.7.2. Prin transfer bancar.

7.2.7.3. On-line, prin intermediul serviciului de plati electronice al BCR (prin platforma EuPlatesc.ro).

7.2.8. In cazul platilor online cu cardul, SC Editura Stephanus SRL nu este / nu poate fi facuta responsabila pentru niciun alt cost suplimentar suportat de client, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Clientul.

7.2.9. In cazul putin probabil cand SC Editura Stephanus SRL nu va putea onora un produs/o parte din produse, pentru ca aceste sunt indisponibile, aceasta va notifica pe e-mail si telefonic Clientul, oferindu-i informatii privind scoaterea din comanda a produsului ce nu mai poate fi livrat. Clientului ii vor fi prezentate optiunile de care acesta dispune: fie poate astepta ca produsul sa redevina disponibil in stoc, fie sa anuleze comanda pentru produsul respectiv. Daca este cazul, SC Editura Stephanus SRL va dispune rambursarea sumelor achitate de catre Client pentru produsele indisponibile in maxim 14 zile de cand a luat cunostinta de decizia Clientului.

7.3. Comanda Online

7.3.1. Clientul poate efectua comenzi de produse comercializate pe site, ofertele de preturi fiind limitate in timp (dupa perioada indicata, preturile anumitor produse pot suferi modificari iar cele promotionale nu vor mai fi vizibile pe site-ul www.stephanus.ro).

7.3.2. Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca toate datele furnizare de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si valabile la data plasarii comenzii, denumita in cadrul acestui document si comanda emisa.

7.3.3. Contractul la distanta este considerat incheiat de catre SC Editura Stephanus SRL atunci cand comanda plasata de catre Client este confirmata electronic de catre SC Editura Stephanus SRL. Mai mult, inainte de a valida comanda Clientului si inainte de a expedia produsele, SC Editura Stephanus SRL are dreptul sa contacteze Clientul, prin orice mijloc disponibil / agreat de SC Editura Stephanus SRL (telefonic sau e-mail), pentru a obtine confirmarea personala de catre Client a datelor sale de identificare si livrare. Clientii accepta ca SC Editura Stephanus SRL nu poate fi fortat sa valideze/livreze produse catre persoane care nu au confirmat datele de livrare si identificare.

7.3.4. SC Editura Stephanus SRL va putea proceda la denuntarea unilaterala a contractului si la anularea automata a comenzii efectuate de Client, chiar si fara o notificare prelabila adresata Clientului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

 • • activitatea Clientului pe site poate si/sau produce daune de orice natura de partea SC Editura Stephanus SRL;
 • • pentru alte motive obiective;
 • • neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului, a tranzactiei, in cazul platii online;
 • • invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de SC Editura Stephanus SRL, in cazul platii online;

7.3.5. In cazul in care Clientul refuza primirea coletului de la curier o singura data, SC Editura Stephanus SRL isi rezerva dreptul de a refuza orice alta comanda viitoare.

7.3.6. O comanda plasata nu poate fi modificata prin intermediul Contului. Daca Clientul doreste o modificare (includerea sau renuntarea la produse) acesta va contacta reprezentantii SC Editura Stephanus SRL.

7.3.7. In cazul in care un Client isi modifica datele personale, aducand la cunostinta SC Editura Stephanus SRL acest aspect, toate comenzile in derulare existente la acel moment, isi pastreaza datele definite/acceptate de catre Client inainte de momentul modificarii, luandu-se in considerare pentru livrare si contact, noile date modificate corespunzator.

7.4. Comandă telefonică

Clientul/Membrul nu poate efectua comenzi telefonice. Clientul/Membrul va putea efectua doar comenezi on-line, in conditiile art. 7.3 sau va putea achizitiona produsele dorite din Libraria Stephanus.

7.5. Contract si finalizare

7.5.1. SC Editura Stephanus SRL va transmite catre Client toate documentele necesare care sa ateste achizitionarea produselor/serviciilor de catre Client.

7.5.2. SC Editura Stephanus SRL va facilita informarea Clientului asupra stadiului de finalizare in care se afla comanda sa.

7.5.3. Contractul la care se adauga documentele care atesta livrarea catre Client a produselor contractate de acesta, de partea SC Editura Stephanus SRL, devine Contract onorat.

7.5.4. Contractul este incheiat pe perioada determinata. Acesta va fi considerat ca fiind incetat in momentul in care partile isi vor fi executat obligatiile reciproce in termenele si conditiile stabilite prin prezentul Document.

7.5.5. In cazul in care exista diferente intre lista cu produse livrate si continutul coletului, Clientul are obligatia de a notifica SC Editura Stephanus SRL si curierul (daca constatarea s-a facut in prezenta acestuia), in maximum 24 de ore de la receptia coletului, telefonic, email (office@stephanus.ro) sau prin formularul de contact disponibil pe site, cu detaliile aferente (foto, explicatii etc).

7.6. Transport

7.6.1. Livrarea catre Client a produselor achizitionate de la SC Editura Stephanus SRL este efectuata prin intermediul sistemului de curierat rapid sau prin Posta Romana.

7.6.2. Pentru comenzile de pe teritoriul Romaniei a caror valoare este mai mare de 170 RON, transportul este gratuit, daca livrarea se efectueaza in aria de acoperire a serviciului de curierat. Pentru livrari in afara serviciului de curierat se va percepe un tarif suplimentar de 1RON /km fata de cel mai apropiat centrul de distributie al Fan Courier. Distanta de la locul indicat de Client pentru livrare pana la cel mai apropiat centru de distributie va putea fi verificata accesand urmatorul link: http://www.fancourier.ro/tools/cautare-localitate/.

Pentru comenzile a caror valoare este sub 170 RON, pretul livrarii practicat de SC Editura Stephanus SRLeste de 17 RON (inclusiv TVA), daca livrarea se face in aria de acoperire a serviciului de curierat. Pentru livrari in afara serviciului de curierat se va percepe tariful suplimentar prevazut anterior.

7.6.2.1. Pentru comenzile din afara Romaniei, costurile de transport sunt calculate in mod automat, la finalizarea comenzii, in functie de tara destinatara, de greutate și categorie de produs, plata fiind posibila doar online, cu cardul, sau prin transfer bancar.

7.6.3. Timpul de livrare al unei comenzi este comunicat expres la plasarea acesteia si este un interval de zile influentat de: transportul bunurilor de la furnizorii SC Editura Stephanus SRL, numarul zilelor lucratoare din luna, numarul produselor din comanda etc.

7.6.4. In eventualitatea depasirii termenului de livrare legal, SC Editura Stephanus SRLva informa Clientul prin E-mail si/sau telefon si va agrea cu acesta prelungirea termenului de livrare cu o perioada ce nu va depasi termenul de livrare prevazut initial. In cazul in care, in cadrul noii perioade agreate de comun acord, produsul va fi indisponibil pentru livrare, Clientul poate solicita rezilierea contractului la distanta si anularea comenzii. Clientul are la dispozitie un termen de 3 zile lucratoare de la data emiterii notificarii de informare pentru a-si exprima optiunea privind produsul comandat. Lipsa primirii de catre SC Editura Stephanus SRLa unui raspuns din partea Clientului sau imposibilitatea contactarii Clientului la datele de contact indicate in termenul precizat se va considera ca accept tacit al acestuia pentru prelungirea perioadei de livrare.

7.6.5. In cazul rezilierii Contractului si anularii comenzii in situatia prevazuta la art. 7.6.4., SC Editura Stephanus SRL ramburseaza fara intarzieri nejustificate toate sumele platite in temeiul Contractului de catre Client si in decurs de 7 zile de la data de la care Clientul a comunicat catre SC Editura Stephanus SRL decizia sa de terminare a contractului.

7.6.6. Timpul de livrare al unei comenzi poate varia in functie de locul de livrare indicat de Client. Astfel incat, pentru comenzile ce urmeaza a fi livrate in Bucuresti, intervalul de zile poate varia de la 1 pana la 4 zile lucratoare iar pentru comenzile cu urmeaza a fi livrate in tara, numarul de zile necesar livrarii comenzilor poate ajunge la 7 zile lucratoare. Pentru comenzile din afara Romaniei, timpul de livrare variaza intre 5-20 zile lucratoare legale.

7.6.7. Comenzile a caror valoare depaseste 150 RON beneficiaza de transport gratuit pe teritoriul Romaniei.

7.7. Renuntarea la contract

7.7.1. Clientul se poate retrage din contract si este indreptatit sa primeasca intreaga contravaloare pentru produsele platite fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere in termen de 14 zile de la data de la care Clientul a intrat in posesia fizica a produsului comandat.

7.7.2. Inainte de expirarea perioadei de retragere din contract, Clientul informeaza SC Editura Stephanus SRL despre decizia sa de retragere din contract. In acest scop, Clientul poate alege una dintre urmatoarele variante:

7.7.2.1. de a folosi modelul de formular de retragere;

7.7.2.2. de a face o declaratie neechivoca in care isi exprima decizia de retragere din contract;

Model de formular de retragere din contract in conformitate cu dispozitiile Ordonantei de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumaatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative:

“ Catre : SC Editura Stephanus SRL, Bucuresti, Str. Bibescu Voda nr. 1, bl. P4, Sector 4, Telefon: 021.335 65 77

  - Prin prezenta va informez/va informam cu privire la retragerea mea/noastra din contractul referitor la vanzarea urmatoarelor produse :
 • - Comandate la data (__)/primite la data (__)
 • - Numele Clientului:
 • - Adresa Clientului:
 • - Semnatura Clientului (doar in cazul in care acest formular este notificat pe hartie)
 • - Data.

7.7.3. In cazul exercitarii dreptului de retragere, returnarea produsului se va putea efectua, dupa parcurgerea etapei initiale prevazuta la art. 7.7.2, fie prin predare personala la punctul de lucru SC Editura Stephanus SRL (Libraria Stephanus) fie prin servicii de curierat, costurile aferente transportului fiind, conform legii, in sarcina Clientului. Clientul care a notificat SC Editura Stephanus SRL conform art 7.7.2, ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsul va fi returnat in maxim 14 zile de la notificare, in caz contrar, SC Editura Stephanus SRL considerand cererea nefondata/invalida si poate refuza returul.

7.7.4. Produsul returnat trebuie sa fie predat in aceeasi stare in care a fost livrat, cu toate accesoriile si daca este posibil, in ambalajul original, etichetele si documentele in orginial care l-au insotit. Clientul este direct responsabil pentru diminuarea valorii produsului returnat, rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produsului.

7.7.5. Clientul SC Editura Stephanus SRL nu va putea sa returneze produsele achizitionate si/sau nu va pretinde orice alte daune-interese/despagubiri, in urmatoarele situatii:

7.7.5.1. Produsul returnat nu este in aceeasi stare in care a fost livrat (nepurtat, nefolosit, nesubliniat etc).

7.7.6. In cazul retragerii din contract a Clientului, SC Editura Stephanus SRL ramburseaza sumele pe care le-a primit drept plata in termen de 14 zile de la care a luat cunostinta de decizia de retragere din Contract in conditiile art. 7.7.2.

8.1. SC Editura Stephanus SRL nu solicita Clientilor sau Utilizatorilor sai prin niciun mijloc de comunicare (e-mail/telefonic/SMS/ etc) informatii referitoare la date confidentiale, conturi/carduri bancare sau parole personale.

8.2. Clientul / Membrul isi asuma intreaga responsabilitate pentru divulgarea unui tert a datelor sale confidentiale.

8.3. SC Editura Stephanus SRL declina orice responsabilitate, in situatia in care un Membru / Client ar fi / este prejudiciat sub orice forma de catre un tert care ar pretinde ca este/reprezinta SC Editura Stephanus SRL.

8.4. Clientul sau Membrul va informa SC Editura Stephanus SRL asupra unor asemenea tentative, folosind datele de contact.

8.5. SC Editura Stephanus SRL nu promoveaza SPAM-ul. Orice Membru/Client care a furnizat explicit adresa sa de e-mail pe site poate opta pentru dezactivarea contului de client aferent acestei adrese de e-mail.

8.6. Comunicarile realizate de catre SC Editura Stephanus SRL prin mijloace electronice de comunicare la distanta (i.e. e-mail) contin datele de identificare complete si conforme ale expeditorului sau legaturi catre acestea, la data transmiterii continutului.

8.7. Urmatoarele scopuri atinse sau nu, vor fi considerate tentativa de fraudare a Site-ului/Continutul si/sau SC Editura Stephanus SRL. SC Editura Stephanus SRL isi rezerva dreptul de a pune in miscare urmarirea penala impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat sa, sau a(u) atins acest(e) scop(uri):

8.7.1. de a accesa datele de orice tip ale altui Membru/Client prin folosirea unui cont sau prin orice alta metoda.

8.7.2. de a altera sau de a modifica continutul Site-ului sau orice corespondenta expediata prin orice modalitate de catre SC Editura Stephanus SRL catre Membru / Client.

8.7.3. de a afecta performantele serverului/serverelor pe care ruleaza site-ul.

8.7.4. de a accesa sau de a divulga oricarui tert care nu are autoritatea legala necesara, continutul expediat prin orice mijloc de catre SC Editura Stephanus SRL catre Membru/ Client atunci cand acesta nu este destinatarul legitim al continutului.

9.1. SC Editura Stephanus SRL nu poate fi tinuta responsabila in nici un fel in fata niciunui Membru/Client care utilizeaza Site-ul sau Continutul, altfel decat in limita articolelor ce constituie Termeni si Conditii.

Answer 10

Answer 11

12.1. SC Editura Stephanus SRL isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale site-ului/structurii acestuia/serviciului precum si orice continut fara notificare prealabila a Membrului sau Clientului.

12.2. In limita prevederilor Termenilor si Conditiilor, SC Editura Stephanus SRL nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, etc., care nu sunt facute de catre administratorul site-ului.

12.3. SC Editura Stephanus SRL isi rezerva dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natura si/sau legaturi pe oricare pagina a site-ului, cu respectarea legislatiei in vigoare.

9.1. SC Editura Stephanus SRL nu poate fi tinuta responsabila in nici un fel in fata niciunui Membru/Client care utilizeaza Site-ul sau Continutul, altfel decat in limita articolelor ce constituie Termeni si Conditii.

9.2. In cazul in care un Membru/Client considera ca un Continut expediat prin orice mijloc de catre SC Editura Stephanus SRL violeaza drepturile de copyright sau orice alte drepturi, acesta poate sa contacteze pentru detalii SC Editura Stephanus SRL, conform detaliilor de contact, astfel SC Editura Stephanus SRL sa poata lua o decizie in cunostinta de cauza.

9.3. SC Editura Stephanus SRL nu garanteaza Membrului sau Clientului acces pe site sau la serviciu, in lipsa inregistrarii de catre acesta din urma prin parcurgerea etapelor de inregistrare de pe site, si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial si/sau integral continutul, de a reproduce partial si/sau integral continutul, de a copia, sau de a exploata orice continut in orice alta maniera, sau de a transfera vreunui tert orice continut asupra caruia are si/sau a obtinut acces, in baza unui acord de utilizare, fara acordul prealabil scris al SC Editura Stephanus SRL.

9.4. SC Editura Stephanus SRL nu ofera niciun fel de garantii directe sau indirecte ca:

9.4.1. produsul va fi potrivit cerintelor clientului

9.4.2. produsele obtinute gratis sau contra-cost prin intermediul site-ului vor corespunde cerintelor sau asteptarilor clientului.

9.5. In limita prevederilor Termenilor si Conditiilor, operatorii, administratorii si/sau proprietarii site-ului nu sunt sub nici o forma responsabili pentru relatiile sau consecintele acestora rezultand din, dar nelimitandu-se la, achizitii, oferte speciale, promotii, promovari, sau oricare alt tip de relatie/ legatura/ tranzactie/ colaborare/ etc. care pot aparea intre Client sau Membru si oricare dintre cei care isi fac promovare directa sau indirecta prin intermediul site-ului.

Answer 10

Answer 11

Answer 12