O scurtă istorie a celor 33 de ani

1990

Inaugurarea din 8 Decembrie

La mai puțin de un an de la căderea comunismului, este inaugurat Centrul creștin Stephanus. Gândul de a deschide o librărie creştină în București, în România, după 45 de ani de comunism, a adus încântare pentru foarte mulți creștini. Știm bine că orice literatură creștină intra pâna atunci clandestin în țară și foarte puțini creștini reușeau să intre în posesia lor.

History Banner

1990

Video 8 Decembrie

Richard Wurmbrand a fost unul dintre promotorii acestei lucrări, cel care a mobilizat și a conturat viziunea acestui centru. La inaugurare, spațiul nu a fost suficient pentru a-i cuprinde pe toți. Au participat la deschidere creștini ce în perioada comunistă au cunoscut prigoana și suferința, invitați din afara țării, dar și personalități din vremea aceea, precum ambasadorul Statelor Unite ale Americii d-l Alan Green Jr., primarul Bucureștiului dl. Viorel Oproiu și alții.

1994

Lansare carte

Lucrarea aceasta a pornit cu mult entuziam și încredere că Dumnezeu poate să o ducă mai departe. El a ținut și a binecuvântat acest centru pentru de a face disponibil Cuvântul Lui Dumnezeu și literatura creștină la cât mai mulți români. Aceasta a fost misiunea cu care a început acest centru și este misiunea noastră și astăzi.

History Banner

1996

Tipografia

Centrul creștin Stephanus, a pornit cu o librărie, o bibliotecă, o editură și o mică tipografie. În timp, datorită spațiului limitat s-a renunțat la tipografie și s-a trecut la echipamente de print digital. În locul bibliotecii s-a ales extinderea librăriei pentru a putea cuprinde numărul tot mai mare de cărți ce au apărut pe piața românească. Aceasta este forma în care funcţionăm și astăzi.

Tipografia

1997

Donaţii de carte

De-a lungul a 33 de ani, Stephanus a publicat și tipărit numeroase cărți, s-a implicat în evenimente, în evanghelizări în penitenciare, case de copii, școli, universități, biserici, cămine de bătrâni și organizații creștine unde au fost făcute donații importante de carte și nu numai. Toate acestea au fost posibile datorită sprijinului multor creștini care au susținut această lucrare.

Donatii

2000

Lansarea Stephanus.ro

Au urmat ani grei de incertitudine financiară, unde menținerea centrului și a salariaților a fost un act de credință. Dumnezeu a ținut această lucrare chiar cu capacități foarte reduse.

În anul 2000 am lansat magazinul online www.stephanus.ro din dorinţa de a veni în întâmpinarea celor care nu reușeau să ajungă în locația din București și să aducem la îndemana tuturor literatura creștină.

Stephanus.ro website

...rugați-vă pentru noi, ca să se răspândească ... Cuvântul Domnului și să fie glorificat

2 Tes. 3:1

Pentru autori

Vrei să publicăm cartea ta?

Procesul de publicare

Evaluarea manuscrisului

După primirea manuscrisului, editura îl evaluează pentru a decide dacă se potrivește cu interesul și standardele editoriale. Evaluarea implică analiza conținutului din punct de vedere teologic, al calității scrisului cât și din punct de vedere comercial.

Dacă ai scris o carte cu conținut creștin și dorești să o publici, aplică mai sus.

Editare și producție

Dacă manuscrisul este acceptat, urmează procesul de editare, proces de revizuire pentru a îmbunătății structura, gramatica și coerența conținutului. Ulterior se trece la producția cărții, la așezarea în pagină și crearea designului coperții și tipărirea ei.

Aceste procese implică costuri și în general sunt suportate de autori.

Distribuție și promovare

După finalizarea procesului de producție, editura distribuie cărțile în librării, magazine online precum și prin alte canale de vânzare. În paralel, începe campania de promovare, care poate include recenzii, interviuri cu autorul și activități de marketing pentru a conștientiza cititorii de apariția noului titlu.

Mult succes!

Ai întrebări despre editură?

Trimite-ne un email la editura@stephanus.ro