De la Gutenberg la internet. O istorie a Bibliei in era tiparului - Liana Lupas

Liana Lupas

Nicio recenzie Scrie o recenzie
SKU: SS2408
├Ämpachetare Cadou: Op╚Ťiuni disponibile
59,00lei
În stoc
Grăbește-te! Stocul curent este:
SKU: SS2408

In calitatea mea de „Curator al Colectiei de Scripturi”, am facut cunostinta cu toate cartile din colectia mea si m-am imprietenit cu fiecare in parte. Am adaugat la fondurile existente in jur de 13.000 de publicatii noi si am acceptat, cu durere in suflet, sa trimit in Brazilia 11.000 de dublete si retipariri. Am organizat expozitii si am publicat cataloage si brosuri. Cu timpul, am inteles ca aveam in colectie aproape toate cartile pe care ar trebui sa le mentioneze o istorie a Bibliei in epoca tiparului si ca experienta pe care o acumulasem m-ar putea ajuta sa redactez o naratiune coerenta. Textul de fata este, in acelasi timp, un dar pe care vreau sa-l fac cartilor mele, in momentul in care ma despart de ele, si o incercare de a vorbi despre ele compatriotilor mei, in limba mea materna. Ar fi cu neputinta sa mentionez fiecare carte sau fiecare  limba. Voi incerca sa amintesc cit mai multe si alegerea mea va fi, fara indoiala, subiectiva. Ma voi opri cu precadere asupra editiilor care contin macar un Testament, daca nu chiar textul integral al Bibliei, si voi incerca sa ilustrez si raspindirea geografica a traducerilor facute de misionarii crestini. (Liana Lupas)

 

Liana Lupas (n. 1940), reputat filolog clasic. Intre 1962 si 1984 a lucrat la Institutul de Lingvistica din Bucuresti al Academiei Romane. Teza de doctorat, publicata in 1972 sub titlul Phonologie du grec attique, a primit de la Academie premiul Timotei Cipariu.

In 1981 a publicat, impreuna cu Zoe Petre, comentariul la piesa lui Eschyl Cei Sapte impotriva Tebei. Lucrarea a aparut la Editura Academiei in colaborare cu editura franceza „Les Belles Lettres”.

In 1984 a emigrat la New York, unde locuieste si acum. Dupa un Master in Library Services, la Universitatea Columbia (1990), a fost angajata de Societatea Biblica Americana pe postul de curator al colectiei de Scripturi in anul 1991, unde a continuat sa lucreze pina la pensionare, in 2016.

In 2011, la implinirea a 400 de ani de la publicarea traducerii cunoscute drept King James Bible, a organizat o expozitie si a publicat catalogul acesteia, precum si 15 brosuri pe aceeasi tema.

Numar pagini:
368
Format:
15,8 x 24 cm
Tip coperta:
Brosata
Limba:
Romana
Editura:
Ratio et Revelatio
Anul aparitiei:
2022
ISBN:
978-606-9659-42-7

Transport gratuit la comanda de 170 lei

Împachetare Cadou

De la Gutenberg la internet. O istorie a Bibliei in era tiparului - Liana Lupas

59,00lei

Rating

4.7 (0 recenzii)

5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea

P─ârerea ta conteaz─â!

Adaug─â o recenzie

Acest produs nu a primit nicio recenzie încă. Fii primul care recenzează acest produs!

Istoricul meu

Categorii asociate: