40,00lei
Distribuie

Doctrina Intruparii

(Nici o recenzie) Scrie o Recenzie
Adaugă în coş

Opțiuni

40,00lei
Or

Informații

,Împachetare Cadou:

Informații

Împachetare Cadou:
Opțiuni disponibile

Specificaţii

Numar pagini, Format, Tip coperta, Limba, Anul aparitiei, Editura, ISBN,

Specificaţii

Numar pagini:
182
Format:
16 x 23,5 cm
Tip coperta:
Cartonata
Limba:
Romana
Anul aparitiei:
2007
Editura:
Logos
ISBN:
978-973-9212-89-2

Descriere

Teologia e considerata deseori o speculatie fara rost si fara sens, cu privire la lucruri irelevante - o distractie inofensiva, intrucatva lipsita de sens, a unor profesori si clerici frustrati, care au mult timp liber. Daca exista vreo ramura teologica a gandirii crestine care sa fi fost caracterizata de speculatii aparent fara rost, de acest fel, aceea e cristologia.

Dar in centrul credintei crestine nu se afla un set de idei abstracte sau de crezuri, ci o persoana. Trebuie sa ne impotrivim ispitei de a vorbi despre crestinism ca si cum acesta ar fi un fel de "-ism", cum sunt marxismul, darwinismul sau hegelianismul. Acestea sunt, in esenta, sisteme abstracte, care s-au detasat de persoana fondatorului lor si care au fost reduse, pur si simplu, la seturi de doctrine. Desi ideile pe care le numim "marxism" au fost dezvoltate initial de Marx, acestea sunt acum cu totul independente de el. Tot ceea ce a facut Marx a fost sa le prezinte. Relatia dintre Isus si crestinism este insa foarte diferita.

In ultima instanta, credinta crestina se bazeaza pe persoana lui Isus Hristos. Dupa cum o lentila poate concentra elementele complexe ale unei imagini intr-un singur punct luminos, tot astfel, elementele multiple ale credintei crestine se concentreaza asupra persoanei istorice unice a lui Isus Hristos.

Cine este Isus Hristos? Si de ce este El atat de important? Conceptia crestina despre Dumnezeu si despre om provine din intelegerea crestina a identitatii si a semnificatiei lui Isus Hristos. In aceste sens, se poate spune ca Isus Hristos este temelia, centrul, punctul focal si esenta credintei crestine.

In "Doctrina Intruparii", Alister McGrath ne invita, cu binecunosctua sa eruditie si capacitate de analiza, combinate cu talentul de a comunica direct, clar si captivant, sa exploram modul crestin de intelegere a identitatii si a semnificatiei lui Isus Hristos, precum si consecintele care decurg de aici.

Alți Clienți au mai vizualizat şi