Stoc epuizat

Evanghelie Si Traditie Rabinica - M Remaud

Michel Remaud

Nicio recenzie Scrie o recenzie
SKU: SS1436
Împachetare Cadou: Opțiuni disponibile
42,00lei
Indisponibil
SKU: SS1436

Scripturile citate in Noul Testament erau deja citite si interpretate in traditia rabinica veche. Targumurile si midrasurile reprezinta o veriga indispensabila a dinamicii hermeneutice prin care se face trecerea de la Vechiul Testament la Noul Testament.

 

Autorul acestei carti face o demonstratie amanuntita a acestui proces, folosind saptesprezece texte, care constituie tot atatea etape. Conceptele din Evanghelii, ideile pauline sau afirmatiile din Epistola catre Evrei, toate primesc un nou inteles cand sunt citite pe fondul unor traditii iudaice vechi. Noul adus de Hristos apare astfel intr-o lumina proaspata, care se oglindeste in vigilenta interpretativa a poporului iudeu.

 

Aceasta lucrare, publicata in 2003, devenita clasica si epuizata timp de multi ani, reapare intr-o noua editie, revizuita si adaugita, cu o prefata semnata de Anne-Marie Pelletier (2018). Aceasta noua editie a cartii este disponibila pentru cititorii romani, in traducerea doamnei profesor Monica Brosteanu.

Michel Remaud a predat la Institut Ratisbonne, apoi la Institut Albert Decourtray (Institut crestin de studii iudaice si de literatura ebraica) la Ierusalim. Ca specialist in exegeza rabinica si ca bun cunoscator al legaturilor acesteia cu Noul Testament, a publicat numeroase lucrari. La Editura Lessius: Chrétiens et juifs entre le passé et l’avenir (2000) si La vocation de la Terre Sainte (cu D. Meyer si T. Obrou, 2014).

Numar pagini:
247
Tip coperta:
Brosata
Limba:
Romana
Editura:
Pleroma
Anul aparitiei:
2020
ISBN:
978-606-9096-02-4

Transport gratuit la comanda de 170 lei

Împachetare Cadou

Evanghelie Si Traditie Rabinica - M Remaud

42,00lei

Rating

4.7 (0 recenzii)

5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea

Părerea ta contează!

Adaugă o recenzie

Acest produs nu a primit nicio recenzie încă. Fii primul care recenzează acest produs!

Istoricul meu

Categorii asociate: