2 Timotei - John Macarthur

John MacArthur

Nicio recenzie Scrie o recenzie
SKU: T308
Stare produs: New
├Ämpachetare Cadou: Op╚Ťiuni disponibile
20,00lei
În stoc
Grăbește-te! Stocul curent este:
SKU: T308
Fragmente sugestive

Sa nu-ti fie rusine de Hristos
"De aceea iti aduc aminte sa inflacarezi darul lui Dumnezeu, care este in tine prin punerea mainilor mele. Caci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frica, ci de putere, de dragoste si de chibzuinta. Sa nu-ti fie rusine, deci, de marturisirea Domnului nostru, nici de mine, intemnitatul Lui. Ci sufera impreuna cu Evanghelia, prin puterea lui Dumnezeu. El ne-a mantuit si ne-a dat o chemare sfanta, nu pentru faptele noastre, ci dupa hotararea Lui si dupa harul care ne-a fost dat in Hristos Isus, inainte de vesnicii, dar care a fost descoperit acum prin aratarea Mantuitorului nostru Hristos Isus, care a nimicit moartea si a adus la lumina viata si neputrezirea, prin Evanghelie.
Propovaduitorul si apostolul ei am fost pus eu si invatator al Neamurilor. Si din pricina aceasta sufar aceste lucruri; dar nu mi-e rusine, caci stiu in cine am crezut. Si sunt incredintat ca El are putere sa pazeasca ce I-am incredintat pana in ziua aceea. Dreptarul invataturilor sanatoase pe care le-ai auzit de la mine, tine-l cu credinta si dragostea care este in Hristos Isus. Lucrul acela bun care ti s-a incredintat, pazeste-l prin Duhul Sfant, care locuieste in noi. Stii ca cei ce sunt in Asia toti m-au parasit; intre altii si Figel si Ermogen. Domnul sa-si verse indurarea peste casa lui Onisifor; caci de multe ori m-a mangaiat, si nu i-a fost rusine de lantul meu. Nu numai atat, dar, cand a fost in Roma, m-a cautat cu multa grija si m-a gasit. Dea Domnul sa capete indurare de la Domnul ‘in ziua aceea.’ Tu stii foarte bine cat ajutor mi-a dat el in Efes." (1:6-18)

In timpul Rascoalei Boxer (1899-1900), nationalistii extremisti chinezi au instigat o campanie de teroare impotriva oficialilor guvernelor straine, misionarilor crestini si chiar impotriva crestinilor chinezi. Dupa ce au inconjurat o anumita cladire de misiune, ei au blocat toate iesirile in afara de una singura. Ei au asezat o cruce in pamant in fata portii deschise si au spus misionarilor si studentilor ca oricine va iesi afara si va calca in picioare crucea, va fi lasat in viata. Conform rapoartelor, primii 7 studenti care au iesit, au calcat crucea in picioare si au fost lasati sa plece. Cel de-al optulea student, o tanara, s-a apropiat de cruce, a ingenuncheat, s-a rugat pentru putere, a trecut cu grija pe langa cruce si a fost imediat impuscata. Ceilalti 92 de studenti ramasi, intariti de exemplul curajos al fetei, au mers si ei pe langa cruce si au fost ucisi.

A doua sectiune din 2 Timotei 1:6-18 se concentreaza asupra faptului ca credinciosilor nu trebuie sa le fie rusine de Isus Hristos. Pavel intemeiaza acest apel pe motivatiile pentru slujirea fata de Hristos pe care el a prezentat-o in versetele 1-5. Acele 6 motivatii trebuiau sa genereze o atitudine patrunzatoare in Timotei de a nu-i fi rusine de Domnul Isus Hristos, o atitudine fundamentala, indis¬pensabila pentru lucrarea eficienta in Imparatie. Expresia pozitiva a acelei atitudini este o curajoasa marturie fara retinere despre El si, in acelasi timp, o expresie a ascultarii fata de El, indiferent care ar fi pretul sau consecintele. Este atitudinea care refuza sa vorbeasca evaziv, sa oscileze sau sa se compromita, este atitudinea care nu ezita sa confrunte atunci cand este necesar.
Numar pagini:
263
Format:
16.7 x 22.1 cm
Tip coperta:
Cartonata
Limba:
Romana
Anul aparitiei:
2006
Editura:
Perla Suferintei
ISBN:
978-973-87674-8-5

Transport gratuit la comanda de 170 lei

Împachetare Cadou

2 Timotei - John Macarthur

20,00lei

Rating

4.7 (0 recenzii)

5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea

P─ârerea ta conteaz─â!

Adaug─â o recenzie

Acest produs nu a primit nicio recenzie încă. Fii primul care recenzează acest produs!

Istoricul meu

Categorii asociate: