BACK TO SCHOOL

Postat de Stephanus.ro on 13th Sep 2016

5 noi ritmuri de toamnă pentru tine și copilul tău

Poate că micuțul tău încă mai visează la vacanța de vară ce tocmai s-a încheiat, însă tu cu siguranță te-ai adaptat deja noilor ritmuri ce vin odată cu începerea școlii. Pe lângă trezitul de dimineață, pregătirea ghiozdanului și a pachețelului cu mâncare, însoțirea micuțului până la școală, realizarea temelor etc., astăzi îți propunem cinci noi ritmuri benefice pentru dezvoltarea armonioasă a copilului tău și pentru creșterea relației voastre.

  1. Citirea Bibliei. Știm deja că cei mici sunt fascinati de aventurile supereroilor din desene animate, jocuri sau benzi desenate. Dezvoltă-i acestă pasiune într-un mod sănătos, încurajându-l să citească, în fiecare seară, poveștile pline de aventură ale supereroilor dintr-o biblie pentru copii. Relatarea simplă, pe înțelesul celor mici, imaginile colorate sau activitățile de la finalul poveștilor vor fi sursă de interes și inspirație pentru micuțul tău.
  2. Memorarea versetelor. Odată cu adaptarea ritmului de citire a Bibliei, încurajează-l și ajută-l să memoreze versete. Acesta este unul dintre obiceiurile copilăriei care ne-a condus la o cunoaștere mai profundă și mai reală a lui Dumnezeu. Astfel, în fiecare dimineață și seară, timp de o săptămână, te încurajăm pe tine și pe copilul tău să alegeți un verset pe care să îl memorați împreună. Pentru ca noul vostru ritm să fie simplu de adoptat, puteți alege un semn de carte inscripționat cu versete de laudă și încurajare. Ușor de transportat, micuțul tău îl poate folosi la școală, fiind în fiecare zi o bună reamintire a Adevărurilor lui Dumnezeu.
  3. Notarea în jurnal. Un obicei de care te bucuri mai ales peste ani, când recitești, scrierea în jurnal poate fi un ritm extrem de benefic pentru copilul tău, ce îl disciplinează și îl ajută să exteriorizeze, prin scris, gândurile, trăirile sau experiențele. Oferă-i un jurnal și provoacă-l, în fiecare săptămână, să scrie cel puțin o experiență semnificativă trăită în săptămâna respectivă.
  4. Timp împreună prin joacă. Începerea școlii nu este motiv pentru încetarea activităților distractive, ba din contră. Cum jocurile ar trebui să fie parte integrată a dezvoltării armonioase a copilului, te încurajăm ca timpul petrecut împreună prin joacă să fie un ritm săptămânal sau poate chiar zilnic.
  5. O zi de lectură pe săptămână. Pe lângă ritmul zilnic de citire a Bibliei, te încurajăm ca în weekend să dedici timp special de citire a unei cărţi cu învățăminte sănătoase din Scriptură. Cum copiii adoră povestirile, fii sigură că aceştia vor fi captivaţi întru totul de naraţiune :). După citirea acesteia, te provocăm să pui intrebări micuțului și să dezvoltați discuții despre Dumnezeu.