null
Crăciunul: Dumnezeu este cu noi!

Crăciunul: Dumnezeu este cu noi!

Postat de Stephanus.ro on 21st Dec 2016

Aproape toată lumea iubeşte Crăciunul.

Ne place atmosfera, zăpada, mâncarea, cadourile, luminile, mini-vacanţa, timpul cu familia şi cu oamenii dragi, optimismul etc. Toate acestea sunt lucruri bune pe care Dumnezeu ni le dă ca să ne bucurăm de ele, aşa că să le primim cu recunoştinţă drept cadouri oferite de Tatăl nostru generos.

Mulţi dintre noi ştim însă că sărbătoarea aceasta înseamnă mai mult de atât. Sunt semnificaţii profunde şi implicaţii de o magnitudine cosmică în evenimentul naşterii lui Isus. Evanghelistul Matei consemnează momentul ca împlinirea unei vechi profeţii.

Iată ce scrie acesta în capitolul 1:23 „Iată, fecioara va rămâne însărcinată, va naşte un Fiu şi Îi vor pune numele Emanuel” nume care, tradus, înseamnă „Dumnezeu este cu noi”.

Dumnezeu a venit printre noi, pentru ca noi să ajungem să fim împreună cu Dumnezeu; El a coborât printre noi pentru ca noi să fim ridicaţi alături de El. El a venit în bezna morală a planetei noastre pentru ca noi să trăim veşnic în lumina prezenţei lui Dumnezeu. El a devenit unul dintre noi pentru ca noi să (re)devenim ca Dumnezeu.

Am fost creaţi în imaginea Lui, însă păcatul ne-a murdărit, ne-a schimonosit şi a estompat asemănarea noastră cu Dumnezeu. Venirea lui Isus face posibilă inversarea procesului.

Prin credinţa în El, urmându-L pe El păcatele noastre sunt asumate de El şi realizările Lui ne sunt atribuite nouă. În felul acesta putem să ne bucurăm de o relaţie fără obstacole cu Dumnezeu şi cu feţe neacoperite, reflectăm slava Domnului, ca într-o oglindă, şi suntem transformaţi în asemănarea Sa din slavă în slavă. (2 Corinteni 3:18)

Aceasta este cea mai mare nevoie a noastră şi cea mai mare bucurie posibilă: să fim împreună cu Dumnezeu.

Ai în vedere zilele acestea (şi nu numai) să trăieşti în realitatea faptului că “Dumnezeu este cu noi.” Ia fiecare lucru din mâna Lui, petrece timp cu El şi caută să vezi mâna Lui în tot ceea ce se întâmplă.

Despre aceasta este vorba în sărbătoarea Crăciunului: Dumnezeu cu noi pentru ca noi să ne asemănăm tot mai mult cu Dumnezeu.