Evanghelia cea de toate zilele

Autor

Eva Postolache

Data

6th Feb 2024

Timp de citire

7 minute

7 min de citit

Despre autor

Eva Postolache este soție și mamă a trei copii. Iubește pe Dumnezeu, oamenii și cărțile. După ce a studiat teologia a fondat ISHA today, un loc în care pune la dispoziție studii biblice și materiale creștine pentru femei. Ii place să se implice și în lucrarea cu copiii și adolescenții de fiecare dată când are ocazia. Locuiește în Viena împreună cu familia ei.

***

Evanghelia cea de toate zilele

Și acum țin minte foarte clar cuvintele psihologului: ”anxietate de performanță”. Acesta a fost diagnosticul meu la prima sesiune de terapie. După un sezon din viață tare tumultos am ajuns într-o stare nesănătoasă atât emoțional, cât și spiritual. Cred că toată viața am încercat inconștient să demonstrez că sunt o persoană capabilă, performantă, care merită aprecierea celor din jur. Minciuna că ești iubit doar dacă faci ceva ajunsese să prindă rădăcini adânci în mine...și asta îmi distorsiona puternic relația mea cu Dumnezeu.

Aveam nevoie să mi se amintească de har, de dragostea Lui nemăsurată, de limitele mele ca om și de acceptarea pe care o primesc doar de la Dumnezeu.

...aveam nevoie să-mi amintesc adevărul Evangheliei.

Vorbim mult și des despre Evanghelie mai ales în contextul întoarcerii unui om la Dumnezeu. Acel moment minunat în care sufletul îți este regenerat și primești o identitate nouă. De multe ori însă, cu trecerea timpul, adevărurile Evangheliei pălesc și începem să trăim tot mai mult după principiile pământești. Experimentăm din plin harul în momentul convertirii, dar mai apoi uităm de el și începem să trăim după lege. Viața noastră de credință nu se rezumă doar la un moment, ci bogăția Evangheliei se extinde la fiecare aspect din viața noastră, de la cel mai banal până la cel mai însemnat. Același har care salvează va duce mai departe sfințirea noastră.

Sunt așa de multe minciuni pe care le credem și care își fac cuib în inima noastă, minciuni care aduc dezorientare și nesiguranță. Avem nevoie să ne amintim adevărul Evangheliei în fiecare zi, acea veste bună care eliberează sufletul și mintea.

Fără vestea bună, că există iertare pentru orice greșeală, nu aș putea să fiu o soție bună. Fără mesajul îngăduinței și a harului nu aș putea să îmi cresc copiii frumos. Fără conștientizarea sfințeniei lui Dumnezeu nu aș putea să am o conduită morală la locul de muncă. Orice aș face și oriunde aș fi, în orice aspect al vieții și în orice relație îmi doresc ca Evanghelia să fie baza acțiunilor mele.

  • Știu că Dumnezeu mă iubește indiferent de performanțele mele. (Galateni 2:20)
  • Sunt iertată, pe deplin, chiar dacă am eșuat din nou. (Romani 8:1)
  • Am parte de har în toate slăbiciunile mele. (2 Corinteni 12:9)
  • Chiar dacă sufăr acum, știu că va exista o veșnicie fără lacrimi. (Romani 8:28)

Amintește-ți că nu ești definit prin ceea ce faci, nici prin ceea ce nu reușești să faci. Ești definit de dragostea Lui pentru tine! Acesta este mesajul central al Evangheliei. Crede-l și trăiește conform lui.

  • Vestea Bună este că nu mai trebuie să încerci să fii o persoană perfectă.
  • Vestea Bună este că viitorul tău este mai glorios decât trecutul tău.
  • Vestea Bună este că limitările tale sunt de fapt binecuvântări care te conduc la cruce.
  • Vestea Bună este că ești iubit pe deplin și în zilele în care ai eșuat și ai căzut în păcat.

Să scapi de minciuni și să îți întărești identitatea în Hristos este un proces. Amintește-ți în fiecare zi Adevărurile Scripturii. Uite câteva modalități prin care să aduci în viața ta de zi cu zi Evanghelia:

  • Scrie pe niște carduri versete biblice
  • Lipește prin casă adevăruri din Scriptură ca să le ai mereu în fața ochilor
  • Pune-ți pe telefon remindere cu versete ca să-ți apară în timpul zilei
  • Rostește cu voce tare versete cheie din Scriptură
  • Roagă-te constant ca Duhul Sfânt să îți amintească aceste adevăruri

Auzim atâtea vești de războaie, de boală și greutăți... avem nevoie de o Veste Bună care să învioreze sufletul cu speranță. Modul în care ne trăim viața reflectă modul cum am înțeles Evanghelia. Adu mesajul plin de speranță în viața ta de zi cu zi. Gândește-te care sunt acele minciuni din viața ta care umbresc puterea glorioasă a Evangheliei. Identifică-le și înlocuiește-le cu adevărurile biblice.

În acest proces de conștientizare Dumnezeu mi-a schimbat mult perspectiva asupra vieții. Știu cine sunt în Hristos și nu mai alerg după aprecierea celor din jur. Chiar și în zilele în care nu reușesc să fac ceea ce mi-am propus sau nu reușesc să fiu așa cum aș fi vrut, știu că există har. Trăiesc eliberată de greutatea minciunilor lumii și astfel pot să iubesc mai mult pe Dumnezeu, familia și pe cei din jur.

Mă rog ca să experimentezi și tu din plin dragostea Lui si puterea Evangheliei zi de zi.

Postări recente
Noi perspective

15th Apr 2024

Noi perspective

8 min de citit Sunt fiică de Rege, dată cu împrumut unor părinți credincioși care m-au primit c
Citește articolul
De mână cu Dumnezeu - John D. Hannah

15th Apr 2024

De mână cu Dumnezeu - John D. Hannah

7 min de citit Despre autor Sunt Anastasia Ilie, am 30 de ani și sunt avocat în orașul Buz
Citește articolul
Maraton de rugăciune pentru copiii noștri

15th Apr 2024

Maraton de rugăciune pentru copiii noștri

3 min de citit E drept, viața de mamă te ia prin surprindere. Cu toate temele făcute, cu s
Citește articolul
Vrei să aflii mai multe detalii?

Vezi toate articolele și postările noastre.

Îți mai recomandăm și

Articole similare