LET’S CELEBRATE LOVE!

Autor

Stephanus.ro

Data

13th Feb 2017

Timp de citire

7 minute

Slujirea: dovada vie a dragostei

Dragostea, creație a lui Dumnezeu și cea mai mare dintre virtuți, se bucură de o zi dedicată: Valentine’s Day. Deși recunoscută internațional, sărbătoarea este deseori pusă sub amprenta superficialității. De ce? Pentru că poate interveni presiunea inutilă de a fi într-o relație, cu orice preț (a lipsei iubirii, chiar). Și pentru că nu avem nevoie de o zi anume în care să spunem cuiva “Te iubesc” sau în care să dezvăluim prin fapte iubirea necondiționată, nu-i așa?

Având în minte și în inimă sacrificiul lui Isus, cea mai vie dovadă de dragoste, Dumnezeu ne îndeamnă să iubim concret, prin fapte, ca parte din ritmul nostru zilnic de umblare la pas cu El.

Fie că este vorba despre partenerul de viață, membri ai familiei, prieteni apropiați sau chiar persoane pe care nu le cunoști, oportunitățile sunt la fiecare pas. Noi am cuprins doar câteva, mai jos:

  • Roagă-te cu putere. Poate cea mai la îndemână dovadă de dragoste, rugăciunea rostită cu credință în inimă chiar face minuni. La propriu :). Susține-ți partenerul în rugăciune în fiecare zi, iar în momentele în care știi că are cel mai mult nevoie, spune-i doar “Astăzi m-am rugat pentru tine.”
  • Iubește sacrificial. Simplu de zis, deseori greu de pus în practică. Nu și dacă tu ești condus mai întâi de dragostea transformatoare a lui Isus. De-a lungul vieții, El a ales să pună nevoile celor din jur înaintea alor Sale. Prin puterea Lui, poți face și tu la fel. Dumnezeu te cheamă să te gândești întâi la nevoile soției tale și să o slujești, devenind astfel bărbatul visurilor ei .
  • Slujește de 70 de ori câte 7. Biecunoscuta expresie a lui Isus se referă la iertare, dar credem că poate fi la fel de actuală și în privința slujirii :). Fapte concrete, neașteptate, surprinzătoare, care te costă uneori, ești chemat(ă) să le faci. Și ce dacă tu ai pregătit micul dejun în fiecare zi din ultima săptămână? Alege să o faci din nou, cu motivația sănătoasă. Fii sigur(ă) că mult dorita cafea este dovada de iubire de care are nevoie în fiecare dimineață :).
  • Clădește-ți căsnicia. Așa cum plantele au nevoie de apă pentru a crește, așa “strigă” căsnicia ta după Dumnezeu. O astfel de relație presupune inițiativă, timp și energie investite în fiecare zi. Dar fii sigur(ă) că roadele unei căsnicii după voia Lui merită din plin toate sacrificiile. Descoperă din ce în ce mai mult profunzimea sensului ei.
  • Decorează-ți sufletul și căminul cu iubire. Casa ta este probabil locul în care petreci cel mai mult timp. Dacă avem dreptate, atunci este timpul să o împodobești cu dragoste! :) Alege-ți decorațiunile preferate și lasă-ți creativitatea să-și facă de cap! :)  
Postări recente
Noi perspective

15th Apr 2024

Noi perspective

8 min de citit Sunt fiică de Rege, dată cu împrumut unor părinți credincioși care m-au primit c
Citește articolul
De mână cu Dumnezeu - John D. Hannah

15th Apr 2024

De mână cu Dumnezeu - John D. Hannah

7 min de citit Despre autor Sunt Anastasia Ilie, am 30 de ani și sunt avocat în orașul Buz
Citește articolul
TOP 10 cărți memorabile

15th Apr 2024

TOP 10 cărți memorabile

Dana Mercioniu Dana Mercioniu este soție și mamă a doi copii. A fo
Citește articolul
Vrei să aflii mai multe detalii?

Vezi toate articolele și postările noastre.

Îți mai recomandăm și

Articole similare