Cortul Intalnirii Si Chivotul Legamantului -1 -Rev.Abraham Park,D.Min., D.D.- Seria: Istoria Rascumpararii

Rev. Abraham Park, D.Min., D.D.

Nicio recenzie Scrie o recenzie
SKU: SS1071
Stare produs: New
Împachetare Cadou: Opțiuni disponibile
75,00lei
În stoc
Grăbește-te! Stocul curent este:
SKU: SS1071

"CORTUL ÎNTÂLNIRII ȘI CHIVOTUL LEGĂMÂNTULUI din perspectiva desfășurării planului lui Dumnezeu privind istoria răscumpărării"

Cuprins

 • Privire Generală
 • Prezentare
 • Recomandări
 • Cuvânt înainte din partea autorului
 • Vedere generală a Cortului Întâlnirii
 • Altarul pentru arderile de tot
 • Ligheanul 
 • Sfeșnicul de aur
 • Masa cu pâinile pentru punerea înaintea Domnului
 • Altarul tămâierii
 • Covoarele și învelitorile
 • Chivotul legământului (Chivotul mărturiei)
 • Etapele construirii Cortului Întâlnirii
 • Călătoria prin pustie cu Cortul Întâlnirii după ce a fost sfârșită construirea lui
 • Veșmintele marelui preot
 • Cortul Întâlnirii (Locul Sfânt și Sfânta Sfintelor)
 • Unități de măsură pentru lungime în Vechiul Testament

Privire Generală

 "Tabernacolul, numit adesea și Cortul întâlnirii, ocupă un loc important în scrierile biblice. Descrierea construirii lui și a închinării practicate în el are profunde semnificații spirituale, care sunt valabile și pentru creștinii din zilele noastre.

În Noul Testament, Tabernacolul primește dimensiuni simbolice deosebite - este prezentat ca fiind o adevărată imagine a lumii spirituale, în special a lucrării de mântuire (Evrei 8-9). Mai mult, apostolul Ioan leagă Tabernacolul de chiar persoana Hristosului întrupat, despre care spune că "a locuit (orig. gr. și-a așezat Cortul) printre noi" (Ioan 1:14). În acest mod Ioan ne învață că manifestarea prezenței divine în mijlocul comunității, idee asociată cu Tabernacolul în Vechiul Testament, primește dimensiuni noi, culminante - prezența lui Dumnezeu nu mai este legată de un loc și un obiect anume, ci este accesibilă tuturor celor care Îl cunosc pe Hristos Mântuitorul (Ioan 17:3). Astfel, pentru Biserică, semnificația Tabernacolului este teologică și spirituală.
 
Aceasta carte este un material informațional despre Tabernacol, care se va dovedi de neînlocuit pentru toți cei care doresc să aprofundeze această temă, pentru edificare personală, pentru folosul Bisericii și chiar și pentru cercetarea academică."
 
Prof. Marcel V. Măcelaru, DPhil, Dr. Habil.

 Reflectarea seriei Istoriei Răscumpărării printr-o carte ilustrată

"Dr. Abraham Park are publicate până acum nouă cărți din seria Istoria Răscumpărării. Autorul și-a dedicat întreaga viață acestei opere. Nu este cu putință să fie măsurată contribuția imensă adusă prin această lucrare în domeniul studiilor biblice, atât la nivel local, cât și internațional. 

În trecut, rabinii evrei și comentatorii creștini au încercat să ilustreze color întregul Tabernacol, înțelegând prin acesta Cortul Întâlnirii cu Sfânta Sfintelor și Locul Sfânt, precum și veșmintele marelui preot. Astăzi, în era multimedia, imaginile și simulările pe care le găsim pe internet au contribuit parțial la înțelegerea conceptelor privind obiectele istorice.

Totuși, reproducerile făcute de Dr. Abraham Park se remarcă dintre toate aceste eforturi. Lucrările sale constituie planuri detaliate, iar Cortul Întâlnirii și veșmintele marelui preot pot fi reproduse după planurile întocmite de el.

Ilustrațiile, amplasările și scurtele descrieri în ebraică privind funcțiunile diferitelor unelte ale Cortului Întâlnirii, cum este altarul arderilor de tot cu uneltele sale, sfeșnicul cu uneltele sale, [...] toate acestea fac acele pasaje dificile din cartea Exodului mai interesante și mai familiare. De asemenea, ne ajută să experimentăm, într-o manieră apropiată de realitate, modul în care poporul L-a slujit pe Dumnezeu în vremea străbaterii pustiei.

Ilustrațiile Tabernacolului ne ajută să înțelegem informațiile referitoare la mărimea, structura și funcțiunea sa ca și cum am fi personal în această călătorie. Spre finalul acestei călătorii, ajungem să ne dăm seama că Isus Cristos este adevăratul Templu și Cuvântul legământului veșnic al lui Dumnezeu, care este cu noi întotdeauna în locul Chivotului Legământului. Mai mult, cititorii care studiază veșmintele marelui preot vor ajunge să înțeleagă mai bine experiența harului răscumpărător prin Marele nostru Preot, Mielul care a luat asupra Sa păcatele acestei lumi."

Min Young-Jin, Ph.D., Hebrew University, Ph.D.

Numar pagini:
100
Format:
21.5 x 29 cm
Tip coperta:
cartonata
Limba:
romana
Anul aparitiei:
2021
Editura:
CLC
ISBN:
978-606-8331-40-9

Transport gratuit la comanda de 170 lei

Împachetare Cadou

Cortul Intalnirii Si Chivotul Legamantului -1 -Rev.Abraham Park,D.Min., D.D.- Seria: Istoria Rascumpararii

75,00lei

Rating

4.7 (0 recenzii)

5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea

Părerea ta contează!

Adaugă o recenzie

Acest produs nu a primit nicio recenzie încă. Fii primul care recenzează acest produs!

Istoricul meu

Categorii asociate: