Stoc epuizat

De La Teama, La Credinta

Martyn Lloyd-Jones

Nicio recenzie Scrie o recenzie
SKU: D583
Stare produs: New
├Ämpachetare Cadou: Op╚Ťiuni disponibile
10,00lei
Indisponibil
SKU: D583

Studii asupra cartii Habacuc

Astazi, unul dintre principalele atacuri la adresa credintei vine din ceea ce am putea numi “problema istoriei”. Ea se naste, in mod firesc, ca urmare a evenimentelor din secolul XX.

Daca nu ne dam seama ca Biblia are o viziune specifica asupra lumii, nu e surprinzator ca lumea, asa cum se prezinta ea astazi, ne duce la deznadejde. Dar, daca citim Biblia ca intreg si luam aminte la mesajul ei, in loc sa luam un psalm la intamplare sa Predica de pe Munte sau evanghelia preferata, vom descoperi ca ea are o filozofie profunda a istoriei si o viziune distincta asupra lumii. Ea ne permite sa intelegem ce se intampla astazi si ca orice se intampla in istorie isi are negresit un loc in programul divin. Ar trebui sa ne dam seama de faptul ca  “problema istoriei” este mareata tema a Sfintei Scripturi.

In cartea profetului Habacuc, gasim o ilustrare perfecta a acestui fapt. El trateaza problema istoriei intr-un mod deosebit de interesant: nu ca pe o filozofie academica sau teoretica a istoriei, ci ca pe o framantare persoanala a unui om profund tulburat de ce se intampla! Cauta sa impace ceea ce vedea cu ceea ce credea.

Studiul de fata ne invita sa facem si noi la fel. Parcurgand cartea Habacuc, vom vedea, mai intai, situatia cu care se confrunta personal profetul. Apoi, vom deduce anumite principia. Iar, in final, vom putea trage concluzii pentru viata si vremea noastra.

Numar pagini:
107
Format:
10.5 x 17.4 cm
Tip coperta:
Brosata
Limba:
Romana
Anul aparitiei:
2012
Editura:
Discipolul
ISBN:
978-973-88122-3-9

Transport gratuit la comanda de 170 lei

Împachetare Cadou

De La Teama, La Credinta

10,00lei

Rating

4.7 (0 recenzii)

5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea

P─ârerea ta conteaz─â!

Adaug─â o recenzie

Acest produs nu a primit nicio recenzie încă. Fii primul care recenzează acest produs!

Istoricul meu

Categorii asociate: