Evanghelia Si Imparatia

Graeme Goldsworthy

Nicio recenzie Scrie o recenzie
SKU: E286
Stare produs: New
Împachetare Cadou: Opțiuni disponibile
35,00lei
În stoc
Grăbește-te! Stocul curent este:
SKU: E286
Majoritatea crestinilor trateaa Vechiul Testament ca pe niste scrieri depasite, considerand ca Noul Testament este nu doar suficient pentru a intelege mantuirea prin Hristos, dar si superior Vechiului, prin revelatia pe care o contine. De aici rezulta atat ignorarea a doua treimi din scrierile care sustin ca sunt Cuvantul lui Dumnezeu, cat si o nesiguranta semnificativa in interpretarea scrierilor narative, profetice, legale si poetice ale VT, in putinele cazuri in care recurgem la ele pentru invatatura publica in biserica ori la scoala duminicala sau chiar ca parinti, cand incercam sa-i invatam Bibila pe copiii nostri.

Evanghelia si Imparatia
se bazeaza insa pe convingerea ca VT este fundamental pentru intelegerea Evangheliei, intrucat avem cel putin 1600 citate din el in NT, plus alte cateva mii de aluzii sau referiri la acesta. De asemenea, crestinul, ca unul care Il urmeaza pe Hristos, trebuie sa aiba fata de VT aceeasi atitudine pe care a avut-o Cel pe care Il urmeaza. Dar pentru ca acest lucru sa fie posibil, noi, cei de astazi, nefamiliarizati cu VT si traind intr-o lume semnificativ diferita de a lui, avem nevoie de o punte care sa ne ajute sa-l intelegem fara a-i distorsiona mesajul original.

Goldsworthy isi propune sa schiteze o asemenea punte, pornind de la convingerea ca, in toata Scriptura, Evanghelia ne este revelata ca un proces al istoriei rascumparatoare, proces care isi are scopul, centrul si implinirea in persoana si lucrarea lui Hristos. Trebuie mai intai sa intelegem ce este VT, cu multitudinea sa de forme literare, apoi sa intelegem relatia dintre teologia biblica si istoria rascumpararii, precum si importanta legamantului, ca act si concept, pentru aceasta istorie. O data clarificate aceste fundamente, autorul ne conduce prin intregul VT, incepand din gradina Edenului, continuand prin istoria Israelului, ajungand la Imparatia revelata in profetie si culminand cu Imparatia descoperita in si prin Isus Hristos. Cartea se incheie cu un rezumat al principiilor fundamentale de interpretarea a VT, exemplificate pe paginile ei, si cu abordarea catorva dintre pasajele foarte dificile ale VT, cum sunt psalmii de imprecatie.

Fara o ancorare solida a credintei crestine in VT, aceasta derapeaza intr-o minimalizare a lucrarii lui Dumnezeu, in favoarea exacerbarii experientei personale a individului, a aspectului subiectiv al iertarii si mantuirii, prin subminarea fundamentului istoric al acestora. Prin cunoasterea si intelegerea VT, revenim la modul in care Biserica Primara, apostolii si Hristos Insusi au inteles mareata interventie a lui Dumnezeu in istorie, prin care se reveleaza pe Sine, ne mantuieste si ne face parte Imparatiei Sale.

Graeme Goldsworthy
, actualmente pensionat, a fost profesor de Vechiul Testament, teologie biblica si hermeneutica la Colegiul Teologic Moore din Sydney, Australia. Este un teolog si autor apreciat, iar dintre cartile sale amintim: Evanghelia si planul divin, Evanghelia si Apocalipsa si Evanghelia si Intelepciunea.

Numar pagini:
170
Format:
16.4 x 23.4 cm
Tip coperta:
Cartonata
Limba:
Romana
Anul aparitiei:
2008
Editura:
LOGOS
ISBN:
978-973-9212-89-2

Transport gratuit la comanda de 170 lei

Împachetare Cadou

Evanghelia Si Imparatia

35,00lei

Rating

4.7 (0 recenzii)

5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea

Părerea ta contează!

Adaugă o recenzie

Acest produs nu a primit nicio recenzie încă. Fii primul care recenzează acest produs!

Istoricul meu

Categorii asociate: