Stoc epuizat

Exegeza Noului Testament - Gordon D. Fee

Gordon D. Fee

Nicio recenzie Scrie o recenzie
SKU: SS2045
Împachetare Cadou: Opțiuni disponibile
85,00lei
Indisponibil
SKU: SS2045

Exegeza Noului Testament isi propune sa prezinte in mod metodic pasii care trebuie parcursi pentru exegetarea unui text. Acestia includ analiza lexicala, istorica, teologica, a genului literar si critica textuala prin care exegetul este obligat sa efectueze o cercetare temeinica si amanuntita. Combatand implicit predicarea si invatarea Bibliei la nivel superficial, redusa la o simpla expunere a unei pozitii asumate fara o baza solida si pornind de la preferinte personale si prejudecati mostenite, lucrarea de fata aduce o corectie binevenita prin insistenta pe care o pune pe studiul aprofundat, serios, si cercetarea necesare in proclamarea Cuvantului. Aplicarea pasilor prezentati in carte in exegeza diverselor pasaje din Noul Testament il va ajuta pe studentul diligent sa progreseze mai mult in cateva luni de studiu serios al pasajelor selectate decat in ani intregi de studii dezorganizate si fara obiective clare. Cu ajutorul ei, exegetul va fi echipat sa poata oferi o critica inteligenta si eficace a mesajelor expozitive, cartilor sau articolelor care esueza in demersul aprofundarii adecvate a textului scriptural. 

Adresata cu precadere segmentului academic -- indeosebi pastorilor si studentilor la seminariile si institutele teologice, cititorului interesat de redactarea unei lucrari sau a unei predici expozitive, Exegeza Noului Testament se va dovedi nu doar utila, ci chiar indispensabila si nespecialistului dornic sa studieze mai eficace Biblia, pentru a o intelege si aplica mai bine la propria viata. Reeditarea ei succesiva si recomandarile elogioase de care se bucura in lumea academica nu fac decat sa confirme locul gol de pe piata, in acest domeniu, pe care lucrarea lui Gordon Fee reuseste sa-l completeze cu succes. 

Gordon D. Fee (Ph. D., Univertity of Southern California) este profesor emerit de studii nou-testamentale la Regent College in Vancouver, Columbia Britanica, in Canada. Autor a numeroase lucrari si comentarii (dintre care amintim Biblia ca literatura, 1 Corinteni, Filipeni), este editorul actual pentru Noul Testament al prestigioasei serii de comentarii NICNT (in curs de aparitie in limba romana, in seria CEXEL). 

Cuprins 

Abrevieri 
Prefata 
Prefata la prima editie 
Prefata la a doua editie 
Structura analitica a cuprinsului 
Introducere 

I. Ghid pentru o exegeza completa 
Redactarea unei lucrari exegetice 

II. Exegeza si textul originar 
1. Analiza structurala 
2. Stabilirea textului 
3. Analiza gramaticala 
4. Analiza cuvintelor 
5. Contextul cultural-istoric 
6. Analiza unei pericope 

III. Scurt ghid pentru exegeza prealabila a predicii 

IV. Resurse si instrumente necesare in exegeza 

Apendice 
Indice de autori 
Indice de referinte biblice

Transport gratuit la comanda de 170 lei

Împachetare Cadou

Exegeza Noului Testament - Gordon D. Fee

85,00lei
Descoperă mai multe oferte
.

Rating

4.7 (0 recenzii)

5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea

Părerea ta contează!

Adaugă o recenzie

Acest produs nu a primit nicio recenzie încă. Fii primul care recenzează acest produs!

Istoricul meu

Categorii asociate: