Stoc epuizat

Felurite Daruri, Dar Acelasi Duh - D Stefanica

Dragos Stefanica

Nicio recenzie Scrie o recenzie
SKU: SS1437
Împachetare Cadou: Opțiuni disponibile
48,00lei
Indisponibil
SKU: SS1437

Harismele Duhului Sfant la Dumitru Staniloae si Jürgen Moltmann.  

Volumul trateaza subiectul darurilor Duhului Sfant din perspectiva teologiei comparate, plecand de la doi dintre cei mai importanti teologi contemporani provenind din spatii confesionale diferite (J. Moltmann ‒ protestant reformat; D. Staniloae ‒ ortodox). Pentru cititorii penticostali, cartea are o dubla insemnatate: atat prin prezentarea matura a teologiei „celuilalt” ‒ teologia ortodoxa, respectiv protestanta, cat si prin subiectul supus atentiei: harismele Duhului Sfant.

 

„In contextul actual, al efortului sustinut pe care toti crestinii, indiferent de optiunea confesionala, trebuie sa il depuna in vederea pastrarii identitatii crestine a culturii europene, cartea colegului Dragos Stefanica vine sa construiasca o „punte” in dialogul teologic interconfesional, plecand de la o tema deosebit de importanta si relevanta: darurile Duhului Sfant. Scriind de pe o pozitie asumat penticostala, autorul prezinta cu obiectivitate teologia a doi mari ganditori crestini contemporani, Dumitru Staniloae si Jürgen Moltmann, care sunt recunoscuti drept exponenti ai mediilor confesionale din care provin ‒ spatiul ortodox-rasaritean, respectiv protestant (de orientare reformata).

 

Principalul merit al cartii de fata consta in prezentarea lucida si onesta a crezului „celuilalt”, prezentare urmata de o evaluare echilibrata, din perspectiva crezului penticostal. In acest fel, volumul de fata reprezinta un instrument indispensabil in cercetarea din domeniul teologiei comparate, care este departe de a fi acoperit satisfacator cu studii de specialitate.

 

Totodata, alegerea subiectului harismelor Duhului Sfant este una inspirata, dat fiind interesul extraordinar pe care lumea de astazi (inca) il arata fata de lucrarea miraculoasa a Duhului Sfant. Dincolo de dezbaterea propriu-zisa, purtata pe taram pneumatologic, consider ca lucrarea de fata poate sluji ca model pentru abordarea comparativa a altor teme de capatai pentru teologia crestina.

 

Volumul reprezinta un reper teologic important atat pentru credinciosii evanghelici, cat si pentru cei rasariteni; modelul comparativ pe care ni-l propune autorul ii va ajuta pe cititori sa se cunoasca mai bine unii pe altii, iar perspectiva distinct penticostala a autorului va contribui ‒ credem noi ‒ la o mai buna intelegere a lucrarii supranaturale pe care Duhului Sfant o desfasoara si astazi in credinciosi, in Biserica lui Hristos si in intreaga lume.” Pastor Lector univ. dr. Ioan Brie, Rectorul Institutului Teologic Penticostal din Bucuresti.

Dragos Stefanica este lector universitar la Institutul Teologic Penticostal din Bucuresti si prezbiter in biserica penticostala „Vestea Buna” din Bucuresti. Licentiat in teologie (2010) si filologie (2012), si-a urmat vocatia academica, obtinand masterul la Universitatea din Bucuresti si doctoratul in teologie la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (2017). A publicat numeroase articole de specialitate in domeniul teologiei si filologiei. Este casatorit cu Andreea si au impreuna doi copii.

Numar pagini:
300
Tip coperta:
Brosata
Limba:
Romana
Editura:
Risoprint
Anul aparitiei:
2019
ISBN:
978-973-53-1593-1

Transport gratuit la comanda de 170 lei

Împachetare Cadou

Felurite Daruri, Dar Acelasi Duh - D Stefanica

48,00lei

Rating

4.7 (0 recenzii)

5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea

Părerea ta contează!

Adaugă o recenzie

Acest produs nu a primit nicio recenzie încă. Fii primul care recenzează acest produs!

Istoricul meu

Categorii asociate: