55,00lei
Distribuie

Inteligenta emotionala in Leadership

(Nici o recenzie) Scrie o Recenzie
Adaugă în coş

Opțiuni

55,00lei
Or

Informații

,Împachetare Cadou:

Informații

Împachetare Cadou:
Opțiuni disponibile

Specificaţii

Numar pagini, Format, Tip coperta, Limba, Anul aparitiei, Editura, ISBN,

Specificaţii

Numar pagini:
370
Format:
14.5 x 20.5 cm
Tip coperta:
Brosata
Limba:
Romana
Anul aparitiei:
2018
Editura:
Curtea Veche
ISBN:
978-606-44-0050-5

Descriere

Suntem fiinte aflate in permanenta raportare la ceilalti si la lumea lucrurilor cu care ne preocupam. De un secol incoace, filozofii si psihologii au sesizat ca aceasta intimitate cu universul inconjurator nu se realizeaza doar intelectual, ci e, in mod fundamental, colorata afectiv. O retea complexa de emotii si dispozitii ne determina atitudinile pe care le adoptam in diferite situatii, deciziile si proiectele. Suntem rezultatul propriei afectivitati si avem inteligenta emotionala.

Dar, acest lucru nu e neaparat o noutate de vedere filozofic, abia de curand cercetarile din neurostiinte si psihologie i-au confirmat validitatea. mai mult, dincolo de fundamentarea stiintifica a acestei ipoteze, cercetatorii au mai studiat si modul in care rezervorul afectiv uman poate fi folosit pentru a imbunatati atat relatiile de familie, cat si pe cele profesionale.

 

>> Cum ar arăta viaţa noastră, dacă instituţiile în care lucrăm ar fi con-duse de lideri care ne inspiră? Cum ar fi şcolile în care învaţă copiii noştri, dacă profesorii ar pune accent pe dezvoltarea inteligenţei emoţionale? Şi ce s-ar întâmpla, dacă ne-am folosi cu inteligenţă emoţiile în familie şi în comunitate?

>> În paginile cărţii de faţă se regăsesc experienţele multor lideri cu o inteligenţă emoţională deosebită. Din cercetarea acestor cazuri, au ieşit la iveală răspunsuri la întrebări vitale privind conducerea bazată pe inte-ligenţă emoţională. De exemplu, ce resurse le sunt necesare liderilor, pentru a fi eficienţi? De unde îşi trage forţa lăuntrică un lider? Cum îi inspiră pe cei din jur? Cum creează un climat favorabil inventivităţii, performanţei şi relaţiilor interumane?

>> Iar răspunsurile sunt esenţiale, pentru că dimensiunea emoţională a activităţii de conducere – uneori invizibilă, alteori ignorată – determină cât de bine vor funcţiona toate celelalte aspecte organizationale. Altfel spus, acţiunile liderilor şi stările lor de spirit au un impact covârşitor asupra celor pe care îi îndrumă.

>> Conducerea bazată pe inteligenţă emoţională inspiră şi stimulează pasiunea şi entuziasmul; de asemenea, susţine motivaţia şi devotamentul. Cei care şi-au dezvoltat abilităţile emoţionale au început să se cunoască mai bine, să manifeste mai multă empatie, să dea dovadă de mai multă stăpânire de sine şi să beneficieze de relaţii interumane mai armonioase. În final se dovedeşte că maniera în care relaţionăm cu noi înşine şi cu ceilalţi, numită de Daniel Goleman „inteligenţă emoţională“, garantează reuşita în viaţă într-o măsură mai mare decât acumularea de titluri şi diplome.

 

Cumpărate frecvent împreună:

Alți Clienți au mai vizualizat şi