Orice genunchi se va pleca - Bryan Litfin

Bryan Litfin

Nicio recenzie Scrie o recenzie
SKU: SS1745
Împachetare Cadou: Opțiuni disponibile
55,00lei
În stoc
Grăbește-te! Stocul curent este:
SKU: SS1745

O continuare palpitanta a primului volum, Invingatorul, care se incheie oarecum dezamagitor pentru cititor, mereu inclinat spre un happy end. Dar saga continua. Luptatorul german incepe ca un condamnat la galere, dar incheie caBrandulf Rex Vitus, botezat in credinta crestina de care s-a lasat in cele din urma cucerit. El, invingatorul in multe lupte, este zdrobit prin multe incercari, dar si cucerit de dragostea si harul gasite intre crestini.

Desigur, nici fiinta pe care o iubeste atat de mult incat isi risca viata pentru ea fara ca macar sa clipeasca, nu este straina de convertirea sa. Tenacitatea si curajul ei de a apara credinta crestina, devotamentul si rugaciunile ei, in pofida slabiciunii ei momentane, lasa o amprenta puternica asupra neinfricatului luptator.

Anul este 316 d.Hr. Persecutia crestinilor este oficial abolita, dar atacurile impotriva bisericii continua. Pe de o parte, luptele politice il determina pe celalalt conducator, Licinius, sa renunte la Cristos si sa initieze o noua persecutie, desi cu o viata scurta in urma celor doua batalii cu Constantin in care sufera pierderi grele. Pe de alta parte, gnosticismul, sustinut in principal de Alexandria, ameninta elemente fundamentale ale credintei crestine, iar adeptii lui, cu nume sugestive, cum ar Cobra, nu au scrupule in a face orice pentru a darama biserica din interior.

Insa doua pietre de hotar se dovedesc decisive in istoria crestinismului. Cea mai importanta este stabilirea canonului biblic, iar a doua este decizia construirii unor biserici care sa arate Romei ca idolatria este pe cale sa iasa din oras. In aceste doua demersuri, se obtine sprijinul imparatului Constantin si a mamei sale, Elena. Dar saga continua…


Bryan Litfin este autorul Trilogiei Chiveis, precum si al mai multor lucrari de non-fictiune, inclusiv Early Christian Martyr Stories, After Acts si Getting to Know the Church Fathers. Fost profesor de teologie la Institutul Biblic Moody, Litfin si-a obtinut doctoratul in studii religioase la Universitatea din Virginia si masteratul in teologie istorica la Seminarul Teologic din Dallas. Inprezent este editor de achizitii pentru Moody Publishers. El si sotia sa au doi copii adulti si locuiesc in Wheaton, Illinois.

Numar pagini:
544
Format:
17 x 24 cm
Tip coperta:
Brosata
Limba:
Romana
Editura:
Noua Speranta
Anul aparitiei:
2022

Transport gratuit la comanda de 170 lei

Împachetare Cadou

Orice genunchi se va pleca - Bryan Litfin

55,00lei

Rating

4.7 (0 recenzii)

5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea

Părerea ta contează!

Adaugă o recenzie

Acest produs nu a primit nicio recenzie încă. Fii primul care recenzează acest produs!

Istoricul meu

Categorii asociate: