Portrete Din Cioburi - Vol 2

Ligia Seman

Nicio recenzie Scrie o recenzie
SKU: P520
Stare produs: New
Împachetare Cadou: Opțiuni disponibile
45,00lei
În stoc
Grăbește-te! Stocul curent este:
SKU: P520
MODERNITATEA TRAVALIULUI EPIC se intrepatrunde cu apelurile (recursurile) la Noul Testament. Capitolele sunt intrepatrunse, modulare, cu insertii psalmice, cronologic, amintind tehnica cinematografica (montajul eseistic). Fin psiholog al personalitatii, Ligia Seman controleaza ingenios constructia romaneasca, situatiile care se succeda si culmineaza in desfasurarea dramatica pe care o numim stigmatica. Autoarea scrie romanul continuu al dilemei existentiale si vocatia ei teosofica este o chemare si un efect sublim al vindecarii. Efectul exorcizant si catarsic al scrisului ei – se transfera terminologic in teoria moderna a literaturii.
Eugen Evu – academician

LIGIA SEMAN A FOST ACOLO!
E greu sa povestesti despre iadul divortului daca nu i-ai respirat miresmele. Faptul ca Ligia Seman a iesit cu bine din abisul unei copilarii damnate si ca este in stare sa ne arate nu doar drumul, ci si Steaua Polara dupa care s-a orientat, o califica pentru a deveni o calauza vrednica de a fi ascultata, cu atat mai mult cu cat familia a devenit o parte esentiala a operei sale.
Cristi Tepes – redactor TVR1

PERSPECTIVA NARATIVA INEDITA, SUI-GENERIS
Este vorba despre o metoda foarte originala, demna de invidiat pentru ineditul ei: este o perspectiva multipla, care poarta pecetea omniscientei, dar fundamentata strict pe confesiunea directa a personajelor principale... Vocea clara a autoarei – se conjuga cu cea interioara a personajelor care isi relateaza cu o sinceritate deosebita propriile zbateri si suferinte. Asa se si explica folosirea preponderenta a stilului indirect liber, care presupune interferenta registrului auctorial cu cel actorial, cu suprapunerea, fuziunea, dintre vocea naratoruluik omniscient cu cea a personajelor, care au ales sa nu pastreze tacerea cu privire la dramele, la problemele lor, pentru a fi de ajutor tuturor acelora care ar urma sa treaca prin aceleasi dileme existentiale. Aici se inscrie acest roman si din punctul de vedere al perspectivei sale naratoriale, adica la confluenta dintre literatura si viata cea autentica cu problemele ei reale.
Mariana Dvorszik – prof de limba si literatura romana, publicist, promotor cultural
Seria:
Portrete din Cioburi
Volumul:
2
Numar pagini:
415
Format:
14,6 x 20,6 cm
Tip coperta:
Brosata
Limba:
Romana
Anul aparitiei:
2011
ISBN:
978-606-8205-04-5

Transport gratuit la comanda de 170 lei

Împachetare Cadou

Portrete Din Cioburi - Vol 2

45,00lei

Rating

4.7 (0 recenzii)

5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea

Părerea ta contează!

Adaugă o recenzie

Acest produs nu a primit nicio recenzie încă. Fii primul care recenzează acest produs!

Istoricul meu

Categorii asociate: