Predicarea. Comunicarea credintei intr-o epoca a scepticismului - Timothy Keller

Timothy Keller

Nicio recenzie Scrie o recenzie
SKU: SS1684
Împachetare Cadou: Opțiuni disponibile
49,00lei
În stoc
Grăbește-te! Stocul curent este:
SKU: SS1684

Celor mai multi crestini – inclusiv pastorilor – li se pare dificil sa vorbeasca despre credinta lor in asa fel incat cei care ii aud sa cunoasca puterea Evangheliei de a schimba viata oamenilor. Timothy Keller este cunoscut pentru predicile sale profunde, erudite si totodata practice, pentru modul in care ajuta oamenii sa se inteleaga pe ei insisi, sa-L intalneasca pe Isus si sa aplice Scriptura in viata de zi cu zi.

Prin cartea de fata, Timothy Keller a pus la indemana tuturor un ghid, potrivit pastorilor, dar si oricarui credincios, care ajuta cititorii sa-si prezinte credinta in asa fel incat ceilalti sa fie transformati. Intr-o vreme in care scepticismul creste in fiecare zi, un astfel de material este esential.

Scopul predicii este acela de a face ca adevarul sa fie captivant si real pentru inima, nu doar clar si usor de inteles de catre minte. Schimbarea se intampla nu numai oferindu-i mintii noi argumente, dar si hranind imaginatia cu noi frumuseti.
— Timothy Keller


Pentru orice slujitor, invatator, scriitor sau blogger, evanghelist, politician, artist, jurnalist sau lider de tineret, pentru orice parinte sau educator, pentru oricine are influenta (...) cartea aceasta va fi un ajutor exceptional.
— Byron Borger

Diferenta dintre o predica buna si una slaba isi are, in cea mai mare parte, radacina in predicatori; in darurile si talentele lor si in pregatirea pe care o investesc in fiecare mesaj. Intelegerea textului biblic, formularea unei schite si a unei teme clare, dezvoltarea unui argument convingator, folosirea unor ilustratii patrunzatoare, a unor metafore si a unor exemple practice, analiza incisiva a motivatiilor inimii si a presupozitiilor culturale, aplicatii
pertinente la viata reala, toate acestea cer timp si munca asidua. Pentru a pregati o predica in felul acesta, e nevoie de multa munca si pentru a fi in stare sa faci aceasta munca si apoi sa prezinti cu maiestrie predica e nevoie de ani de zile de practica.

Cu toate acestea, desi diferenta dintre o predica buna si una slaba este in general facuta de predicator, diferenta dintre predicarea buna si cea excelenta consta, in cea mai mare parte, in lucrarea Duhului Sfant care lucreaza atat la inima ascultatorilor, cat si la cea a predicatorului.

TIM KELLER s-a nascut si a crescut in Pennsylvania, iar studiile si le-a facut la Seminarul teologic Gordon-Conwell din cadrul Universitatii Bucknell, precum si la Seminarul teologic Westminster. In 1989, impreuna cu sotia sa, Kathy, Timothy Keller a pus bazele bisericii prezbiteriene Redeemer din Manhattan, New York. Astazi, Redeemer are aproape sase mii de membri ce participa regulat la serviciile bisericii, un mare numar de biserici-surori si desfasoara o lucrare de plantare de biserici in marile orase ale lumii. Timothy Keller este autorul multor carti foarte apreciate, printre care: Argument pentru Dumnezeu, Dumnezeul risipitor, Sensul casniciei, Profetul risipitor etc.
 

Cuprins

Introducere

Trei niveluri ale propovaduirii Cuvantului 

Prolog

Ce face ca predicarea sa fie buna?

Partea intai – Slujind Cuvantul

Predicarea Cuvantului 

Predicarea Evangheliei in fiecare predica 

Predicarea lui Hristos din intreaga Scriptura

Partea a doua – Atingand oamenii

Predicandu-L pe Hristos culturii 

Predicarea si mintea moderna (tarzie) 

Predicarea lui Hristos care atinge inima 

Partea a treia - Dovezi date de Duhul si de putere

Predicarea si Duhul Sfant 

Multumiri 

Apendice

Scrierea unui mesaj expozitiv

Note 

 

Numar pagini:
346
Format:
14.5 x 20.5 cm
Tip coperta:
Brosata
Limba:
Romana
Editura:
Gramma
Anul aparitiei:
2022
ISBN:
978-606-8987-86-6

Transport gratuit la comanda de 170 lei

Împachetare Cadou

Predicarea. Comunicarea credintei intr-o epoca a scepticismului - Timothy Keller

49,00lei

Rating

4.7 (0 recenzii)

5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea

Părerea ta contează!

Adaugă o recenzie

Acest produs nu a primit nicio recenzie încă. Fii primul care recenzează acest produs!

Istoricul meu

Categorii asociate: