Relevanta complexitatii Cuvantului - Dale Ralph Davis

Dale Ralph Davis

Nicio recenzie Scrie o recenzie
SKU: SS1958
Împachetare Cadou: Opțiuni disponibile
35,00lei
În stoc
Grăbește-te! Stocul curent este:
SKU: SS1958

„Ma intreb oarecum nedumerit de ce multi crestini par sa considere Vechiul Testament ca ridicand anumite probleme. Cunosc raspunsurile tipice, dar gasesc ca multe dintre aceleasi «dificultati» i se aplica si Noului Testament. Nu ma mira de ce unii pastori si invatatori sunt descumpaniti de sarcina predicarii din Vechiul Testament. Vreme de aproape doua sute de ani, o miscare plina de scepticism a criticii Vechiului Testament a ajuns sa puna stapanire pe universitatile si seminarele noastre teologice; aceasta a incercat sa scoata din Vechiul Testament ideea de Dumnezeu, a sugerat ca documentele Vechiului Testament sunt deosebit de complexe si complicate, si a reusit sa transforme studiile asupra Vechiului Testament, facandu-le, in cea mai mare parte, plictisitoare, neinsufletite si destul de opace. Desigur ca unii studenti gasesc atractiva aceasta critica aplicata Vechiului Testament de marii specialisti. Insa multi pur si simplu ajung sa desconsidere Vechiul Testament. Daca e atat de complicat pe cat li s-a spus, inseamna ca e mult prea derutant si ezoteric ca sa-si bata capul cu el. De aceea, se rezuma la a trece prin Psalmi cu ocazia ceremoniilor mortuare ivite.

Nu am pornit o cruciada impotriva dusmanilor studiilor dedicate Vechiului Testament. Avem de invatat chiar si de la «dusmani.» Pe deasupra, in ultimii ani au fost mult mai multe semne promitatoare in domeniul studiilor din Vechiul Testament. Dar cred in continuare ca miscarea traditionala a criticii Vechiului Testament a dus la subminarea acestuia pentru biserica. E greu de admis ca volumul de fata, de mici dimensiuni, va putea inversa starea de lucruri, insa are menirea de a fi un exercitiu de lectura a Vechiului Testament, pentru bucurie si beneficii. Vorba mamei soacre, «Macar e diferit!» Si poate cuiva ii va fi de folos.

In cea mai mare parte, ceea ce voi face in aceste pagini este sa aduc in discutie exemple din naratiunile Vechiului Testament. Fiindca veni vorba, ar fi util sa avem la indemana textul biblic ca sa putem proceda asemenea celor din Bereea.”

Dale Ralph Davis

 

Dale Ralph Davis este pastor al Bisericii Woodland Presbyterian din Hattiesburg, Mississippi. Anterior a tinut cursuri axate pe Vechiul Testament, la Reformed Theological Seminary, Jackson Mississippi. A scris comentarii asupra cartilor Iosua, Judecatori, 1 si 2 Samuel, 1 si 2 Imparati.

 

 

Cuprins

 Prefata

Capitolul 1: Abordare

Capitolul 2: Ciudatenii

Capitolul 3: Teologie

Capitolul 4: Impachetare

Capitolul 5: Meschinarii

Capitolul 6: Macroscop

Capitolul 7: Asimilare

Capitolul 8: Centru

Capitolul 9: Sinteza

Numar pagini:
230
Format:
14.5 x 20.5 cm
Tip coperta:
Brosata
Limba:
Romana
Editura:
Faclia
Anul aparitiei:
2022
ISBN:
978-606-044-045-1

Transport gratuit la comanda de 170 lei

Împachetare Cadou

Relevanta complexitatii Cuvantului - Dale Ralph Davis

35,00lei

Rating

4.7 (0 recenzii)

5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea

Părerea ta contează!

Adaugă o recenzie

Acest produs nu a primit nicio recenzie încă. Fii primul care recenzează acest produs!

Istoricul meu

Categorii asociate: