Atributele Lui Dumnezeu

A.W. Tozer

Nicio recenzie Scrie o recenzie
SKU: A107
Stare produs: New
Împachetare Cadou: Opțiuni disponibile
40,00lei
În stoc
Grăbește-te! Stocul curent este:
SKU: A107

Publicata initial in 2 volume

"Si viata vesnica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat si pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu." (Ioan 17:3)

As vrea sa spun, fara sa apelez la o smerenie morbida, ca, fara o inima curata si o minte predata, niciun om nu poate fi vrednic sa predice despre Dumnezeu si niciun om nu poate fi vrednic sa auda. Niciun om nu poate auzi lucrurile acestea daca Dumnezeu nu il atinge si nu il lumineaza.

Cine poate sa vorbeasca despre atributele lui Dumnezeu " existenta Sa independenta, omniscienta, omnipotenta, transcendenta Sa si asa mai departe " cine o poate face, cine o poate face cu vrednicie? Cine este capabil de asa ceva? Eu nu sunt. Deci, am doar aceasta speranta: asa cum bietul magarus a mustrat nebunia profetului, si asa cum, intr-o noapte, cocosul a cantat pentru a-l trezi pe apostol si pentru a-l aduce la pocainta, tot asa si Dumnezeu sa ma ia si sa ma foloseasca. Asa cum Isus a intrat in Ierusalim pe spatele unei magarite, tot asa ma rog ca El sa vrea sa treaca prin fata oamenilor calarind pe un instrument atat de nevrednic ca mine.

Ma intreb cate biserici evanghelice nu L-au intristat pe Duhul Sfant prin frivolitatea lor, prin superficicalitatea, grosolania si lumescul lor pana cand El s-a retras ranit, in tacere. Trebuie sa Il revedem pe Dumnezeu; trebuie sa Il simtim din nou pe Dumnezeu; trebuie sa-L cunoastem din nou pe Dumnezeu; trebuie sa Il auzim din nou pe Dumnezeu. Nimic mai putin decat aceste lucruri nu ne va salva.

Nadajduiesc ca veti avea un duh de rugaciune, ca veti fi vrednici sa auziti aceste lucruri si ca eu voi fi vrednic sa vorbesc despre Dumnezeu - Triunul Dumnezeu, Tatal, Fiul si Duhul Sfant - cum este El. Daca am putea restaura din nou cunoasterea lui Dumnezeu oamenilor, am putea ajuta putin pentru a aduce o reforma care sa Il restaureze pe Dumnezeu oamenilor.

O ora cu maiestatea lui Dumnezeu valoreaza mai mult pentru tine acum si in eternitate decat toti predicatorii - inclusiv eu - care s-au ridicat vreodata pentru a-si deschide Biblia.

Vreau sa ma gandesc, sa ma rog, sa studiez, si sa meditez la Dumnezeu si sa ajung sa invat limbajul locului in care ma duc. Ma duc sus, acolo unde este Tatal, unde este Fiul si Duhul Sfant. Acolo se afla toata ostirea mareata a rascumparatilor - cei spalati in sange, regenerati, si sfintiti. Si atunci cand ajung acolo vreau sa fiu in stare sa vorbesc limbajul acelui loc - fara un accent american! Vreau sa cunosc limbajul locului in care merg, iar originea acelei limbi, originea cerului insusi, este Dumnezeu.

Ma intreb daca vreo creatura sfanta care a petrecut secole privind fata lui Dumnezeu ne asculta vreodata convorbirile - cuvintele noastre inutile si stupide, flecareala neamurilor ocupate ale pamantului si vorbaria fara sens a predicatorilor.

Ma intreb daca vreunui sfant, cuiva care a petrecut secole langa tronul lui Dumnezeu, in cazul in care vine pe pamant si se aseaza la unul dintre amvoanele noastre, ii va fi permis sa vorbeasca. Presupun ca daca ar vorbi aici, ar spune foarte putine lucruri pe care le auzim in mod obisnuit. Cred ca ne-ar fermeca urechile, ne-ar fascina mintile si ne-ar inveseli inimile prin vorbirea sa despre Dumnezeu - maretul Dumnezeu, fermecatorul Dumnezeu, Cel care L-a dat pe Fiul Lui sa moara pentru noi, Cel in prezenta Caruia speram sa traim in timp ce anii se scurg. Si presupun ca dupa ce auzim o asemenea fiinta vorbind despre un asemena Dumnezeu, nu vom mai accepta sa auzim o predica stupida, "de actualitate" tinuta din revista Times. Imi imaginez ca am insista ca oricine indrazneste sa ne rapeasca timpul predicandu-ne sa nu incerce sa stabileasca problemele politice si economice ale lumii, ci sa ne vorbeasca despre Dumnezeu si doar despre El.


Cuprins

Introducere: Caracterul lui Dumnezeu
1. Infinitatea lui Dumnezeu
2. Imensitatea lui Dumnezeu
3. Bunatatea lui Dumnezeu
4. Dreptatea lui Dumnezeu
5. Indurarea lui Dumnezeu
6. Harul lui Dumnezeu
7. Omniprezenta lui Dumnezeu
8. Imanenta lui Dumnezeu
9. Sfintenia lui Dumnezeu
10. Perfectiunea lui Dumnezeu
11. Existenta lui Dumnezeu prin Sine Insusi
12. Trascendenta lui Dumnezeu
13. Eternitatea lui Dumnezeu
14. Omnipotenta lui Dumnezeu
15. Imutabilitatea lui Dumnezeu
16. Omnistiinta lui Dumnezeu
17. Intelepciunea lui Dumnezeu
18. Suveranitatea lui Dumnezeu
19. Credinciosia lui Dumnezeu
20. Dragostea lui Dumnezeu

Numar pagini:
327
Format:
14.5 x 20.7 cm
Tip coperta:
Brosata
Limba:
Romana
Anul aparitiei:
2014
Editura:
Perla Suferintei
ISBN:
978-606-8000-80-0

Transport gratuit la comanda de 170 lei

Împachetare Cadou

Atributele Lui Dumnezeu

40,00lei

Rating

4.7 (0 recenzii)

5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea

Părerea ta contează!

Adaugă o recenzie

Acest produs nu a primit nicio recenzie încă. Fii primul care recenzează acest produs!

Istoricul meu

Categorii asociate: