Rivalii Lui Dumnezeu

Gerald R. McDermott

Nicio recenzie Scrie o recenzie
SKU: R02
Stare produs: New
Împachetare Cadou: Opțiuni disponibile
30,00lei
În stoc
Grăbește-te! Stocul curent este:
SKU: R02

DE CE EXISTA SI ALTE RELIGII?

Care este, in suveranitatea lui Dumnezeu, rolul existentei mai multor religii in lume? Oare a fost intelept ca Dumnezeul biblic sa permita existenta altor religii in lume? Folosesc acestea la ceva anume? Gerald R. McDermott studiaza doctrina Vechiului si a Noului Testament si analizeaza cercetarile unora dintre cei mai importanti teologi ai Bisericii primare, propunand astfel un raspuns la aceasta intrebare pe cat de incitanta, pe atat de complicata. La sfarsitul lucrarii, McDermott prezinta informatii pretioase privitoare la conflictul existent intre religiile lumii si ofera astfel un raspuns pertinent, dintr-o perspectiva crestina.

 

„In “Rivalii lui Dumnezeu”, Gerry McDermott continua cercetarea fascinanta asupra teologiei religiilor in stilul sau caracteristic: eruditie fara parada a culturii, un curaj echilibrat de intelepciune, ramanand astfel loial traditiei, dar extinzand tot mai mult limitele cercetarii. Iata o carte importanta care va schimba paradigmele discutiilor teologice.”
JOHN G. STACKHOUSE JR., Sangwoo Youtong Chee, profesor de teologie si cultura la Regent College, Vancouver, Canada

 

„Prin “Rivalii lui Dumnezeu”, Gerald McDermott aduce o contributie substantiala la teologia crestina a religiilor. Referirile sale la modul in care este folosita in patristica expresia „domnii si stapaniri” din Noul Testament reprezinta o recuperare exemplara a traditiei noastre, care dezbate in acelasi timp un subiect contemporan. Rezultatul este o propunere pentru o apologie a primatului lui Cristos, facuta cu dragoste si sensibilitate. Recomand cu caldura aceasta carte tuturor studentilor, precum si tuturor celor interesati de acest domeniu.”
GEORGE SUMNER, rector la Wycliffe College, Toronto, Canada

 

Cartea “Rivalii lui Dumnezeu” aduce la viata diferite religii, prezentand totodata lucrarea providentei divine, asa cum este aceasta analizata si dezbatuta in Biblie sau in Biserica primara. Intr-un mod absolut fascinant, McDermott explica pe intelesul tuturor importanta faptului ca existenta altor dumnezei trebuie luata in serios; suntem angrenati intr-o continua actiune divina care se desfasoara in mijlocul nostru, astfel incat trebuie sa fim foarte atenti sa nu le reducem la concepte neclare sau la cuvinte goale. Fie ca imbratisam sau nu concluziile lui Dermott privitoare la religiile de astazi, trebuie sa ii fim recunoscatori pentru ca ne-a reamintit care este miza si importanta acestor lucruri.”
FRANCIS X. CLOONEY, S.J., Parkman Professor of Divinity, Harvard Divinity School

 

McDermott scrie despre un subiect extrem de important, pe care noi l-am evitat de multe ori cu atata usurinta, si anume, de ce a ingaduit Dumnezeu existenta mai multor religii? “Rivalii lui Dumnezeu“ este prima lucrare majora scrisa pe aceasta tema, esentiala pentru toti cei interesati de relatia dintre credinta crestina si celelalte credinte. Bazandu-se pe o cercetare atenta a Scripturilor, precum si pe anumite surse patristice, McDermott a scris o carte intriganta, conceputa nu numai pentru specialisti, ci in egala masura pentru toti cei interesati sa cunoasca mai multe despre rolul religiei in lume, totul fiind abordat dintr-o perspectiva crestina.

 

VELI-MATTI KARKKAINEN, profesor de teologie sistematica la Fuller Theological Seminary si conferentiar pe teme de ecumenism la Universitatea din Helsinki

GERALD R. McDERMOTT (Ph.D., University of Iowa) este profesor de religie la Roanoke College in Salem, Virginia. A scris urmatoarele carti: Can Evangelicals Learn from World Religions? One Holy and Happy Society: The Public Theology of Jonathan Edwards si Jonathan Edwards Confronts the Gods: Christian Theology, Enlightenment Religion and Non-Christian Faiths.

Numar pagini:
197
Format:
16.2 x 23 cm
Tip coperta:
Brosata
Limba:
Romana
Anul aparitiei:
2008
Editura:
FACLIA
ISBN:
978-973-8448-60-5

Transport gratuit la comanda de 170 lei

Împachetare Cadou

Rivalii Lui Dumnezeu

30,00lei

Rating

4.7 (0 recenzii)

5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea

Părerea ta contează!

Adaugă o recenzie

Acest produs nu a primit nicio recenzie încă. Fii primul care recenzează acest produs!

Istoricul meu

Categorii asociate: