Biblia dupa textul ebraic. Numerii. Deuteronomul.

Nicio recenzie Scrie o recenzie
SKU: SS1970
Împachetare Cadou: Opțiuni disponibile
83,00lei
În stoc
Grăbește-te! Stocul curent este:
SKU: SS1970

Editie ingrijita de Maria Francisca Baltaceanu si Monica Brosteanu  •  Traducere, studii introductive si note de Maria Francisca Baltaceanu, Monica Brosteanu, Melania Badic, Stefan Colceriu, Emanuel Contac, Octavian Florescu, Victor-Lucian Georgescu, Cristinel Iatan, Alexandru Mihaila, Delia Mihaila, Ovidiu Pietrareanu, Tarciziu-Hristofor Serban, Silviu Tatu

 

„Textul Bibliei confirma, prin structura si istoria lui, teologia Treimii. Caci el are trei autori: Dumnezeu (inspiratorul lui suprem, izvorul Revelatiei), autorii textului consemnat in scris (primitorii si transmitatorii Revelatiei) si traducatorii textului originar. Cu volumul de fata, ne aflam in prezenta traducatorilor, exponenti ai «vorbirii in limbi», mediatori ai Duhului, pastori ai cuvintelor aflate in cautarea Cuvantului. Ei merita toata admiratia noastra. Pentru ca reusesc sa puna eruditia cea mai temeinica in serviciul cordialitatii, al nevoii de a intelege ceea ce e dincolo de intelegerea obisnuita.“ — ANDREI PLESU

 

Evenimentele relatate in Cartea Numerilor urmeaza imediat dupa revelarea Legii pe Muntele Sinai. Poporul a luat act de vointa lui Dumnezeu si a incheiat un Legamant, obligandu-se sa-l respecte in schimbul ocrotirii divine. Istorie a traversarii pustiului catre Pamantul Fagaduintei, Numerii se remarca printr-o mare diversitate la nivel de forma si de continut. Se perinda pe scena: generatia exodului – oamenii care in ciuda binecuvantarilor primite nu au ajuns la destinatie, fiindca au privit cu scepticism fagaduinta intrarii in Canaan – si generatia celor care, mentionati in recensamintele („numerii“) facute de Moise in capitolul 26, vor duce campania de cucerire a tarii Fagaduintei sub o noua conducere, in incercarea de a-si crea o viata noua pe baza Legii revelate pe Sinai.

 

Cea de-a cincea si ultima carte a Pentateuhului poarta in Biblia ebraica numele „Cuvintele“, iar in Septuaginta e intitulata Deuteronómion, „a doua Lege“, „copie a Legii“. Partea centrala cuprinde cuvintele Legamantului pe care Dumnezeu i-a poruncit lui Moise sa-l restatorniceasca dupa Legamantul incheiat cu fiii lui Israel pe muntele Sinai. Prin pozitia sa in canonul Bibliei ebraice, Deuteronomul e infatisat ca o incununare a Torei, cu discursurile lui Moise care, rostite de acesta intr-o singura zi,  ultima a vietii sale, recapituleaza si fixeaza continutul cartilor precedente si totodata privesc inainte, interpeland toate generatiile viitoare si avandu-i in vedere pe toti „fiii lui Israel“, pana astazi.

 

Volumul de fata, Numerii. Deuteronomul, este al treilea dintr-o serie care va cuprinde traducerile celor treizeci si noua de carti ale Bibliei ebraice insotite de studii introductive, note si comentarii.

 

Acest proiect a fost realizat in cadrul Colegiului Noua Europa.

 

Ilustratia copertei: Pagina din Biblia Cervera, manuscris cu anluminuri de Joseph Assarfati, Spania, 1299, pastrat la Biblioteca Nationala a Portugaliei.

 

Numar pagini:
488
Format:
15x21 cm
Tip coperta:
Cartonata
Limba:
Romana
Editura:
Humanitas
Anul aparitiei:
2022
ISBN:
978-973-50-6869-1

Transport gratuit la comanda de 170 lei

Împachetare Cadou

Biblia dupa textul ebraic. Numerii. Deuteronomul.

83,00lei
Descoperă mai multe oferte
.

Rating

4.7 (0 recenzii)

5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea

Părerea ta contează!

Adaugă o recenzie

Acest produs nu a primit nicio recenzie încă. Fii primul care recenzează acest produs!

Istoricul meu

Categorii asociate: