Stoc epuizat

Biblia Si Studiul Personal - R.C. Sproul

R.C. Sproul

Nicio recenzie Scrie o recenzie
SKU: SS1593
Împachetare Cadou: Opțiuni disponibile
35,00lei
Indisponibil
SKU: SS1593

Un ghid practic si accesibil pentru studiul personal al Scripturii de catre fiecare crestin, care pleaca de la mostenirea esentiala a Reformei si prezinta modul practic in care Biblia poate fi studiata si inteleasa de un laic, prin reguli practice de interpretare corecta si atentionari privind pericolele frecvente de interpretare eronata.

REZUMAT:

„Daca as fi Diavolul – scrie J. I. Packer – unul dintre scopurile mele principale ar fi sa-i impiedic pe oameni sa citeasca Biblia… as face tot ce as putea, ca sa o inconjor cu un echivalent spiritual al transeelor, al gardurilor din sarma ghimpata si al capcanelor, pentru a-i face pe oameni sa se retraga inspaimantati. … Dar nu ar trebui sa fiu deloc multumit cand as vedea aceasta carte scrisa de R. C. Sproul.”

Tema cartii este, in cuvintele autorului, „nu cum sa citim Biblia, ci cum sa studiem Biblia”. Scrisa in tinerete, Biblia si studiul personal este una dintre primele carti ale lui Sproul si una dintre cele mai apreciate, totodata. Ea s-a nascut din dorinta si nevoia practica de a-i incuraja si ajuta pe crestini sa studieze sistematic si personal Biblia. Autorul spulbera, chiar la inceput, cele doua mituri prevalente care impiedica studiul personal – ca Biblia ar fi atat de greu de inteles si numai teologii cu pregatire adecvata o pot studia si ca Biblia este o carte plictisitoare – dupa care ne aminteste ca temelia Reformei a avut ca element esential redarea Bibliei crestinului obisnuit si fiecarui crestin. Urmeaza imediat o trecere in revista a hermeneuticii (stiinta interpretarii unui text) si aceasta fara sa recurga la un jargon tehnic. Discutia devine extrem de practica odata cu prezentarea a 11 reguli de baza ale interpretarii unui pasaj biblic. Mai mult, autorul ne atrage atentia ca Biblia s-a nascut intr-o anumita cultura si ca noi suntem tentati sa citim in Biblie si problemele, si ideile culturii noastre. De pilda, cum intelegem porunca acoperirii capului femeilor din 1 Corinteni 11? El face distinctie intre principiu si obicei si vine cu sugestii practice suplimentare de interpretare si aplicare a unor asemenea pasaje. Cartea se incheie cu o serie de ajutoare practice pentru studiul personal, de la traduceri diverse ale Bibliei si Biblii adnotate, la comentarii, concordante, dictionare si un program de citire a Bibliei pentru incepatori.

Printre problemele delicate nascute in interpretarea Bibliei abordate de Sproul se numara:
· descoperirea sensului termenilor biblici;
· intelegerea poeziei ebraice, a proverbelor si a parabolelor;
· abordarea pasajelor didactice si istorice;
· provocarile pasajelor profetice predictive;
· discernerea modului in care cultura conditioneaza Biblia;
· alegerea si folosirea unei anumite versiuni a Bibliei, a comentariilor, a softului biblic si a altor instrumente ajutatoare.

„Care sunt calitatile ei deosebite? Claritatea, simtul practic, stapanirea materialului si un entuziasm efervescent, care fac din autor mai mult decat un bun comunicator, unul excelent. Este entuziasmat de Biblie, iar entuziasmul sau este contagios. Gustati si veti vedea! Studiul biblic, asa cum e prezentat de Sproul, va va face sa doriti sa studiati Biblia, dar va va si echipa pentru aceasta; si ce virtute mai mare ar putea sa aiba o carte ca aceasta?” (din Cuvant inainte de J. I. Packer)

GRUPURI TINTA:

- crestini practicanti care vor sa invete cum pot trece de la o lectura superficiala si aleatorie a Bibliei la un studiu personal eficace, placut si folositor;
- crestini obisnuiti care doresc sa inteleaga in ce consta stiinta interpretarii Bibliei, natura problemelor aparute in interpretarea unui pasaj scriptural si motivul interpretarilor rezultate, uneori atat de diferite;
- crestini incepatori dornici sa gaseasca un ghid netehnic de intelegere a Bibliei, un program de lectura a cartilor Bibliei intr-o ordine in care sa fie intelese mai logic si mai usor si sa afle ce resurse aditionale au la dispozitie, la ce folosesc si cum pot fi selectate din oferta disponibila, fie in forma tiparita, fie sub forma de soft pentru calculator.

CARACTERISTICI SPECIALE:

- prezentarea unei abordari clare si de bun-simt a studiului personal al Scripturii; 
- o privire de ansamblu asupra hermeneuticii – stiinta interpretarii unui text; 
- include 11 reguli practice de interpretare a Bibliei;
- contine o lista de ajutoare aditionale in studiul biblic, inclusiv versiuni ale Bibliei, comentarii, dictionare, studiu pe cuvant si softuri disponibile.

R. C. Sproul (PhD, Whitefield Theological Seminary) este fondatorul si presedintele organizatiei crestine Ligonier Ministries, cu sediul in Florida, SUA, avand ca obiect de activitate educatia crestina internationala. Este co-pastor al bisericii Saint Andrew’s Chapel din Sanford, Florida, si presedintele Colegiului Biblic Reformat, precum si editorul executiv al revistei Tabletalk [Discutii la masa]. Sproul are emisiunea radio Innoirea mintii (Renewing Your Mind), transmisa de sute de posturi de radio din SUA, si este autorul a peste nouazeci de lucrari, dintre care amintim: The Holiness of God [Sfintenia lui Dumnezeu], Faith Alone [Numai credinta] si Everyone’s a Theologian [Toti suntem teologi]. Este invitat ca vorbitor la numeroase conferinte, contribuie cu articole la zeci de publicatii crestine si a fost editor general al Bibliei reformate de studiu [Reformation Study Bible].

Cuprins 

Cuvant inainte 
Prefata 
1. De ce sa studiem Biblia? 
2. Studiul biblic personal si interpretarea individuala 
3. Hermeneutica: stiinta interpretarii 
4. Reguli practice pentru interpretarea biblica 
5. Cultura si Biblia 
6. Ajutoare practice pentru studiul biblic 
Note 
Glosar

Numar pagini:
188
Format:
14.5 x 20.5 cm
Tip coperta:
Brosata
Limba:
Romana
Editura:
Kerigma
Anul aparitiei:
2022
Editia:
a II-a
ISBN:
978-606-8626-99-4

Transport gratuit la comanda de 170 lei

Împachetare Cadou

Biblia Si Studiul Personal - R.C. Sproul

35,00lei

Rating

4.7 (0 recenzii)

5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea

Părerea ta contează!

Adaugă o recenzie

Acest produs nu a primit nicio recenzie încă. Fii primul care recenzează acest produs!

Istoricul meu

Categorii asociate: