Maraton de rugăciune pentru copiii noștri

Autor

Dorotea Chiriac

Data

15th Apr 2024

Timp de citire

7 minute

3 min de citit

E drept, viața de mamă te ia prin surprindere. Cu toate temele făcute, cu sfaturi și cărți citite, noua viață care îți stă în brațe aduce bucurie, dragoste, cearcăne, lacrimi, frici, necunoscut. Primul an este despre bebelușeală, colici, diversificare, somn sau nesomn, dar al doilea an e primul din cei care stau în față în care se simt primele semne ale temperamentului copilului. De frică, de modă am început să citesc cărți, să urmăresc specialiști în creșterea copiilor. Într-o zi, mama mea mi-a zis un lucru peste care am trecut ușor ca mai apoi să îmi devină motto: „Doroteea, tot ceea ce ai nevoie ca să îl crești bine pe Haris, e  Biblia.“

Cuvintele ei au rămas și am ajuns la un detox de tot ce înseamnă specialiști în tantrumuri din online, cărți de parenting și am început să mă rog. Și să pun la baza creșterii copilului nostru Cuvântul lui Dumnezeu.

Mi-a fost recomandată cartea Puterea de rugăciune a unui părinte și simțind nevoia unui grup de rugăciune am lansat provocarea în online ca timp de 30 de zile să ne rugăm pentru copiii noștri punctual. L-am numit „Maraton de rugăciune pentru copiii noștri“. În fiecare dimineață lăsam o postare cu un motiv de rugăciune, un domeniu din viața copiilor noștri pentru care să ne rugăm în acea zi.

Seara, în jurul orei opt, o mămică scria câte o rugăciune pentru această generație, iar la ora 22:00 ne rugam pentru familiile noastre. Nu conta că eram în localități sau țări diferite noi eram unite prin rugăciune.

Maratonul acesta a fost unul revelator. Ne-am rugat pentru mintea copiilor, dar și pentru camera lor. Pentru viitorul partener de viață, dar și pentru prieteniile din prezent.

Am invitat fiecare mămică să aibă un jurnal în care să își scrie zilnic rugăciunile. Cu ajutorul Domnului cineva din comunitate va crea un jurnal care să poată fi folosit, alături de cartea amintită mai sus, ca un instrument de lucru în grupurile mici din biserici. Un maraton care a început in online, dar pentru care mă rog să aibă o continuitate în viața reală.

Săgețile arzătoare ale celui rău se sting stând pe genunchi pentru copiii noștri. Ne putem petrece nopți îngrijorându-ne și zile căutând sfaturi sau putem să petrecem seri în rugăciune pentru a ne putea bucura de dimineți glorioase.

Vreau să vă las și o recomandare de carte pentru copii pentru a-i familiariza cu rugăciunea. Se numește Dumnezeu ne-a dăruit rugăciunea. Am descoperit-o recent, mi-a plăcut tare mult structura ei. Acoperă diferite arii din viața unui copil și prin ochi de povestitor le desface idee cu idee pentru o înțelegere mai bună a tot ceea ce înseamnă rugăciunea.

Copiii sunt darul lui Dumnezeu pentru noi. Pentru o creștere armonioasă e nevoie ca noi să fim conectate la Cer. 

Postări recente
Noi perspective

15th Apr 2024

Noi perspective

8 min de citit Sunt fiică de Rege, dată cu împrumut unor părinți credincioși care m-au primit c
Citește articolul
De mână cu Dumnezeu - John D. Hannah

15th Apr 2024

De mână cu Dumnezeu - John D. Hannah

7 min de citit Despre autor Sunt Anastasia Ilie, am 30 de ani și sunt avocat în orașul Buz
Citește articolul
TOP 10 cărți memorabile

15th Apr 2024

TOP 10 cărți memorabile

Dana Mercioniu Dana Mercioniu este soție și mamă a doi copii. A fo
Citește articolul
Vrei să aflii mai multe detalii?

Vezi toate articolele și postările noastre.

Îți mai recomandăm și

Articole similare