Jurnalele lui George Whitefield

George Whitefield

Nicio recenzie Scrie o recenzie
SKU: SS2221
Împachetare Cadou: Opțiuni disponibile
100,00lei
În stoc
Grăbește-te! Stocul curent este:
SKU: SS2221

Continutul principal al cartii provine din insasi penita acestui evanghelist neobosit si este vechi de aproape 300 de ani. A fost publicat la vremea respectiva in 7 volume separate, fiecare acoperind o perioada specifica din intervalul decembrie 1737 - martie 1741 si descriind slujirea si trairile omului lui Dumnezeu in mijlocul unei biserici adormite si a unei lumi decazute. Dragostea pentru adevar si curajul neinfricat strabat aproape fiecare pagina a cartii, in timp ce impotrivirile mandriei si viclenia oamenilor religiosi incearca adesea sa le opreasca. Avem aici un om care desi in privinta infailibilitatii nu poate fi pus alaturi de cei care au primit harul si apostolia in mod direct de la Mantuitorul nostru, totusi in ce priveste zelul, truda si anvergura lucrarii, el este un tovaras apropiat al acestora.

Inaintea celor 7 jurnale, exista 2 relatari personale ale autorului ce cuprind perioada 1714-1737 si descriu copilaria, convertirea, ordinarea si inceputul lucrarii sale de predicare, pana la momentul in care s-a imbarcat sa mearga pentru prima data pe continentul American. In urma lor se gaseste un jurnal obtinut din manuscrisele lui George Whitefield pe care el nu l-a terminat sau publicat vreodata. Acesta cuprinde perioada dintre august 1744 si primavara anului 1745 si ne arata printre lipsuri si corecturi ca timpul, conflictele si trecerea omului din afara nu au putut subrezi pasiunea pentru Evanghelie din inima acestui om al lui Dumnezeu.

La sfarsitul cartii sunt 2 anexe. Prima este o scurta relatare din jurnalul unui contemporan, care ne zugraveste interesul oamenilor din vremea respectiva fata de acest evanghelist si mesajul predicat de el. Cea de-a doua este o scrisoare a lui George Whitefield catre John Wesley referitoare la harul suveran si gratuit al lui Dumnezeu.

Fie ca Duhul Celui care l-a chemat pe George Whitefield sa ridice si in vremea si tara noastra oameni care sa traiasca si sa moara avand Evanghelia Domnului Isus gravata pe suflet si pe buze.

* * *

Citirea acestor Jurnale te va face sa intelegi la ce se referea Domnul nostru Isus Hristos cand a spus: „cine crede in Mine, va face si el lucrarile pe care le fac Eu; ba inca va face altele si mai mari decat acestea...”
In aceste Jurnale respiri aerul Bisericii primare si al adevaratei treziri de care avem nevoie disperata; si daca Duhul Sfant locuieste in tine, te va face sa strigi asa cum ne-a invatat Domnul nostru Isus Hristos: „Domn al secerisului, ridica lucratori la secerisul Tau”.


Cuprins

Introducere
Prefata lui Whitefield la Editia din 1756 a Jurnalelor sale
O scurta relatare a modului in care a tratat Dumnezeu cu George Whitefield din copilarie pana la vremea ordinarii sale (1714-1736)
O relatare ulterioara a modului in care a tratat Dumnezeu cu George Whitefield de la vremea ordinarii pana la imbarcarea pentru Georgia (iun 1736 – dec 1737)
Primul jurnal – Calatoria de la Londra la Savannah in Georgia (decembrie 1737 – mai 1738)
Al doilea jurnal – De la sosirea sa la Savannah pana la intoarcerea sa la Londra (mai 1738 – decembrie 1738)
Al treilea jurnal – De la sosirea sa la Londra pana la plecarea sa de acolo in vederea calatoriei spre Georgia (dec 1738 – iun 1739)
Al patrulea jurnal – In timpul cat a fost retinut in Anglia din cauza embargoului (iunie 1739 – august 1739)
Al cincilea jurnal – De la imbarcarea sa de dupa embargo si pana la sosirea sa la Savannah in Georgia (august 1739 – ianuarie 1740)
Al saselea jurnal – De la sosirea sa in Georgia, pana cateva zile dupa revenirea sa acolo de la Philadelphia (ianuarie 1740 – iunie 1740)
Al saptelea jurnal – De la cele cateva zile dupa revenirea sa in Georgia pana la sosirea sa la Falmouth pe data de 11 martie 1741
Un jurnal nepublicat
Apendice I – George Whitefield vine la Middletown
Apendice II – O scrisoare adresata domnului preot John Wesley

 

 

Numar pagini:
694
Format:
14,7 x 21 cm
Tip coperta:
Cartonata
Limba:
Romana
Editura:
Perla Suferintei
Anul aparitiei:
2023
ISBN:
978-606-8895-78-9

Transport gratuit la comanda de 170 lei

Împachetare Cadou

Jurnalele lui George Whitefield

100,00lei

Rating

4.7 (0 recenzii)

5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea

Părerea ta contează!

Adaugă o recenzie

Acest produs nu a primit nicio recenzie încă. Fii primul care recenzează acest produs!

Istoricul meu

Categorii asociate: