Noul Testament - Trad. Texte Originale Grecesti

Nicio recenzie Scrie o recenzie
SKU: N166
Stare produs: New
Împachetare Cadou: Opțiuni disponibile
35,00lei
În stoc
Grăbește-te! Stocul curent este:
SKU: N166

Noul Testament - traducere dupa texte originale grecesti

Traducerea interconfesionala a Noului Testament a fost recunoscuta ca o necesitate de catre Bisericile membre ale Societatii Biblice Interconfesionale din Romania (SBIR), deoarece conformitatea cu textele originale ale Sfintei Scripturi putea insemna, fara a inlocui Sfanta Scriptura folosita de Biserici, o micsorare a deosebirilor aparute de-a lungul istoriei bisericesti. Proiectul traducerii interconfesionale al SBIR a fost initiat si sprijinit de P.S. Episcop Damaschin in calitatea sa de presedinte al comitetului de traduceri a Bibliei in limba romana, urmand exemplul traducerilor interconfesionale publicate in alte limbi.

Proiectul a fost realizat din convingerea profunda ca schimbul de opinii constituie un prilej de aprofundare interconfesionala teologica a problemelor si ca o contributie la inlaturarea unor bariere care exista in prezent. Desigur, Noul Testament Interconfesional nu este o “noutate” ca text, dar cine il parcurge in forma consensului la care s-a ajuns in cele trei mari traditii crestine pe temeiul textelor originale, il citeste cu emotie si placere, deorece corespunde standardelor internationale ale UBS prin care se urmareste realizarea unei traduceri accesibile tuturor cititorilor, indiferent de apartenenta confesionala si de gradul lor de cultura.

La realizarea traducerii s-a tinut seama, cu realism, dar si cu atentie, de limbajul traditional si de o terminologie adecvata unui context liturgic si pastoral, in masura in care acestea ofereau echivalente satisfacatoare ale textelor originale. Traducerea poate fi considerata un monument al colaborarii dintre Biserici.
Prefata SBIR

Numar pagini:
512
Format:
13.4 x 20.6 cm
Tip coperta:
Cartonata
Limba:
Romana
Anul aparitiei:
2014
Editura:
SBIR
ISBN:
978-606-8279-24-4

Transport gratuit la comanda de 170 lei

Împachetare Cadou

Noul Testament - Trad. Texte Originale Grecesti

35,00lei

Rating

4.7 (0 recenzii)

5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea

Părerea ta contează!

Adaugă o recenzie

Acest produs nu a primit nicio recenzie încă. Fii primul care recenzează acest produs!

Istoricul meu

Categorii asociate: