Pneumatologie - Duhul Sfant dintr-o perspectiva ecumenica, internationala si contextuala

Veli-Matti Kärkkäinen

Nicio recenzie Scrie o recenzie
SKU: SS1645
Împachetare Cadou: Opțiuni disponibile
55,00lei
În stoc
Grăbește-te! Stocul curent este:
SKU: SS1645

Un bine-cunoscut si respectat universitar de talie mondiala ne pune la dispozitie o evaluare biblica, istorica si teologica a doctrinei despre Duhul Sfant, aplecandu-se mai cu seama asupra experierilor ecumenice si contextuale ale Duhului. Aceasta cuprinzatoare trecere in revista a pneumatologiei din perspectiva globala analizeaza diverse intelegeri teologice si denominationale ale Duhului, aduce in atentie pneumatologi contemporani de anvergura si exploreaza diverse abordari contextuale.

 

Pneumatologia este cea mai completa si totodata succinta lucrare introductiva in doctrina despre Duhul Sfant, dintre cate exista astazi pe piata. Abordeaza un numar enorm de probleme si nu trece cu vederea mai nimic important din reflectia despre Duhul Sfant a ultimelor doua generatii. Avem de-a face aici cu o teologie evanghelica ce isi atinge excelenta: ecumenica, activa, constienta si alerta.

prof. dr. Amos Yong, Fuller Theological Seminary

 

Lucrarea profesorului Veli-Matti Kärkkäinen ofera cititorilor repere biblice, istorice si teologice cu privire la doctrina despre Duhul Sfant. Autorul, un teolog penticostal prolific, depaseste in prezentarea lui cadrul denominational din care face parte, propunand o perspectiva globala, multi-confesionala, asupra persoanei si lucrarii Duhului. Aceasta carte nu ar trebui sa lipseasca din biblioteca niciunui crestin!

Marcel Macelaru, profesor de teologie, Universitatea Aurel Vlaicu, Arad

 

Mediul ecumenic si eruditia sunt factorii care il recomanda pe Veli-Matti Kärkkäinen ca autor al unei excelente pneumatologii care trece dincolo de particularitatile penticostalismului clasic, fara a le ignora sau contrazice.

Costica Macoveiciuc, pastor

 

Veli-Matti Kärkkäinen este profesor de teologie sistematica la Fuller Theological Seminary si la Universitatea din Helsinki. Nascut in Finlanda, a predat, inainte de mutarea sa in Statele Unite, la scoala biblica penticostala Iso Kirja, din Keuruu (Finlanda).

A scris douazeci de carti in limba engleza si sapte in limba finlandeza. Iata cateva dintre principalele sale lucrari: The Trinity. Global Perspectives (2007), One With God. Salvation as Deification and Justification (2004), Trinity and Religious Pluralism. The Doctrine of the Trinity in Christian Theology of Religions (2004), A Constructive Christian Theology for the Pluralistic World (5 vol., 2013–2017), Christian Theology in the Pluralistic World. A Global Introduction (2019) si Doing the Work of Comparative Theology. A Primer for Christians (2020).

Numar pagini:
256
Format:
15 x 23 cm
Tip coperta:
Brosata
Limba:
Romana
Editura:
Casa Cartii
Anul aparitiei:
2022
ISBN:
978-606-732-213-2

Transport gratuit la comanda de 170 lei

Împachetare Cadou

Pneumatologie - Duhul Sfant dintr-o perspectiva ecumenica, internationala si contextuala

55,00lei

Rating

4.7 (0 recenzii)

5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea

Părerea ta contează!

Adaugă o recenzie

Acest produs nu a primit nicio recenzie încă. Fii primul care recenzează acest produs!

Istoricul meu

Categorii asociate: