Stoc epuizat

Predestinarea Si Liberul Arbitru

J. Feinberg, N. Geisler, C. Pinnock, B. Reichenbach

Nicio recenzie Scrie o recenzie
SKU: P663
Stare produs: New
Împachetare Cadou: Opțiuni disponibile
60,00lei
Indisponibil
SKU: P663
Putine intrebari sunt mai importante pentru un crestin decat relatia dintre suveranitatea divina si libertatea umana, dar putine sunt problemele care sa provoace o mai mare confuzie decat aceasta. Daca suntem intr-adevar capabili sa luam hotarari morale importante, nu inseamna aceasta ca ar trebui sa putem actiona impotriva voii lui Dumnezeu? Daca da, atunci cum mai putem sustine ca tot ce se intampla este in concordanta cu voia lui Dumnezeu? Daca oamenii sunt liberi, cum poate fi Dumnezeu suveran? Pe de alta parte, daca Dumnezeu detine controlul absolut, cum poate omul sa aleaga cu adevarat? In ce sens putem fi socotiti raspunzatori pentru actiunile noastre, daca Dumnezeu este raspunzator pentru toate lucrurile? Putem fi liberi si totusi predestinati?

Crestinii raspund in moduri foarte diverse la aceste intrebari si ele nu sunt usor de grupat si analizat. Cartea de fata exploreaza 4 perspective majore adoptate de crestini referitor la relatia dintre suveranitatea divina si libertatea umana. Sub coordonarea iscusita a doi editori, patru teologi, patru teologi isi prezinta pe rand pozitia, fiecare prezentare fiind urmata de critica adusa acesteia de ceilalti trei. Si pentru ca implicatiile fiecarei pozitii prezentate sa fie clare, fiecare teolog isi aplica convingerile argumentate la doua situatii de viata concrete: pe de o parte, il avem pe Fred, un om de afaceri prosper care a ajuns sa se intrebe daca averea adunata si succesul ca antreprenor I se datoreaza lui Dumnezeu, eforturilor si priceperii lui sau intamplarii ca s-a nascut intr-o tara prospera si cum sa se bucure de succesul sau. Celalalt caz ne-o prezinta pe Maria, o asistenta medicala care ar fi dorit sa devina medic dar nu a reusit la examenul de admitere la medicina. Maria se intreaba daca nereusita ei este voia lui Dumnezeu pentru ea sau se datoreaza faptului ca nu a invatat destul. Si ce sa faca – sa incerce din nou sa dea examenul sau sa accepte ca drumul ei in viata este altul?

Speram ca aceasta carte ii va ajuta pe crestini sa gaseasca unele raspunsuri sau, cel putin, le va oferi un context favorabil cautarii acestor raspunsuri.

Randall Basinger activeaza, in prezent, ca profesor asociat de filozofie, la Messiah College in Grantham, Pennsylvania. A obtinut masteratul in filozofia religiei, la Trinity Evangelica Divinity School, si doctoratul in religie, la Northwestern University. A scris mai multe articole in diferite jurnale si reviste si este, alaturi de fratele sau, David, autorul unei noi carti despre miracole.

Clark H. Pinnock este, in prezent, profesor de teologie la McMaster Divininty College, din Hamilton, Ontario. Inainte de aceasta, a predat la Regent College, la Trinity Evangelica Divinity School,  New Orleans Baptist Theological Seminary si la Universitatea din Manchester, unde a obtinut si doctoratul in studii nou-testamentare. Este autorul mai multor carti, printe care Biblical Revelation, Reason Enough si The Scripture Principle. A fost candva calvinist.

Bruce R. Reichenbach este profesor de filozofie la Augsburg College din Minneapolis. Si-a facut studiile universitare la Wheaton College si doctoratul la Northwestern University. A fost profesor invitat la Morija Theological Seminary din Lesotho, Africa, si la Juniata College. Pe langa articolele publicate in diferite jurnale si periodice, a publicat cartile The Cosmological Argument: A reassessment, Is Man the Phoenix? A study of Immortality si Evil and a Good God.

David Basinger este, in prezent, profesor de filozofie la Roberts Wesleyan College, din Rochester, New York. A obtinut masteratul si doctoratul la Universitatea din Nebrasla. A contribuit cu articole in numeroase jurnale si reviste si, alaturi de fratele sau, Randall, este autorul unei noi carti despre miracole.

John S. Feinberg este profesor asociat de teologie biblica si sistematica, la Trinity Evangelica Divinity School din Deerfield, Illinois. Este absolvent si licentiat al Universitatii din California, Los Angeles, a obtinut masteratul in teologie, la Talbot Theological Seminary (M.Div.), Trinity Evangelica Divinity School (Th.M.) si University of Chicago (M.A., Ph.D.). A contribuit cu articole in numeroase jurnale de teologie si in diferite antologii, fiind si autorul cartii Theologies and Evil.

Norman L. Geisler este autor si coautor a peste douazeci de carti, printre care Introduction to Philosophy, Philosophy of Religion, Miracles and Modern Thought, The Roots of Evil si Christian Apologetics. Si-a sustinut licenta si masteratul la Wheaton Tyndale College (Th.B.) si doctoratul la Loyola University (Ph.D). A fost sef de catedra la sectia de filozofie si religie la Trinity Evangelical Divinity School, iar in prezent, este profesor de teologie la Dallas Theological Seminary.

Numar pagini:
247
Format:
16 x 23,5 cm
Tip coperta:
Cartonata
Limba:
Romana
Anul aparitiei:
2011
Editura:
Logos
ISBN:
978-973-8461-06-2

Transport gratuit la comanda de 170 lei

Împachetare Cadou

Predestinarea Si Liberul Arbitru

60,00lei
Descoperă mai multe oferte
.

Rating

4.7 (0 recenzii)

5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea

Părerea ta contează!

Adaugă o recenzie

Acest produs nu a primit nicio recenzie încă. Fii primul care recenzează acest produs!

Istoricul meu

Categorii asociate: