Revelatia Originilor

Henri Blocher

Nicio recenzie Scrie o recenzie
SKU: R276
Stare produs: New
Împachetare Cadou: Opțiuni disponibile
50,00lei
În stoc
Grăbește-te! Stocul curent este:
SKU: R276
Curiozitatea pentru cunoasterea originilor sale a caracterizat dintotdeauna rasa umana. Cautarea aceasta perpetua, reluata de fiecare generatie, este poate mai intensa decat oricand in vremea pe care o traim noi. Ce este omul? Cum a aparut? Este relatarea biblica din Genesa veridica? Trebuie ea interpretata literal sau figurativ? A fost universul creat in sapte zile? Ce inseamna chipul lui Dumnezeu in om? Care este semnificatia crearii barbatului si, distinct, a femeii? Care este importanta legamantului facut de Dumnezeu in Gradina Edenului? Cum sa intelegem caderea? Dar blestemul adus de ea si promisiunea rascumpararii?

Henri Blocher sustine ca sarcina noastra primara este sa descoperim sensul orginar ar acestor capitole biblice. Doar asa, sustine el, vom putea deslusi si descalci itele tesute in jurul originii omului. Cartea ofera o analiza detaliata a primelor capitole ale Genesei, unde accentul principal se pune pe structura lor literata, folosita drept cheie pentru interpretarea lor. Blocher interactioneaza pe larg cu autorii si cu scrierile care discuta capitolele creatiei biblice, sintetizand punctele de vedere ale altora, analizand contributia lor la intelegerea textului si eventualele deficiente de interpretare.

Revelatia orginilor ne ajuta sa intelegem cele sapte zile ale creatiei nu ca pe o relatare literala ori stiintifica a originilor universului, ci ca pe un text religios antic, care schiteaza o teologie a creatiei. Structura celor sapte zile nu are, asadar, o semnificatie cronologica, ci una literara sau simbolica: este o structura aleasa pentru a reliefa intentia si planul lui Dumnezeu in creatie. Scopul ei este sa proclame suprematia Dumnezeului transcendent, caruia omul se cuvine sa I se inchine lucru care o deosebeste de celelalte versiuni politeiste ale creatiei care circulau in Orientul Mijlociu, la vremea scrierii Genesei. De o deosebita profunzime si frumusete este capitolul care discuta creatia omului si femeii, care da dovada de o inalta pretuire a vietii noastre terestre, a casatoriei, a familiei si a muncii.

Henri Blocher este un teolog evanghelic francez. Din 1965 este profesor de teologie sistematica la Faculte Libre de langa Paris, Franta. A studiat la mai multe institute, dintre care amintim Sorbonne, London Bible College, Gordon Divinity School si Faculte Libre de Theologie Protestant din Paris. A predat in Africa, Australia, Canada, Europa si Statele Unite. A facut parte din Comitetul Lausanne pentru Evanghelizarea Lumii (1975-1980). Din octombrie 2003 a fost numit Guenther H. Knoedler Chair of Theology la Wheaton College, in Wheaton, Illinois.
Numar pagini:
304
Format:
16 x 23,5 cm
Tip coperta:
Cartonata
Limba:
Romana
Anul aparitiei:
2009
Editura:
Peregrinul
ISBN:
973-87679-6-2

Transport gratuit la comanda de 170 lei

Împachetare Cadou

Revelatia Originilor

50,00lei

Rating

4.7 (0 recenzii)

5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea

Părerea ta contează!

Adaugă o recenzie

Acest produs nu a primit nicio recenzie încă. Fii primul care recenzează acest produs!

Istoricul meu

Categorii asociate: