Stoc epuizat

Secretul Mesianic In Evanghelia Lui Marcu - I. Brie

Ioan Brie

Nicio recenzie Scrie o recenzie
SKU: SS1434
Împachetare Cadou: Opțiuni disponibile
48,00lei
Indisponibil
SKU: SS1434

Coordonata principala a Evangheliei lui Marcu este hristologia. Preocuparea esentiala a lui Marcu este sa ofere raspunsul corect la intrebarea „cine este Isus?” Inca din primele cuvinte ale evangheliei sale, Marcu anunta ca Isus este Hristos, Fiul lui Dumnezeu (Marcu 1:1). Pe parcursul evangheliei, Marcu urmareste cu consecventa sa aprofundeze sensul mesianismului lui Isus si al filiatiei Lui divine. Unul dintre elementele majore specific marcane, cu ajutorul caruia Marcu pune in evidenta identitatea si destinul lui Isus, este motivul secretului mesianic.

 

Lucrarea de fata identifica si aprofundeaza motivul secretului mesianic marcan, stabilind sensul acestuia, functia teologica pe care o are in cadrul teologiei narative marcane, precum si modul in care el contribuie la conturarea hristologiei celei de-a doua evanghelii.

 

Prin intermediul motivului secretului mesianic, ucenicul din scoala lui Marcu este initiat in taina lui Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu si Fiul Omului, si in taina propriului sau destin de ucenic. Esenta secretului mesianic marcan este data de suprapunerea hristologiei si a uceniciei, in contextul teologiei crucii.

Ioan Brie este pastorul Bisericii Penticostale „Emanuel” din Sibiu, cadru didactic, si din 2014, Rector al Institutul Teologic Penticostal din Bucuresti.

In cei peste douazeci de ani de activitate pastorala si academica, Ioan Brie s-a remarcat ca excelent comunicator biblic in bisericile penticostale din tara si strainatate si ca autor a numeroase articole pastorale, catehetice si academice, publicate in reviste bisericesti si in jurnale teologice

Numar pagini:
360
Tip coperta:
Brosata
Limba:
Romana
Editura:
Risoprint
Anul aparitiei:
2018
ISBN:
978-973-53-2159-8

Transport gratuit la comanda de 170 lei

Împachetare Cadou

Secretul Mesianic In Evanghelia Lui Marcu - I. Brie

48,00lei
Descoperă mai multe oferte
.

Rating

4.7 (0 recenzii)

5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea

Părerea ta contează!

Adaugă o recenzie

Acest produs nu a primit nicio recenzie încă. Fii primul care recenzează acest produs!

Istoricul meu

Categorii asociate: