Spre Etica Vechiului Testament

Walter C. Kaiser, Jr.

Nicio recenzie Scrie o recenzie
SKU: 10277
Stare produs: New
Împachetare Cadou: Opțiuni disponibile
80,00lei
În stoc
Grăbește-te! Stocul curent este:
SKU: 10277

Etica biblica reprezinta un subiect care a fost neglijat aproape cu totul in acest secol. In ultimii o suta de ani au existat doar opt autori care au scris lucrari majore despre etica Vechiului Testament, si numai doua dintre aceste lucrari, ambele scrise inainte de anul 1900, sunt in limba engleza. Aceasta lipsa de material despre etica Vechiului Testament ne face sa apreciem cu atat mai mult semnificatia cartii Spre etica Vechiului Testament scrisa de Walter Kaiser.

Dr. Kaiser nu-si imagineaza ca ne poate oferi o solutie simpla la problema eticii Vechiului Testament. Cunoscand complexitatea acestui subiect, el isi incepe lucrarea ridicand in prima parte intrebari precum urmatoarele: Cum poate fi definita etica? Exista oare o structura coagulanta a eticii Vechiului Testament sau avem de-a face doar cu o serie de legi fara vreo legatura intre ele? Sa aiba oare etica Vechiului Testament vreo relevanta pentru noi, cei de azi? Care sunt principiile exegetice pe care trebuie sa le aplicam in studiul eticii Vechiului Testament?

Partea a II-a examineaza textele morale ale Vechiului Testament, in principal Decalogul, Cartea Legamantului (Exodul 20:22-23:33) si legea sfinteniei (Leviticul 18-20). Dr. Kaiser dezvaluie intentia acestor legi, aratand cum se relationeaza intre ele pentru a forma un cadru etic.

Partea a III-a exploreaza continutul eticii Vechiului Testament, in special modul in care sfintenia se aplica la inchinare, munca, relatii, dreptate sociala, sanctitatea vietii, casatorie si relatii sexuale, bogatie, intrebuintarea adevarului si motive pentru a actiona intr-o anumita privinta.

Dificultatile morale din Vechiul Testament ii fac pe cei mai multi sa-si puna anumite intrebari atunci cand ajung sa studieze aceste carti. Cum sa ne raportam noi la Dumnezeul care uneori pare sa fie nestatornic, inselator si plin de ura? Cum putem sa promovam punctul de vedere ofensator despre femei si sclavie, particularitatea alegerii de catre Dumnezeu a evreilor si blestemele care apar din cand in cand in textele biblice? Raspunsurile la aceste intrebari si la alte probleme complicate sunt date in Partea a VI-a.

Cartea de fata se incheie cu o discutie despre legea Vechiului Testament si credinciosii Noului Testament. Dr. Kaiser arata cum aceste legi, scrise cu mii de ani in urma, ii provoaca si astazi pe copiii lui Dumnezeu sa traiasca vieti de sfintenie.

Numar pagini:
388
Format:
16.5 X 24 cm
Tip coperta:
Brosata
Limba:
Romana
Anul aparitiei:
2018
Editura:
ISBN:
978-606-8247-71-7

Transport gratuit la comanda de 170 lei

Împachetare Cadou

Spre Etica Vechiului Testament

80,00lei
Descoperă mai multe oferte
.

Rating

4.7 (0 recenzii)

5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea

Părerea ta contează!

Adaugă o recenzie

Acest produs nu a primit nicio recenzie încă. Fii primul care recenzează acest produs!

Istoricul meu

Categorii asociate: