Spre Teologia Vechiului Testament

Walter Kaiser Jr

Nicio recenzie Scrie o recenzie
SKU: S563
Stare produs: New
Împachetare Cadou: Opțiuni disponibile
75,00lei
În stoc
Grăbește-te! Stocul curent este:
SKU: S563

Recunoscand criza adanca existenta in teologia biblica, si anume inabilitatea disciplinei de a reafirma si reaplica autoritatea Bibliei, Walter Kaiser ne ofera in aceasta lucrare o solutie pentru problema definitiei si metodologiei in teologia Vechiului Testament.

 

O intelegere corecta a teologiei biblice, explica autorul, „ne dezvaluie acel punct central sau plan la care fiecare autor biblic a contribuit in mod constient si voit; dar aceasta unitate biblica interioara, pe care teologi biblici traditionali s-au straduit din rasputeri s-o adopte de teama de a nu introduce in text in mod neintemeiat o schema a propriei lor imaginatii, este un nucleu pe care insusi textul Scripturii ni-l ofera si ni-l confirma. Acest nucleu este promisiunea  lui Dumnezeu”.

 

In prima parte a acestei carti, Dr. Kaiser analizeaza dificultatea inerenta care apare in stabilirea adevaratei naturi, metode, precum si a scopului si motivatiei pentru teologia Vechiului Testament. In partea a doua, el isi aplica solutiile in mod clar si metodic discutand cronologic erele Vechiului Testament incepand cu cea prepatriarhala (prolegomena la promisiune) si terminand cu cea postexilica (triumful promisiunii). O sectiune speciala  examineaza legaturile existente intre teologia Vechiului si Noului Testament.

 

„Aceasta carte este diferita”, afirma Dr. Kaiser, „prin faptul ca, pe de o parte, preia sistemul propriu de organizare al Bibliei ca sa ni-l ofere ca solutie tocmai pentru problema care ne-a nedumerit cel mai mult, iar pe de alta parte, este diferita pentru ca observa cu rigurozitate succesiunea istorica a revelatiei divine.”

 

WALTER C. KAISER, JR. (Ph.D., Brandeis) este decan, profesor de Vechiul Testament si limbi semitice si vicepresedinte la Trinity Evangelical Divinity School. A scris numeroase carti, inclusiv celelalte volume din seria „Spre” aparute la editura Faclia: Spre o teologie exegetica, Spre redescoperirea Vechiului Testament si Spre etica Vechiului Testament.

 

Numar pagini:
332
Format:
16.3 x 24.1 cm
Tip coperta:
Brosata
Limba:
Romana
Anul aparitiei:
2014
Editura:
Faclia
ISBN:
978-606-8247-32-8

Transport gratuit la comanda de 170 lei

Împachetare Cadou

Spre Teologia Vechiului Testament

75,00lei

Rating

4.7 (0 recenzii)

5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea

Părerea ta contează!

Adaugă o recenzie

Acest produs nu a primit nicio recenzie încă. Fii primul care recenzează acest produs!

Istoricul meu

Categorii asociate: