Stoc epuizat

Teologia Noului Testament

Thomas R. Schreiner

Nicio recenzie Scrie o recenzie
SKU: T338
Stare produs: New
Împachetare Cadou: Opțiuni disponibile
160,00lei
Indisponibil
SKU: T338
Daca niciuna dintre scrierile Noului Testament nu pretinde ca ofera o „teologie” completa, Thomas Schreiner sugereaza ca in urma studierii acestuia in ansamblu se evidentiaza anumite teme care se repeta frecvent. In aceasta lucrare, el urmareste o serie de teme importante care apar in canonul Noului Testament, explorand accentele care ies la suprafata printr-o citire detaliata a textului.

In Teologia Noului Testament, abordarea lui Thomas Schreiner se bazeaza pe o exegeza solida a tuturor textelor cheie, una care il conduce spre o perspectiva unitara asupra invataturii centrale a Noului Testament. El isi focalizeaza atentia in mod special pe doua teme cuprinzatoare. Prima este legata de unitatea istoriei rascumpararii si Imparatia lui Dumnezeu. Noul Testament preia imaginile din Vechiul Testament si afirma ca Imparatia a venit (desi inca nu la modul deplin) in Isus Cristos). Cea de-a doua tema se refera la scopul Imparatiei – gloria lui Dumnezeu prin lucrarea lui Cristos si prezenta Duhului care abiliteaza. In cea de-a doua jumatate a lucrarii sale, Schreiner discuta despre semnificatia acestor teme pentru viata credinciosului si lucrarea comunitatii credinciosilor.
Desi aceasta lucrare voluminoasa si cuprinzatoare va fi deosebit de interesanta pentru specialisti, preocuparea principala a lui Schreiner este aceea de a oferi un ghid accesibil pentru studenti si pastori. El a reusit in mod admirabil in acest demers, iar cititorii sai vor descoperi pe aceste pagini o expunere lucida a teologiei Noului Testament.
Thomas R. Schreiner (Doctor, Fuller Theological Seminary) este Profesor James Buchanan Harrison de Interpretare a Noului Testament la Southern Baptist Theological Seminary. El este autor si editor al unui mare numar de titluri, printre care Paul, Apostle of God’s Glory in Christ: A Pauline Theology si Romans din seria Comentarii Exegetice asupra Noului Testament publicata de Baker.

RECOMANDARI
„Adeseori, comentatorii se concentreaza atat de mult asupra detaliilor cartilor din Noul Testament incat pierd din vedere imaginea de ansamblu. Pe de alta parte, numeroase incercari de a rezuma mesajul Noului Testament ignora expresiile specifice si accentele diferite ale celor douazeci si sapte de carti ale sale. Fara sa piarda imaginea de ansamblu din cauza detaliilor, cartea lui Schreiner Teologia Noului Testament realizeaza o expunere exceptionala a mesajului central al Noului Testament, gloria lui Dumnezeu in Cristos. Pastorii si studentii vor constata ca ea este o resursa nepretuita pentru raspunsul la intrebarea pe care o pun cei mai multi cititori: despre ce vorbeste Noul Testament?”
BRIAN S. ROSNER, profesor de Noul Testament si Etica la Moore Theological College

„Teologia Noului Testamenta lui Schreiner a fost asteptata cu nerabdare de colegi, prieteni si studenti. Anexa, care prezinta un studiu util asupra disciplinei teologiei Noului Testament, impreuna cu discutia despre justificare, continand un rezumat al dezbaterii moderne alaturi de o aparare a interpretarii juridice a invataturii lui Pavel, sunt doua motive suficiente pentru a cumpara cartea.”
ROBERT H. STEIN, profesor de Interpretarea Noului Testament la Southern Baptist Theological Seminary

„Lucida, incisiva si, mai presus de toate, aplecata spre intelegerea textului Noului Testament, cartea lui Tom Schreiner este ca o bautura racoritoare intr-un desert postmodern. Schreiner evoca bogatia teologiei Noului Testament prin prisma istoriei mantuirii, aratand cat este de utila paradigma promisiune-implinire, deja-nu inca pentru intelegerea Noului Testament. Daca doriti o teologie a Noului Testament bine informata, bine ancorata din punct de vedere exegetic, fundamentata pe Canon, trinitara si scrisa din perspectiva unei credinte ferme, aceasta carte este exact ceea ce cautati!”
DONAL A. HAGNER, Profesor Emerit George Eldon Ladd de Noul Testament, Fuller Theological Seminary

„O realizare uimitoare! Schreiner a imbinat largimea si profunzimea cunoasterii sale despre Noul Testament cu dezbaterile din literatura de specialitate. Lucrul cel mai extraordinar e ca aceasta carte este fidela Noului Testament prin aceea ca marturiseste despre maretia si gloria lui Dumnezeu.”
SIMON J. GATHERCOLE, Lector in studii asupra Noului Testament, University of Cambridge

„Teologia Noului Testament a lui Tom Schreiner aduce o contributie importanta in domeniul sau, oferindu-le studentilor acea privire de ansamblu pe care numai un savant cu experienta o poate da. Lucrarea este importanta mai ales prin faptul ca are o abordare mai tematica decat majoritatea studiilor de teologie a Noului Testament. In felul acesta, Schreiner reuseste mai bine decat majoritatea comentatorilor sa ne ofere o „teologie” autentica a Noului Testament (si nu „teologii” ale Noului Testament).”
DOUGLAS J. MOO, Profesor Blanchard de Noul Testament, WHEATON COLLEGE

„Thomas Schreiner este cunoscut ca un comentator abil si atent al Noului Testament. In cartea sa Teologia Noului Testament, abilitatile sale si stilul sau clar si concis se manifesta din plin, autorul oferindu-ne o sinteza a acestui subiect complex, o relatare care reflecta conceptia sa inalta despre Scriptura. Aceasta este probabil cea mai buna teologie a Noului Testament scrisa in ultimele decenii dintr-o perspectiva categoric reformata si evanghelica. Desi contest analiza in anumite puncte ale ei, cartea ramane o lucrare excelenta pentru care imi exprim cu placere aprecierea.”
BEN WITHERINGTON III,  Profesor de Noul Testament, Asbury Theological Seminary

Numar pagini:
1031
Format:
16 x 23,5 cm
16 x 23,5 cm:
Cartonata
Limba:
Romana
Anul aparitiei:
2011
Editura:
Faclia
ISBN:
978-973-8448-95-7

Transport gratuit la comanda de 170 lei

Împachetare Cadou

Teologia Noului Testament

160,00lei

Rating

4.7 (0 recenzii)

5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea

Părerea ta contează!

Adaugă o recenzie

Acest produs nu a primit nicio recenzie încă. Fii primul care recenzează acest produs!

Istoricul meu

Categorii asociate: