Vechiul Testament - Explicat Si Aplicat

Gareth Crossley

Nicio recenzie Scrie o recenzie
SKU: V275
Stare produs: New
Împachetare Cadou: Opțiuni disponibile
140,00lei
În stoc
Grăbește-te! Stocul curent este:
SKU: V275

Importanta Vechiului Testament pentru crestinii zilelor noastre este deosebita. Cele treizeci si noua de carti ale Vechiului Testament au jucat un rol vital in viata credinciosului inca de la inceputurile crestinismului. Credinciosii intorsi la Dumnezeu in Ziua de Rusalii, dupa ce au fost botezati, s-au dedicat cu mult entuziasm studiului doctrinei apostolice, partasiei cu alti credinciosi, adoptand obiceiul frangerii painii si rugaciunea comuna. Invatatura data de apostoli era compusa din mai multe elemente, precum relationarea invataturii primite de ei direct de la Domnul Isus Cristos, marturisirea lucrurilor vazute si auzite de ei insisi despre Domnul, interpretarea si aplicarea Scripturilor Vechiului Testament cu referire specifica la Domnul Isus Cristos. Apostolii au incercat cu o sarguinta extraordinara sa lege tot ceea ce a vorbit si a spus Isus de cele treizeci si noua de carti ale Vechiului Testament.

Scripturile, in forma in care existau ele pe atunci, reprezentau o baza ferma pentru intelegerea si explicarea lucrarii, vietii, suferintei, mortii, invierii, inaltarii si glorificarii Domnului Isus Cristos. Aceasta a fost doctrina, invatatura apostolilor.

Totusi, aceasta particularitate centrala, relationarea Persoanei si a lucrarii Domnului Isus Cristos la Scripturile Vechiului Testament, pare a fi eliminata in mare masura din crestinismul zilelor de astazi. In multe feluri, Biblia a fost marginalizata. In numeroase situatii, entuziasmul pentru Noul Testament creste tot mai mult, iar aprecierea Vechiului Testament aproape ca dispare.

Aceasta carte este scrisa cu un scop precis – sa-i incurajeze pe credinciosi la a citi si a studia Vechiul Testament, oferind o prezentare succinta a continutului fiecarei carti a Vechiului Testament, astfel ca planul lui Dumnezeu sa poata fi clar inteles.

Dr. Gareth Crossley a obtinut doctoratul in teologie la Universitatea din Birmingham, are un master in consiliere la Universitatea Keele si o diploma postuniversitara in activitati de tineret la Universitatea din Manchester. Este slujitor al Evangheliei de peste patruzeci de ani, jumatate din aceasta perioada dedicand-o lucrarii de pastor al Bisericii West Park din Wolverhampton. Este implicat in educarea postuniversitara a unor pastori si directioneaza o echipa de plantatori de biserici.

Numar pagini:
814
Format:
17 x 23.6 cm
Tip coperta:
Cartonata
Limba:
Romana
Anul aparitiei:
2008
Editura:
Faclia
ISBN:
978-973-7791-38-2

Transport gratuit la comanda de 170 lei

Împachetare Cadou

Vechiul Testament - Explicat Si Aplicat

140,00lei

Rating

4.7 (0 recenzii)

5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea

Părerea ta contează!

Adaugă o recenzie

Acest produs nu a primit nicio recenzie încă. Fii primul care recenzează acest produs!

Istoricul meu

Categorii asociate: