Viitorul predicarii. Predicarea expozitiva in dialog cu noua omiletica - Constantin Ghioanca

Constantin Ghioanca

Nicio recenzie Scrie o recenzie
SKU: SS2196
Împachetare Cadou: Opțiuni disponibile
40,00lei
În stoc
Grăbește-te! Stocul curent este:
SKU: SS2196

Lucrarea Viitorul predicarii – predicarea expozitiva in dialog cu Noua Omiletica, scrisa de Dr. Constantin Ghioanca, reprezinta un studiu remarcabil, in domeniul omileticii, disciplina pe care autorul o preda in cadrul Institutului Teologic Baptist din Bucuresti. Aceasta lucrare se distinge ca o lucrare de pionierat in spatiul teologic evanghelic romanesc. Meritul autorului este acela de a pune in dialog cele doua sisteme omiletice, sugerand rolul pe care predicarea il are in cadrul koinoniei ecleziale.  O reintoarcere la predicarea autentica, biblica si contemporana poate reda sanatatea si vitalitatea bisericilor de azi si poate conduce la maturitate pe membrii acestora, facand astfel relevant mesajul evangheliei pentru lumea de azi.

-- Pastor Conf. Univ. Dr. Daniel MARIS
Rectorul Institutului Teologic Baptist din Bucuresti

Este viitorul predicarii axat pe crearea unor experiente religioase in randul ascultatorilor? Autorul lucrarii cauta un raspuns la aceasta intrebare, interactionand cu cele mai noi modele de predicare din sfera omileticii contemporane, studiindu-le critic, indicand avantajele si limitele lor si punandu-le in dialog cu predicarea expozitiva. Un demers amplu si curajos, din care cititorul nu poate decat sa iasa castigat!

-- Conf. Dr. Sorin BADRAGAN
Prodecan, Facultatea de Teologie Baptista, Universitatea din Bucuresti

„Straluceste in inimile noastre, Iubitorule de oameni, Stapane, lumina cea curata a cunoasterii Dumnezeirii Tale, si deschide ochii cugetului nostru spre intelegerea evanghelicestilor Tale propovaduiri. Pune in noi si frica fericitelor Tale porunci, ca toate poftele trupului calcand, vietuire duhovniceasca sa petrecem, cugetand si savarsind toate cele ce sunt spre buna-placerea Ta” (Liturghia Sf. Ioan Hrisostom). Rostita inaintea lecturii evanghelice, rugaciunea aceasta ascunde nadejdea oricarui semanator in ogorul Domnului: Doamne, arata-mi calea de „a-i rani la inima” pe cei pe care azi mi i-ai asezat inainte-mi! (Fapte 2:37)
Realizata ca demers stiintific, de analiza critica a catorva modele omiletice aparute in ultimii 50 de ani in sanul civilizatiei occidentale, lucrarea de fata este un raspuns la intrebarea: Pot fi utile astfel de modele in spatiul crestin romanesc?

-- Dumitru A. VANCA, Facultatea de Teologie, Alba Iulia

O pledoarie binevenita in favoarea predicarii expozitive. Are toate ingredientele: acuratete stiintifica, savoare polemica, fundamentare biblica si, nu in ultimul rand, pasiune pentru Hristos si Biserica Lui.

-- Dr. Gheorghe MOCAN
Facultatea de Stiinte Umaniste si Sociale; Centrul de Studii Interculturale si Interconfesionale „Corneliu Constantineanu” – Universitatea „Aurel Vlaicu”, Arad.

Constantin Ghioanca este doctor in teologie si filosofie (Universitatea din Bucuresti), cadru didactic la Institutul Teologic Baptist din Bucuresti si pastor al Bisericii „Adonai” din aceeasi localitate. Este casatorit cu Cristina, alaturi de care se bucura sa creasca trei copii: Teofil, Elias si Emma.

Numar pagini:
272
Format:
21 x 29,7 cm
Tip coperta:
Brosata
Limba:
Romana
Editura:
Risoprint
Anul aparitiei:
2021
ISBN:
9789735327798

Transport gratuit la comanda de 170 lei

Împachetare Cadou

Viitorul predicarii. Predicarea expozitiva in dialog cu noua omiletica - Constantin Ghioanca

40,00lei

Rating

4.7 (0 recenzii)

5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea

Părerea ta contează!

Adaugă o recenzie

Acest produs nu a primit nicio recenzie încă. Fii primul care recenzează acest produs!

Istoricul meu

Categorii asociate: