Stoc epuizat

A fost Hristos impartit? - Ioan Szasz

Ioan Szasz

Nicio recenzie Scrie o recenzie
SKU: SS2394
├Ämpachetare Cadou: Op╚Ťiuni disponibile
48,00lei
Indisponibil
SKU: SS2394

In acest studiu textual-tematic, Ioan Szasz ne ofera cea mai ampla analiza a conflictelor existente in biserica din Corint, facuta de un autor roman. Comparand fiecare situatie conflictuala din aceasta comunitate cu un sistem de referinta definit de spiritualitatea crestina autentica, lasata de Apostolul Pavel, Ioan Szasz reuseste sa demonstreze cu succes faptul ca sursa primara a tuturor conflictelor a fost de natura spirituala, celelalte elemente de ordin contextual avand un caracter subsidiar, dar agravant.

 

Teza aceasta este verificata de natura solutiilor oferite de Apostolul Pavel: la probleme spirituale, solutii spirituale. Dincolo de excelenta linie argumentativa a acestui studiu, el ofera cititorului o bogatie de informatii despre Corint, unul dintre cele mai fascinante centre ale crestinismului primar, si despre structura sociala a bisericii care a luat fiinta acolo.

Nu in ultimul rand, volumul il conduce pe cititor la o reflectie asupra situatiei bisericii contemporane care, pe fondul unei spiritualitati precare si a unor puternice influente din partea societatii, a ajuns, in anumite segmente ale ei, sa se confrunte cu conflicte interne similare celor din Corint.  (Conf. univ. dr. John F. Tipei, Institutul Teologic Penticostal Bucuresti)

 

Autorul s-a nascut in anul 1969 in orasul Beclean, judetul Bistrita-Nasaud. A absolvit Colegiul National Petru-Rares, dupa care a urmat cursurile Institutului Teologic Penticostal din Bucuresti. Studiile doctorale, definitivate in anul 2017, le-a urmat la Universitatea Babes-Boliay din Cluj-Napoca, in cadrul Facultatii de Teologie Ortodoxa, sub coordonarea Pr. prof. univ. dr. Stelian Tofana. A fost pastorul Bisericii Penticostale Betania din Oradea intre anii 2000-2006, iar din anul 2006 pastor in biserica Romanian Christian Fellowship din Kitchener, Ontario, Canada. In prezent, Ioan Szasz s-a intors in Romania, in jud. Bistrita Nasaud.

Este cadru didactic la Institutul Teologic Penticostal din Bucuresti, unde preda, in cadrul catedrei de teologie aplicata, cursurile de Administratie bisericeasca, Conducere spirituala, Teologia inchinarii si Teologie pastorala.

   

Din anul 1993 este casatorit cu Mihaela si au impreuna trei fiice: Iulia, Natalia si Sophia.

 

Numar pagini:
340
Format:
16,5 x 23,5 cm
Tip coperta:
Brosata
Limba:
Romana
Editura:
Pleroma
Anul aparitiei:
2018

Transport gratuit la comanda de 170 lei

Împachetare Cadou

A fost Hristos impartit? - Ioan Szasz

48,00lei

Rating

4.7 (0 recenzii)

5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea

P─ârerea ta conteaz─â!

Adaug─â o recenzie

Acest produs nu a primit nicio recenzie încă. Fii primul care recenzează acest produs!

Istoricul meu

Categorii asociate: