Apocalipsa pe intelesul tuturor - Cristian Moisescu

Cristian Moisescu

Nicio recenzie Scrie o recenzie
SKU: SS1549
Stare produs: New
Împachetare Cadou: Opțiuni disponibile
45,00lei
În stoc
Grăbește-te! Stocul curent este:
SKU: SS1549

Aceasta editie revizuita poate fi considerata un manual pentru orice „scolar” care vrea sa „invete” cartea Apocalipsa. Autorul pune accentul pe trairea crestina de zi cu zi. Probabil ca modul uneori didacticist de abordare a „predarii” Apocalipsei nu-i va satisface pe unii teologi, dar pentru cititorul obisnuit – si majoritatea zdrobitoare e reprezentata de acest cititor – cartea lui Cristian Moisescu reprezinta o salvare din labirintul destul de incurcat al Apocalipsei. Nu e usor sa gasesti dialectica acestui labirint incarcat de metafore, simboluri, alegorii si perso-naje. Cu rabdare si putere de patrundere in tainele cartii, autorul ne ajuta sa pricepem si ceea ce parea de nepriceput.

-- IOAN IERCAN

Apocalipsa pe intelesul tuturor


Credem din toata inima ca tot ceea ce este descris in Apocalipsa este dezvaluirea lui Isus Christos si ca toate, absolut toate lucrurile scrise in ea, se vor implini. Dumnezeu Insusi confirma acest adevar cand ii spune apostolului Ioan: „Scrie, fiindca aceste cuvinte sunt vrednice de crezut si adevarate” (Apocalipsa 2:1,5). Apocalipsa nu poate fi inteleasa daca este rupta de celelalte saizeci si noua de carti care o preceda, desi ea este, in sine, o Biblie in miniatura. La explicarea ei trebuie aplicat principiul biblic conform caruia „nici o prorocie din Sfanta Scrip-tura nu se talcuieste singura” (2 Petru 1:20), ci numai in contextul intregii Biblii si sub calauzirea Duhului Sfant se poate ajunge la adevarata intelegere.
Exista unele taine pe care Dumnezeu ingaduie sa le cunoastem in mod gradat. Profetiile din cartea Apocalipsa devin tot mai clare pe masura ce evenimentele prezise se apropie. Fiecarei generatii Dumnezeu i-a permis sa inteleaga anumite lucruri, iar ceea ce ramane inca oarecum ascuns va fi inteles mai tarziu. Nu putem pretinde ca intelegem totul, dar aceasta nu inseamna ca Apocalipsa nu poate fi inteleasa. Ea se dezvaluie acelora care cer indrumarea Duhului Sfant, care cerceteaza totul, chiar si lucrurile adanci ale lui Dumnezeu (1 Corinteni 2:10).

Avem convingerea ca numai Duhul Sfant ne poate face sa intelegem corect profetiile pentru a fi intariti si ziditi din punct de vedere spiritual. Numai in felul acesta putem fi feriti de speculatiile si de parerile personale ale omului firesc.

Apocalipsa nu a fost scrisa pentru a satisface curiozitatea unora, mesajul lui Isus Christos nu se adreseaza celor dornici de senzational, ci numai celor angajati cu toata daruirea in slujire.

-- CRISTIAN MOISESCU

Numar pagini:
352
Format:
17.5 x 25 cm
Tip coperta:
Brosata
Limba:
Romana
Editura:
Samuel
Anul aparitiei:
2022
ISBN:
9786067900224

Transport gratuit la comanda de 170 lei

Împachetare Cadou

Apocalipsa pe intelesul tuturor - Cristian Moisescu

45,00lei

Rating

4.7 (0 recenzii)

5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea

Părerea ta contează!

Adaugă o recenzie

Acest produs nu a primit nicio recenzie încă. Fii primul care recenzează acest produs!

Istoricul meu

Categorii asociate: