Credinta publica. Cum trebiue crestinii sa slujeasca binele comun. - Miroslav Volf

Miroslav Volf

Nicio recenzie Scrie o recenzie
SKU: SS1602
Împachetare Cadou: Opțiuni disponibile
37,00lei
În stoc
Grăbește-te! Stocul curent este:
SKU: SS1602

Care este locul credintei crestine in secolul XXI? Pentru Miroslav Volf, credinta trebuie sa se manifeste public, in mod neingradit. Dupa modelul ilustrat de Moise la Sinai, crestinismul presupune ascensiunea (intalnirea cu Dumnezeu) si respectiv revenirea (manifestarea mesajului primit). Cartea lui Volf este o pledoarie pentru importanta aparte pe care o are credinta in spatiul public.

 

Utilitatea acestei aparitii pentru cititorii romani – evanghelici sau de alta culoare confesionala – se poate sustine cu mai multe (tipuri de) argumente. Intai de toate, e scrisa pentru un public larg, distiland intr-un stil accesibil un amplu material de specialitate din mai multe domenii ale cunoasterii (teologie, filosofie, sociologie, studii religioase etc.). In al doilea rand, ofera un instrumentar de baza oricui vrea sa-si fixeze niste repere pentru interactiunea religiei crestine cu societatea si cultura in mijlocul careia traim. De asemenea, furnizeaza o temelie solida pentru legitimitatea prezentei crestine in spatiul public. In plus, abordarea propusa de Volf semnaleaza mai multe pericole care insotesc dinamica credintei crestine, cu un accent mai puternic pe relatia cu lumea din afara comunitatilor ecleziale si a zidurilor bisericii. Dar cel mai important castig ar putea fi ca ofera un punct de sprijin consistent pentru o dezbatere absolut necesara cu privire la strategiile alese pentru prezenta publica a crestinilor in Romania.

Teofil Stanciu, teolog, redactor-sef al revistei Convergente

 

Un adevarat izvor de intelepciune pentru crestinul contemporan, cartea Credinta publica este probabil cea mai semnificativa contributie la dezbaterea cu privire la locul credintei crestine in societate de la Richard Niebuhr incoace. In stilul lui caracteristic antrenant si cu multa claritate, Miroslav Volf ofera o paradigma pentru marturia crestina intr-o lume pluralista si posibilitatea angajamentului politic al credinciosilor pentru a sluji binele comun.

Marcel Macelaru, profesor de teologie, Universitatea Aurel Vlaicu, Arad

 

Dupa clasicul volum al lui Richard Niebuhr, Cristos si cultura, editura Casa Cartii ne propune o noua abordare a relatiei dintre credinta si cultura, de data aceasta venita de la un autor crestin contemporan, inovator si prolific. Cartea lui Miroslav Volf, desi apare ca un demers teoretic, isi invita cititorii crestini sa-si recupereze mai intai identitatea profetica in spatiul public, ca, mai apoi, sa-si poata angaja practic si creativ credinta in interactiunea cu varietatea culturilor in care acestia traiesc. Credinta publica este un efort indraznet de a tine in echilibru exclusivismul religios si pluralismul public, evitandu-se astfel marginalizarea credintei din discursul public sau aparitia totalitarismului religios.

Emil Bartos, profesor de teologie, Universitatea din Bucuresti

Numar pagini:
176
Format:
15 x 23 cm
Tip coperta:
Brosata
Limba:
Romana
Editura:
Casa Cartii
Anul aparitiei:
2022
ISBN:
978-606-732-208-8

Transport gratuit la comanda de 170 lei

Împachetare Cadou

Credinta publica. Cum trebiue crestinii sa slujeasca binele comun. - Miroslav Volf

37,00lei

Rating

4.7 (0 recenzii)

5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea

Părerea ta contează!

Adaugă o recenzie

Acest produs nu a primit nicio recenzie încă. Fii primul care recenzează acest produs!

Istoricul meu

Categorii asociate: