Doctrina Justificarii

Alister McGrath

Nicio recenzie Scrie o recenzie
SKU: D801
Stare produs: New
Împachetare Cadou: Opțiuni disponibile
40,00lei
În stoc
Grăbește-te! Stocul curent este:
SKU: D801
Pentru reformatorii din secolul al XVI-lea, doctrina justificarii prin credinta era centrul credintei crestine, temelia programului lor de reforma si de innoire a bisericii. Aceasta doctrina nu era o inovatie introdusa de reformatori, ci o chemare la reinnoire, o chemare la intelegerea si predicarea Evangheliei harului, la restaurarea fundamentului teologic al misiunii bisericii in lume. Teologii contemporani tind sa trateze doctrina despre justificarea prin credinta ca pe un fel de dinozaur teologic ceva ce a avut o mare importanta la vremea sa, dar care astazi s-a stins, nemaifiind o pfoblema teologica arzatoare. Pentru ei, doctrina despre justificare a supravietuit doar ca fosila, pietrificata in marturisirile de credinta din secolul al XVI-lea si lipsita de relevanta pentru lumea contemporana. Daca doctirna despre justificarea prin credinta este "ininteligibila", Alister McGrath crede ca noi am facut-o asa, deoarece nu am reusit sa explicam puterea si relevanta ei pentru diferitele situatii din viata omului. Este esecul nostru, nu al doctrinei.

Cartea de fata intentioneaza sa fie o introducere la aceasta doctrina neglijata, dar fundamentala pentru credinta crestina. Cititorul este invitat sa invete multe lucruri despre ea contextul ei din Scripturi, cum a fost inteleasa de-a lungul istoriei Bisericii si de ce a fost esentiala pentru controversele din vremea Reformei. Dar, mai presus de toate acestea, autorul isi propune ca cititorul sa fie incurajat sa traduca adevarurile acestei doctrine in limba unei lumi care, ni se spune, a devenit "majora".

"Doctrina justificarii" isi propune sa determine o noua generatie de cititori sa se lupte cu ideile care i-au inflacarat atat de mult pe oameni ca Pavel si Luther, pentru ca, la randul lor, sa inteleaga si sa predice unei lumi lipsite de credinta adevarul minunat si captivant al lucrarilor pe care Dumnezeu le-a facut pentru noi, prin moartea si invierea lui Isus Hristos.
Numar pagini:
201
Format:
16 x 23,5 cm
Tip coperta:
Brosata
Limba:
Romana
Anul aparitiei:
2006
Editura:
Logos
ISBN:
978-973-9212-79-3

Transport gratuit la comanda de 170 lei

Împachetare Cadou

Doctrina Justificarii

40,00lei

Rating

4.7 (0 recenzii)

5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea

Părerea ta contează!

Adaugă o recenzie

Acest produs nu a primit nicio recenzie încă. Fii primul care recenzează acest produs!

Istoricul meu

Categorii asociate: