Stoc epuizat

Documentele Care Stau La Baza Vechiului Testament

Walter Kaiser Jr

Nicio recenzie Scrie o recenzie
SKU: D572
Stare produs: New
Împachetare Cadou: Opțiuni disponibile
60,00lei
Indisponibil
SKU: D572
Ce incredere putem avea in povestirile si relatarile intalnite pe paginile Vechiului Testament? Sunt veridice documentele care stau la baza Vechiului Testament? In ce ar consta relevanta lor pentru noi, cei care traim in secolul XXI si ne confruntam cu probleme atat de diferite? Si, foarte important, cum cernem marea diversitate de raspunsuri si interpretari oferite celui pornit in cautarea raspunsurilor? Intrebarile de genul acesta sunt foarte importante pentru cei care considera crestinismul o religie fondata pe realitati istorice, care au avut loc in lumea noastra, o religie care ofera raspunsuri celor aflati in cautarea adevarului si a sensului vietii.

Pentru a demonstra veridicitatea istorica si relevanta personala si sociala a Vechiului Testament, autorul incepe cu examinarea originii cartilor vechi-testamentare, a pastrarii si transmiterii lor, dupa care exploreaza istoria Vechiului Testament si trece la analizarea formelor literare specifice – naratiunile istorice, cartile sapientiale, profetia – pentru a demonstra autoritatea si relevanta acestora. Ultima parte este dedicata relevantei Vechiului Testament pentru crestinul de astazi, aspect esential pentru integrarea Vechiului Testament in viata sa.

Walter C. Kaiser Jr. Este un reputat profesor de Vechiul Testament la Seminarul Teologic Gordon-Conwell si autorul a numeroase carti si lucrari despre Vechiul Testament: comentarii (Mica, Maleahi, Leviticul), istoria Israelului, teologie biblica. Este unul din autorii “Introducerii in hermeneutica biblica”, carte aparuta si in limba romana.

Numar pagini:
324
Format:
16 x 23,5 cm
Limba:
Romana
Anul aparitiei:
2009
Editura:
Logos
ISBN:
978-973-9212-92-2

Transport gratuit la comanda de 170 lei

Împachetare Cadou

Documentele Care Stau La Baza Vechiului Testament

60,00lei

Rating

4.7 (0 recenzii)

5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea

Părerea ta contează!

Adaugă o recenzie

Acest produs nu a primit nicio recenzie încă. Fii primul care recenzează acest produs!

Istoricul meu

Categorii asociate: