Duhul Sfant turnat peste orice faptura - Amos Yong

Amos Yong

Nicio recenzie Scrie o recenzie
SKU: 12570
Stare produs: New
Împachetare Cadou: Opțiuni disponibile
55,00lei
În stoc
Grăbește-te! Stocul curent este:
SKU: 12570

Duhul Sfant turnat peste orice faptura 

Penticostalims si posibilitatea unei teologii globale

 

„In lumea modernitatii tarzii in care traim, orice teologie care neglijeaza stiinta si lumea naturala va avea un handicap grav in raportarea la orice problema stringenta care i se impune reflectiei.” - Amos Yong

Yong este unul dintre cei mai creativi si promitatori teologi evanghelici/penticostali din tanara generatie. Stapaneste extraordinar de bine resursele pe care le foloseste, are o energie nestavilita si disponibilitatea de a se aventura pe noi teritorii. Aceasta carte, dedicata unui subiect din ce in ce mai stringent pentru intreaga comunitate crestina, este cea mai buna din tot ce a publicat el pana in prezent. Yong este privit cu seriozitate in cercurile teologice evanghelice/penticostale si cu tot mai multa seriozitate in sfera mai larga a teologiei crestine in ansamblu. Cu siguranta, cartea lui va fi un reper.

-- Harvey Cox, profesor de teologie, Harvard University, autorul cartii When Jesus Come to Harvard

Amos Yong este, fara indoiala, unul dintre cei mai de seama teologi si carturari penticostali din lume. In Duhul Sfant turnat peste orice faptura, el descrie, cu indrazneala, acuratetea si elocventa care ii sunt proprii, atat promisiunea unei teologii penticostale, cat si provocarile sau ambivalentele acesteia. El fundamenteaza biblic si teologic elementele distincte si contributiile specifice ale unei teologii penticostale: o hermeneutica biblica bazata pe perspectiva lucana (Luca-Fapte) care nu se opreste doar la consideratii istorice, ci se constituie ca invitatie pentru toti cititorii Scripturii de a participa la lucrarea continua a Duhului; o dinamica si o orientare pneumatologice, centrate hristologic, ale teologiei, care devin punctul de pornire pentru o reconsiderare a temelor teologice centrale in scopul reconstruirii unei teologii trinitare robuste; o pozitionare confesionala izvorata dintr-o experienta penticostala a Duhului si care tine impreuna reflectia teologica si potentialul prezent al inchinarii, vietii si practicii penticostale. O recomand cu toata caldura.

-- Prof. univ. dr. habil. Corneliu Constantineanu Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad

Amos Yong este profesor de teologie si misiune, decan al Facultatii de teologie si al Scolii de studii interculturale de la Fuller Theological Seminary, din Pasadena, California. A urmat studii postuniversitare la Western Evangelical Seminary (acum Portland Seminary) si Portland State University, dar si la Boston University. A obtinut dreptul de practica pastorala atat in cadrul Assemblies of God, cat si in cadrul International Church of the Foursquare Gospel. A scris ori coordonat mai bine de cincizeci de volume. Impreuna cu sotia lui, Alma, au trei copii si cinci nepoti. Amos si Alma locuiesc in Pasadena, California.

Numar pagini:
338
Format:
15 x 23 cm
Tip coperta:
Brosata
Limba:
Romana
Editura:
Casa Cartii
Anul aparitiei:
2020
ISBN:
978-606-732-160-9

Transport gratuit la comanda de 170 lei

Împachetare Cadou

Duhul Sfant turnat peste orice faptura - Amos Yong

55,00lei

Rating

4.7 (0 recenzii)

5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea

Părerea ta contează!

Adaugă o recenzie

Acest produs nu a primit nicio recenzie încă. Fii primul care recenzează acest produs!

Istoricul meu

Categorii asociate: