Stoc epuizat

Ii pasa lui Dumnezeu cum ne inchinam? - Ligon Duncan

Ligon Duncan

Nicio recenzie Scrie o recenzie
SKU: SS2529
├Ämpachetare Cadou: Op╚Ťiuni disponibile
26,50lei
Indisponibil
SKU: SS2529

Daca trebuie facuta o reinnoire a inchinarii crestine, pe ce principiu va fi ea fundamentata? Daca trebuie sa traim si sa ne inchinam impreuna Soli Deo Gloria, atunci care va fi baza si modelul? Singurul raspuns pentru crestinii evanghelici este Sola Scriptura. Cuvantul lui Dumnezeu insusi trebuie sa dea principiile, modelele si continutul inchinarii crestine. Adevarata inchinare crestina trebuie facuta dupa carte.

Acest accent puternic si special privind inchinarea colectiva adusa lui Dumnezeu, bazat in mod evident pe invataturile Scripturii, a ajuns sa fie cunoscut ca Principiul Regulator al Inchinarii (sau Principiul Regulativ, n.ed.). El este o extensie a axiomei reformatoare Sola Scriptura. Dupa cum Biblia este autoritatea finala pentru credinta si viata, tot asa ea este autoritatea finala in privinta modului in care ne inchinam colectiv – insa intr-un mod distinct si special. — Compilatie din primul capitol

Cel mai mare obstacol din calea reformei inchinarii din biserica evanghelica de azi este crezul conform caruia crestinii nou-testamentari au indrumari putine sau nespecifice despre modul in care trebuie sa ne inchinam lui Dumnezeu in mod colectiv: ce elemente trebuie sa existe in inchinare, ce elemente trebuie sa fie prezente intotdeauna intr-o inchinare bine organizata, ce lucruri nu apartin inchinarii. Evanghelicii, dintre toti protestantii, timp de un secol sau mai mult, au avut un bagaj minim de idei in privinta a ceea ce ne invata Biblia despre biserica in general si in estimarea lor privind importanta relativa a ecleziologiei (doctrina despre biserica).

In general, ei nu cred ca guvernarea bisericii este stabilita clar in Cuvant; deseori, ei nu vad biserica locala ca esentiala pentru implinirea Marii Trimiteri sau pentru ucenicia crestina; ei au suspiciuni cu privire la ordine ca fiind o restrictionare a libertatii; si ei pun alaturi, in general, preotia credinciosilor si autonomia bisericii locale, in contrast cu autoritatea didactica a normelor stabilite ale bisericii, teologia confesionala si marturia communio sanctorum de-a lungul veacurilor (pe baza Bibliei).

In consecinta, din moment ce doctrina inchinarii este o parte a ceea ce spune Biblia despre doctrina bisericii, ei nu sunt dispusi, in general, sa se astepte la prea mult in materie de invatatura importanta, definitiva despre conducerea inchinarii colective. Dumnezeu arata totusi foarte clar, in toata Biblia, ca Lui Ii pasa cu adevarat foarte mult de modul in care ne inchinam. Raspunsul Bibliei la aceasta nedumerire – Ii pasa lui Dumnezeu cum se face inchinarea? – este un „Da!” categoric, nu numai in Vechiul Testament, ci si in Noul Testament.

Materialul din cartea de fata a aparut initial in cartea Give Praise to God: A Vision for Reforming Worship (2003, 536 pagini) iar apoi separat in cartea Does God Care How We Worship? (2020).

Dr. Ligon Duncan este un slujitor ordinat in Presbyterian Church in America (PCA) si rector al Reformed Theological Seminary. Este casatorit cu Anne si au doi copii. A pastorit timp de aproape 18 ani biserica First Presbyterian Church din Jackson, Mississippi unde continua sa fie implicat in viata bisericii. Este absolvent al Furman University (B.A.), Covenant Theological Seminary (M.Div., M.A.) si University of Edinburgh (PhD). Preda cursuri de teologie sistematica si pastorala in diverse institutii de invatamant din intreaga lume. A scris si a contribuit la peste 35 de carti publicate.

 

Numar pagini:
108
Format:
16,5 x 23,5 cm
Tip coperta:
Flexibila
Limba:
Romana
Editura:
Psalmii Cantati
Anul aparitiei:
2023
ISBN:
978-606-95469-7-0

Transport gratuit la comanda de 170 lei

Împachetare Cadou

Ii pasa lui Dumnezeu cum ne inchinam? - Ligon Duncan

26,50lei

Rating

4.7 (0 recenzii)

5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea

P─ârerea ta conteaz─â!

Adaug─â o recenzie

Acest produs nu a primit nicio recenzie încă. Fii primul care recenzează acest produs!

Istoricul meu

Categorii asociate: