Introducere In Noul Testament

D.A. Carson, Douglas J. Moo

Nicio recenzie Scrie o recenzie
SKU: 10487
Stare produs: New
Împachetare Cadou: Opțiuni disponibile
150,00lei
În stoc
Grăbește-te! Stocul curent este:
SKU: 10487
Prezenta lucrare, intitulata „Introducere in Noul Testament”, ofera o „introducere cu totul deosebita”, ceea ce inseamna ca va analiza aspectele istorice legate de paternitatea cartilor, data lor, sursele care stau la baza lor, scopul lor, destinatarii si alte asemenea subiecte.

Aceasta abordare se plaseaza in contrast cu multe dintre lucrarile recente care acorda mai mult spatiu aspectelor ce tin de forma literara, critica retorica si paralelismele istorice, subiecte pe care autorii acestui volum, fara a le minimaliza importanta, le considera a fi obiectul unei analize mai detaliate in cursurile de exegeza. Concentrandu-se asupra problemelor esentiale, „Introducere in Noul Testament” urmareste sa redea o perzentare exacta a cartilor care alcatuiesc Noul Testament in contextul lor istoric.

In cazul fiecareia dintre cartile Noului Testament, autorii asigura deopotriva si un rezumat al continutului acesteia, supun discutiei contributia teologica pe care o are cartea respectiva la intregul canon si ne ofera un rezumat al studiilor facute asupra ei, incluzand totodata modalitatile de abordare a cartii in interpretarile literare si socio-stiintifice.

Aceasta a doua editie aduce o revizuire si o adaugire semnificative la editia initiala, conferind textului ei extrem de important o valoare si mai mare pentru studentii si profesorii din scolile de specialitate.

  • unul dintre capitolele introduse include un rezumat istoric care examineaza metoda studiului biblic folosita de-a lungul secolelor
  • capitolul despre apostolul Pavel a fost extins, introducandu-se in el o analiza a dezbaterilor privind „noile perspective”
  • analiza asupra epistolelor Noului Testament a fost aprofundata si expusa intr-un capitol distinct

Aceasta editie vine in sprijinul unei noi generatii de studenti carora doreste sa le asigure o intelegere cat mai temeinica a mesajului Noului Testament
Numar pagini:
877
Format:
16.5 x 23.5 cm
Tip coperta:
Cartonata
Limba:
Romana
Anul aparitiei:
2007
Editura:
Faclia
ISBN:
978-973-7791-28-3

Transport gratuit la comanda de 170 lei

Împachetare Cadou

Introducere In Noul Testament

150,00lei

Rating

4.7 (0 recenzii)

5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea

Părerea ta contează!

Adaugă o recenzie

Acest produs nu a primit nicio recenzie încă. Fii primul care recenzează acest produs!

Istoricul meu

Categorii asociate: