Penticostalii în secolul XXI. Identitate, convingeri, practici

Corneliu Constantineanu & Christopher J. Scobie

Nicio recenzie Scrie o recenzie
SKU: SS2815
Împachetare Cadou: Opțiuni disponibile
63,00lei
În stoc
Grăbește-te! Stocul curent este:
SKU: SS2815

În urmă cu puțin peste o sută de ani, adierea Duhului Sfânt a adus o nouă trezire în micile comunități din Topeka, Kansas (1901) și apoi pe strada Azusa, în California (1906). Această trezire spirituală a ajuns în fiecare țară de pe glob, de-a lungul ultimului secol. În 2014, la nivel mondial, existau 631 de milioane de penticostali, adică un sfert din numărul total al creștinilor, estimându-se că cifra acestora va crește la 800 de milioane până în 2025.
Beneficiind de contribuțiile de specialitate ale unora dintre cei mai importanți teologi penticostali din lume, cartea de față deschide portița către înțelegerea unora dintre trăsăturile unice ale acestei mișcări fenomenale. Ea prezintă perspectiva penticostală asupra temelor teologice importante, cu care se confruntă pastorii, teologii și liderii laici.

„Acest volum este un compendiu remarcabil de contribuții academice și reflexive, scrise din diverse perspective, de către autori cunoscuți la nivel global și de către unii pe cale să devină și mai cunoscuți, din întreaga lume. O lectură indispensabilă pentru toți cei interesați de mișcarea creștină cu cea mai rapidă creștere și cea mai rapidă maturizare din lume.”
— Peter Kuzmič, profesor, Seminarul Teologic Gordon-Conwell

„O colecție excelentă de eseuri, scrise de o suită impresionantă de savanți, despre una dintre cele mai vibrante și importante mișcări creștine de astăzi.”
— Miroslav Volf, profesor, Yale Divinity School

„Această culegere de eseuri, ale unora dintre cei mai buni savanți penticostali, oferă o viziune de ultimă oră asupra dezbaterilor actuale din teologiile penticostale.”
— Allan H. Anderson, profesor, Universitatea din Birmingham


Corneliu Constantineanu (1967-2021) a fost profesor de teologie la Universitatea „Aurel Vlaicu”, Facultatea de Științe Umaniste și Sociale, Arad, România.

Christopher J. Scobie este lucrător ordinat și slujește în biserica locală din Ljubljana. A fost profesor asociat la Seminarul Teologic Evanghelic din Osijek, Croația.

Numar pagini:
314
Format:
15 x 23 cm
Coperta:
Flexibila
Limba:
Romana
Anul aparitiei:
2023
Editura:
Casa Cartii
ISBN:
978-606-732-239-2

Transport gratuit la comanda de 170 lei

Împachetare Cadou

Penticostalii în secolul XXI. Identitate, convingeri, practici

63,00lei

Rating

4.7 (0 recenzii)

5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea

Părerea ta contează!

Adaugă o recenzie

Acest produs nu a primit nicio recenzie încă. Fii primul care recenzează acest produs!

Istoricul meu

Categorii asociate: